E173u-2 z Play przestał działać z Aero2
#1

Witam, od kilku miesięcy pracowałem na modemie E173u-2 z Play. Generalnie bezproblemowo. Ostatnimi dniami trochę trudniej szło mi łączenie się. Aż w końcu od wczoraj całkowicie nie mogę się połączyć z Aero2.

1. Modem ma odblokowane pasmo 900MHz - próbę łączenia wykonuję tylko na niebieskiej migającej diodzie.
2. Cały czas użytkuję modem w tym samym miejscu z tą samą anteną co powinno wyeliminować powód niewystarczającego zasięgu (skoro przez tyle miesięcy był wystarczający na co dzień).
3. Dodatkowo wykonałem test na tym samym laptopie z modemem E353u-2 w innej lokalizacji. Aero2 zadziałało bezproblemowo. Z moim E173u-2 w tej nowej lokalizacji problem pozostał (był tam dobry zasięg na antenie ATK-10).
4. Spróbowałem inną lokalizacją bardzo blisko nadajnika (specjalnie wziąłem laptopa). Sygnał na TNI był bardzo ładny - problem dalej trwa.
5. Spróbowałem innego laptopa z tym felernym modemem i niestety nadal taki sam problem.
6. Modem nie wykazuje oznak uszkodzenia. Po włożeniu karty sim z Play - działa bezproblemowo.

Wszędzie gdzie piszę problem trwa / problem pozostał - mam na myśli te 2 screeny. Pierwszy przeciągła próba łączenia. Później już tylko error. Jak myślicie jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

[Obrazek: 222mpf.jpg]
[Obrazek: 111pt.jpg]
Odpowiedz
#2

Kolega grumete w innym wątku też miał problem z tym modemem odinstalowal i zainstalowal tni na nowo

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz
#3

Dzięki za odpowiedź. Tylko że ja nie łączę się za pomocą TNI. Mam skonfigurowane połączenie w windowsie wg instrukcji jdtech. W wolnej chwili postaram się odszukać ten wątek.
Odpowiedz
#4

(27/09/2012, 10:04)czyzyk napisał(a):  Mam skonfigurowane połączenie w windowsie....

Dla próby konfigurowałem, to działa na chwilę, później wraca do ustawień domyślnych i nie łączy (przynajmniej u mnie na Win 7). Może i Tobie wróciło, sprawdź.
Odpowiedz
#5

Czy mam przez to rozumieć że powinienem używać zewnętrznego programu do łączenia? Przez tyle miesięcy nie miałem problemów z połączeniem pod windows. Jeśli tak gdzie mogę znaleźć instrukcję konfiguracji TNI dla Aero2?

edit
OK. Ustawiłem połączenie pod TNI dla Aero2 i net w końcu zadziałał... Dziękuję za pomoc.

edit2
Co ciekawe, moje stare połączenie windowsowe znów zaczęło działać...
Odpowiedz
#6

Bo prawie wszystkie programy do łączenia to nakładki na windows jak odpalisz mp to windows powinien pokazać połączenie i viceversa to samo tni

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: / Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.