Router ZTE MF60 problem z połączeniem
#1

Witam, posiadam router ZTE MF60 i karte Aero2. Po konfiguracji na kompie wszystko smigało dobrze, problem jest kiedy chce sie połączyc np komórką z siecią aero2 prosi mnie o wpisanie kodu captcha, wpisuje poprawnie i taką dostaje odpowiedz ze mam rozłączyc i połączyc sie ponownie z internetem i to nic nie daje. Moje pytanie jest takie czy co godzine musze włączyc komputer zalogowac sie na konto aero2 i rozłączyc i połączyc ponownie połączenie bo teraz tylko to pomaga. Net po godzinie działania nie chce dalej działać nawet jak poprawnie wpisze kod. Co można z tym zrobić?
Odpowiedz
#2

Po wpisaniu kody musisz:
1. Wyłączyć i włączyć ROUTER (a nie komputer, wifi, połączenie komputer<->router) tylko właśnie cały router.
albo
2. Zalogować się do interfejsu zarządzania routerem i w nim dokonać rozłączenia i ponownego połączenia z siecią operatora (dość upierdliwe w tym urządzeniu).
Odpowiedz
#3

dzięki za odpowiedz ale juz Ci mówie jak to sie u mnie ma. Po włączeniu kompa i ręcznym rozłączeniu i połączeniu neta to działa. Ale jak wyłącze router i włącze go ponownie to wyskakuje komunikat ze połączono ale "usługa ograniczona" cos w tym stylu. Na komórce np chce sie połaczyc z siecią to pokazuje ze połączono ale nigdzie nie da rady wejsc mieli mieli i nigdzie nie wejdziesz.
Odpowiedz
#4

Po wyłączeniu i włączeniu trzeba odczekać, aż router nawiąże połączenie - no chyba, że mu "coś popsułeś" w ustawieniach i sam się nie łączy.

Co do telefonu - jaki telefon, jaka przeglądarka?
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: / Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Ostatni post przez Nolan
04/04/2013, 2:56

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.