Huawei E173S-2 Firmware
#1

Witam wszystkich

czy w E173S-2 można wgrać firmware ten do E173U-2 - huawei_firmware_E173_11.126.85.00.209.B427 ???

za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję
Odpowiedz
#2

Nie można. Po za tym - po co?
Odpowiedz
#3

seria e173 nie ma czasem wspólnego firmware?
Odpowiedz
#4

no gdzieś na forum ludki miały jakieś zwiechy/przycięcia =>dopiero FW wyprostował sytuacje..

doszedłem do wniosku że nie ruszę =>wersja FW w modemie jest wyższa niż dostępne strikte do S-2 =>nie ruszę i tak ale też słyszałem że jeśli FW nie jest opisany jako konkretnie pod U czy S to jest wspólny i można zastosować.. wolałem popytać..

dziękuję
Odpowiedz
#5

a próbowal ktoś wgrywać to firmware E173_11.126.85.00.209.B427 do E173S-2 ?
Odpowiedz
#6

(20/07/2012, 11:41)pedro44 napisał(a):  a próbowal ktoś wgrywać to firmware E173_11.126.85.00.209.B427 do E173S-2 ?

w sumie chyba nie da rady z e173s-2 zrobic u-2. ja z kolei mam problem z moim e173-s2 nie dziala na ustawieniach apn darmowy i nie wiem czy kwestia updradu oprogramowania 21.017.09.00.00 cos zmieni? moze jest ktos komu dziala z iplusa modem e173s-2?
Odpowiedz
#7

a może to po prostu problem zasięgu sieci?
Odpowiedz
#8

u mnie okazal sie brak zasiegu... ale coś z modemem nie tak bo inne chodzą w tym samym miejscu,,, i teraz zastanawiam sie czy to moze być wina softu?
rozebrałem modem i mechancznych uszkodzeń nie zauwazyłem ..
Odpowiedz
#9

Może masz ustawione tylko sieć GPRS/EDGE lub samo UMTS 2100 MHz.
Wymuś UMTS 900 MHz i sprawdź.
Odpowiedz
#10

(23/07/2012, 9:07)aero napisał(a):  Może masz ustawione tylko sieć GPRS/EDGE lub samo UMTS 2100 MHz.
Wymuś UMTS 900 MHz i sprawdź.


tzn ustawiam wszystko tak jak w modelu e173u-2 czy apn darmowy, sieci czestotliwosci wszystkie pasma i WCDMA.... i nic nie chce połaczyc wogole nie tworzy polaczenia tak jak u-2 czyli szerokopasmowe polaczenie komorkowe, ewentualnie jak zaczyna laczyc to pokazuje sie chyba po czasie blad 619. Co do ustawień sztywnych to rozumiem ze nie za sprawa programu iplusa tylko mobil partnera badź Top NetInfo ?

(20/07/2012, 21:51)jakubd napisał(a):  a może to po prostu problem zasięgu sieci?

sadze ze to nie zasieg gdyż e173u-2 w tym samym miejscu normalnie sie łączy a modem odkupilem nowy nie rozpakowany bez simlocka. Co najgorsze w odróżnieniu do e173u-2 z playa, ktory chodzi normalnie bez aktualizacji softu, zeby jakies porady odnosnie e173s-2 znalesc lub jakis poradnik, problemy etc to normalnie mistrzostwo świata ..
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.