a2mobile & Aero2 forum
Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - Wersja do druku

+- a2mobile & Aero2 forum (https://aero2forum.pl)
+-- Dział: Sieć Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-siec-aero2)
+--- Dział: Bezpłatny Dostęp do Internetu BDI Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-bezplatny-dostep-do-internetu-bdi-aero2)
+--- Wątek: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem (/temat-wolniejsze-dzialanie-problemy-z-polaczeniem)

Strony: 1 2


Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - kolo33 - 02/03/2013

Witam.
Korzystałem z aero2 już długi czas i nie było problemów, tak siedziałem na internecie do 23 i wyłączyłem normalnie komputer. Następnego dnia po powrocie ze szkoły już były problemy z połączeniem, a jak się udało to strasznie wolno chodził. Następnego dnia to samo tylko jeszcze większe problemy z połączeniem dopiero o 21 sie udalo połączyć, następnego dnia czyli dziś dopiero o 19 udało mi się połączyć. Skanowałem komputer eset nod 32 i Malwarebytes Anti-Malware i ten drugi znalazl kilka bledow ale to usuną. Żadnego oprogramowania nie instalowałem ostatnio ani nic nie pobierałem. Modem to Huawei e173u-2. Próbowałem reinstalacje mobile partnera, razem ze sterownikami i nic nie pomaga, zasięg jest pełny teraz. Zrobiłem test prędkości, ostro się zdziwicie: [Obrazek: 56303994] Próbowałem też połączyć się przez top_netinfo ale za cholere nie mogę mimo iż pokazuje zasięg to zawsze jest command not supported.
Edit: Mówiąc problemy z połączeniem mam na myśli brak pokazywania zasięgu i brak zarejestrowania do sieci.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - aero - 03/03/2013

Nie jesteś sam z tym problemem.

Zasięg mam te stabilne 30% w TNI i przeważnie od 15:00 do 21:00 występują problemy z połączeniem.

Można sobie klikać połącz, połącz tylko błąd wyskakuje.

A jak załapie, to prędkość GPRS jest, nie wspominając o wysokim pingu.

Jedyne co jeszcze pomaga, to restart modemu.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - kolo33 - 03/03/2013

@up
A może tak byś przeczytał dokładniej temat i dowiedział się że mi tylko nie raz się udaje zarejestrować do sieci i to głównie w nocy a nie nie działa w w nocy. Jakimś cudem teraz się udało ale z prędkością to:
[Obrazek: 56341848]
i jeszcze nie raz pokazuje się jak jest zarejestrowany do sieci i próbuję połączyć to błąd połączenia ze zdalny komputerem czy jakoś tak.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - pawelarc - 04/03/2013

dziwne antywirusy wywal/czasowo wyłącz
odinstaluj całkowicie MP
zresetuj komputer
odpal TNI i po zaznaczeniu kom. AT i wybraniu profilu spróbuj się połączyć

pzdr
pawelarc


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - kolo33 - 04/03/2013

Może to wina tego modemu, chyba kupie dzisiaj doładowanie za 10 do play i przetestuje pakiet neta w play. Za 10zł jest 1GB a jak to minie to zmniejsza prędkość, pewnie mocno ale przynajmniej przetestuje czy ten modem dobrze się będzie łączył.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - aero - 05/03/2013

Dopiero teraz zauważyłem.

Skoro masz niezgodny modem, to jak ma ci działać.

Kup byle Huawei E3131 i masz problem z głowy.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - kolo33 - 05/03/2013

Na tym co podałeś będzie w 100% śmigać ? Wczoraj wieczorem udało mi się połączyć przez MP więc rozłączyłem, wyłączyłem anty wirusa i odpaliłem TNI i w trybie RAS połączyło ale w trybie NDIS nie chciało. Dzisiaj nie łączy tak samo jak zawsze przez TNI ani przez MP. W TNI pokazuje błąd 678. A jak jakiś czas temu działało to czemu teraz nie chce? Karta z play działa w modemie. A karta z aero2 działa w Wave Y ale on chyba też nie jest kompatybilny w pełni z aero2.
Edit: http://allegro.pl/hit-modem-huawei-e3131-s-2-dla-aero2-najtaniej-i3076277957.html Ten ?
Edit2: Możliwe że te modemy zostały już wyłączone bo jest blokowany przy rejestracji...


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - aero - 05/03/2013

Modem co podałeś będzie akurat i do tego internetu starczy, jest w pełni zgodny.

Tak, możliwe że rejestracja do sieci z niezgodnych terminali została już wyłączona.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - kolo33 - 05/03/2013

Szczęście że mam pieniądze. Modem zamówiłem ale proszę nie zamykać tematu do puki nie napisze.


RE: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem - kolo33 - 13/03/2013

Modem przyszedł wczoraj. Wiele problemów znikło, nie rozłącza sam, nie traci zasięgu, nie ma problemów z rejestrowaniem, w trybie ręcznym wybrałem sieć i tam było aero2 w 3G więc wziąłem ale nadal pokazało że jest podłączone do PLAY (Roaming). Internet nadal chodzi strasznie wolno, prędkość pobierania to 0.07Mb/s a upload 0Mb/s , ping to nieraz jest 130ms ale zwykle o wiele większy ale to tylko z pomiarów speedtest.pl. Napisałem do aero2 według wzoru wczoraj i jak na razie nic się nie zmieniło. Oczywiście stary modem odinstalowany, razem z MP. Z tego się łącze poprzez wejście na strone ip modemu. Testowałem prędkość ładowania się stron na: Windows XP SP3, Windows 7 Ultimate SP1, Linux Knoppix 7.0 (live). Wszystko na tym samym kompie. Postaram się jeszcze przetestować u kogoś znajomego ale nie wiem kiedy.
Edit: Wpisywaliście ten pin co na nowym starterze był bo w opcjach modemu jest pin i pisze enable, i nie da sie zmienic bo trza go wpisać, jak znajde starter to wpisze i zobacze czy coś da.


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.