Siewierz - Imperius mt7005 - brak Aero2 od kilku dni
#1

Witam wszystkich Smile
Od kilku dni mam problem, a raczej nie mam wcale sygnału Aero2.
Nie mam żadnego komunikatu o błędach czy braku zasięgu itp. - kreseczki z mocą sygnału mam wszystkie czarne. Po włączeniu tel. wszystko przebiega ok - normalnie się włącza i łączy. Tylko brak całkowity sygnału jest.
Mam podejrzenia, że może to być wina bliskiego hotelu i anteny na nim udostępnionej człowiekowi, który "sprzedaje" internet na okoliczne wioski. Jeszcze jak miałam sygnał to nawet na podwórku miałam max. 2 do niecałych 3 kreseczek sygnału, tak, że miałam problem z odbiorem poczty czy przeglądaniem stron www. Natomiast jak przejdę jakieś 200-300m od domu (nie ważne czy do centrum miasteczka czy w pola czy lasy) pojawia mi się sygnał na pełne 4 kreski.
Nie wiem, czy dobrze podejrzewam winę tej anteny, czy jest inna przyczyna. Jak napisałam od paru dni (4-5) nie mam kompletnie sygnału Aero2.
Czy może coś się zmieniło w ustawieniach?

Mam jeszcze jedną sprawę - przed chwilą dzwonił do mnie znajomy, ma ten sam model tel. Od jakiś trzech godzin nie może korzystać z internetu - on ma z kolei sygnał na 3 kreski, a w co by nie chciał wejść w necie tel. zachowuje się, jakby nie był połączony z internetem. Miejscowość Myszków. Restartował tel, włączał i wył. ręcznie itp. rzeczy. Czy i w tej sprawie ktoś mógłby pomóc?
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: / Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Ostatni post przez jakubd
24/03/2013, 23:40

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.