HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem !
#11

Naprawione pomogło:

"Podłączyłem modem E5832 pod usb włączyłem, nie uruchamiając aplikacji PLAY ONLINE.
Kolejno:
1) odpaliłem topnetinfo
2) Wszedłem do "Ustawienia"
3)Wybrałem z lewej "Komunikacja AT i PIN"
4)Zaznaczyłem "ptaszka" przy "Komunikacja AT (widoczny poziom sygnału,moc,BTS,dane sieci" (może wywalać błędy należy próbować aż się uda
5)Z lewej przejść do zakładki "GPRS/UMTS"
6)Z listy "Wybierz modem" wybrac "Huawei uniwersal"
7)Wybrać "Tylko UMTS/HSDPA (WCDMA) dać zastosuj (Prawdopodobnie wywali błąd)
Można zamknąć topnetinfo uruchomic poniwnie modem i odpalić standardowy program PLAY ONLINE. W Narzędzia/Opcje wybrać "Zarządzanie profilem" dodać "Nowy"":
Nazwa: Aero2
APN (statycznie): darmowy
numer dostepowy: *99***#
zapisać i ustawić profil aero2 jako domyslny, połączyć się.

Wyłączyć włączyć modem i powinno działać zawsze"
Odpowiedz
#12

no to gitara Smile


Dzięki przyda się zapewne nie tylko mi Smile

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#13

ja reklamowałam swój modem i okazało się, że było to jednak jakaś wada techniczna, przysłali mi nowy (ten sam model) i działa elegancko Wink
Odpowiedz
#14

Też ostatnio miałem problemy ale z E353u-2, jak się okazało wszystko psuł TNI, odinstalowałem stery po czym od nowa zainstalowałem i tylko chodzi na systemowym łączeniu jak bajka.
Odpowiedz
#15

U mnie jak przerywa to czasem z 5 min się ładuje

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalk
Odpowiedz
#16

w moim przypadku długie wznawianie połączenia miałem przed wymuszeniem 900mhz. Po procedurze wymuszenia 900mhz wznawianie trwa dużo poniżej minuty w większości przypadków nawet nie zauważam wznawiania połaczenia Smile

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: / Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Ostatni post przez button76
18/11/2012, 18:42

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.