E173u2 - poddaję się :(
#1

Mam modem z Playa (promocje Deutsche Banku), jakieś dwa tygodnie temu odebrałem kartę aero2.
Zgodnie z instrukcjami na jdtech uruchomiłem i ustawiłem odpowiednie opcje w programie top_netinfo.exe (v 3.65). Program pokazuje, że sygnał jest (dioda miga na zielono), ale nie mogę się połączyć. Ustawiłem oczywiście APN na darmowy. Po naciśnięciu Połącz w tym programie zatwierdza "OK", kilka opcji:
AT
OK
ATE1
OK
AT+CPIN?
AT+CPIN?
+CPIN: READY
OK
AT+CGDCONT=1, "IP", "darmowy"
OK
Wymuszenie technologii lub jej prefenercji

i potem pojawia się komunikat błędu:

Błąd dial-up nr 678. There is no answer
PL: Brak odpowiedzi. Prawdopodobne powody błędu: karta SIM niekatywna, nie ta częstotliwość, nie można znaleźć BTSa, zerowe konto na karcie Pre-Paid.
Jeżeli to modem Huwawei to czasami może pomóc:
Ustawienia -> AT i PIN -> Res. Modemu -> Restart modem7 (AT_CFUN=1,1)

Oczywiście restart nie pomaga.

Dokonałem upgrade'u firmware'u (E173Update_11.126.85.00.209_B427.exe), ale to też nie pomogło... Sad

Nie mam już więcej pomysłów.

Pozdrawiam.

P
Odpowiedz
#2

Zielona dioda oznacza, że modem się inicjalizuje lub że nie ma sygnału.
Odpowiedz
#3

Sygnał jest - aero2 wykrywa zarówno program Playa:
Narzędzia/Opcje/Sieć/Tryb rejestracji/Ręczne - odśwież, pokazuje się PL17 (3G), ale po kliknięciu Zarejestruj, po dłuższej chwili otrzymuję komuniat:
Rejestracja nie powiodła się. Czy chcesz przełączyć na tryb automatyczny.
W top_netinfo, również widać zasięg, co opisałem w poprzednim poście.
Odpowiedz
#4

To, że masz sieć nie oznacza, że się połączysz. Sygnał może być za słaby, uświadczyłem tego nie raz na swoim e586.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: / Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Ostatni post przez oofo
06/07/2013, 12:54

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.