aero2 & a2mobile Forum
Pentagram Cerberus P 6367 - Wersja do druku

+- aero2 & a2mobile Forum (https://aero2forum.pl)
+-- Dział: Internet mobilny w Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-internet-mobilny-w-aero2)
+--- Dział: Modemy, smartfony, tablety, routery, anteny do Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-modemy-smartfony-tablety-routery-anteny-do-aero2)
+--- Wątek: Pentagram Cerberus P 6367 (/temat-pentagram-cerberus-p-6367)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - lucyferium - 18/04/2012

jak podłącze bezposrednio mopdem do kompuutera to dnsy są Aero2 a jesli przez router to automatycznie wskakuja z iPlusa.
Wpisanie na sztywno do routera dns od Aero2 nic nie daje:/


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - pawelarc - 19/04/2012

generalnie nie jest to raczej wina dns...
wpisz 8.8.8.8 i zobacz, co będzie się działo z połączeniem
btw. zauważyłem kłopoty ze wznawianiem przy dns aero2, od czasu przestawienia routera na dns-y google'a router i modem działają non stop spokojnie ponad miesiąc!
pzdr
pawelarc



RE: Pentagram Cerberus P 6367 - lucyferium - 19/04/2012

po wpisaniu dns google jest to samo.Wciąż brak dostepu do internetu 😕


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - armada - 19/04/2012

Podłaczę sie pod ten wątek.
Czytam i sam nie wiem co dalej
Posiadam modem e173u-2 z przeflaszowanym firmware na 11.126.85.00.209
modem bezproblemowo działa z lapkiem w sieci aero2 sygnał 30%, a nie łączy się z aero2 w routerze
Router go "widzi" świeci dioda 3G i mruga niebieski led w modemie.




RE: Pentagram Cerberus P 6367 - lucyferium - 20/04/2012

widzę że nie jestem jedynym który ma problem z tym modemem. Mi dzisiaj po podlaczeniu routera w okienku połączeń zniknął żółty trójkąt i pojawił się napis "dostep do internetu" a internetu jak nie było tak niet 😕


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - armada - 21/04/2012

Najgorsze to to że teraz po zmianie firware na nowsze modem podłaczony do lapka strasznie ciężko zalogować do aero2 ( a miało być lepiej).
Zastanawiam sie jak wgrać poprzednia wersję firware, podobno nie można wgrać starszej wersji niż ta jaka jest aktualnie.

A z tego routera to chyba się wyleczyłem i go "wypie...." i odeślę sprzedawcy.
Tylko co kupić w zamian tak by było pewne do modemu e173u-2.


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - pawelarc - 22/04/2012

kup tp-link'a TL-MR 3420 (albo ciut tańszy 3220), działa ok, niewiele droższy (bardzo niewiele 😊 ) a zupełnie inna klasa sprzętu
Pentagram to nieporozumienie jest... ja wyleczyłem się ze sprzętu sygnowanego logo Pentagram już dawno - kiedyś sprzedawałem go w moim salonie komputerowym, ale zaprzestałem owego procederu po smutnych półrocznych doświadczeniach i użeraniem się ciągłym z dostawcą... Pentagram to firma handlowa jest i "od siebie" stempelek na sprzęcie dokładają (albo i to nie gdyż logo często producent sprzętu "no name" drukuje na zamówienie)
pzdr
pawelarc
(173u-2 jest oczywiście na liście zgodnych modemów mr 3x20 i nie sprawia problemów...)
P.



RE: Pentagram Cerberus P 6367 - armada - 15/06/2012

O ile sam router jest pomyłka, to serwis Pentagrama to już "szczyt pomyłek"
Odesłałem swoj nabytek do serwisu i po 36 dniach uznali mi reklamacje i odesłali mi nowy (czytaj) inny router. Niestety ten też nie potrafi się połaczyć z netem, mimo że w międzyczasie założyłem antenę i teraz sygnał aero2 mam na poziomie 55% i CSQ16
Co ciekawe nowy stary router ma numer seryjny o wiele starszy niż ten jaki ja wysłałem, wychodzi na to że mają tego złomu pełno i przetrzymuja sprzet, a potem wysyłaja byle co i tak gwarancja leci i pomału się kończy.
Już z tego szajsu się wyleczyłem, kupiłem inny router, a firmmę Pentagram radzę wszystkim omijać szerokim kołem


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - armada - 16/06/2012

No i eureka udało mi się połaczyć z netem, ale tylko po RESET, aby wznowic połączenie koniecznie trzeba uzyc RESET i wpisać ponownie APN i DIAL + REBOT
Czy istnieje inny sposób aby wznowić połaczenie w aero2


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - smelek - 11/01/2013

WItam mam problem z routerem Pentagram P6367 nie moge podlaczyc do niego ZTE MF821 lte z plusa😕 czy ktos mogl by mi w tym pomoc , bylbym wdzieczny za pomoc


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.