aero2 & a2mobile Forum
Pentagram Cerberus P 6367 - Wersja do druku

+- aero2 & a2mobile Forum (https://aero2forum.pl)
+-- Dział: Internet mobilny w Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-internet-mobilny-w-aero2)
+--- Dział: Modemy, smartfony, tablety, routery, anteny do Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-modemy-smartfony-tablety-routery-anteny-do-aero2)
+--- Wątek: Pentagram Cerberus P 6367 (/temat-pentagram-cerberus-p-6367)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - djinformatyk - 17/02/2012

Można spróbować zmienić oprogramowanie na najnowsze 3.35.09. Bo jeżeli jest zasięg to na tym modemie nie powinno być problemów.


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - marcinrj - 21/02/2012

Po zmianie softu na 3.35.09. Modem na karcie Play odpala, ale nadal męczę sie z Aero. Czy sprawdzaliście ten modem na nowych kartach Areo???


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - djinformatyk - 22/02/2012

Czy ten modem działa w komputerze prawidłowo z kartą Aero2, może ma simlocka?


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - marcinrj - 12/03/2012

Wina leży chyba w zasięgu. Modem z laptopem i aero działa normalnie, natomiast router i co dziwne stacjonarny z tym modemem i karta aero ma problemy z znalezieniem zasięgu. Z innymi operatorami niema najmniejszego problemu. Nie wiem czy laptop ma większą wydajność prądową na porcie USB co skutkuje stabilniejszym zasięgiem( w mieście router paca normalnie). Trudno karta została w modemie a router odsprzedany dalej dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - kgmed - 27/03/2012

potwierdzam działanie P 6367 z modemem Huawei E173-u (oryginalny firmware), oraz Huawei E173s-1 (operator mBank mobile). Nie wykrywa natomiast modelu Huawei 3131s-2 z obecnej dystrybucji Play. Ten router to mały, tani sprzęt mogący sprawdzić się w czasie wypadów wakacyjnych (możliwość zasilania z USB).


Pentagram Cerberus P 6367 - problem z automatycznym wznawianiem połącznia z Aero. - kgmed - 01/04/2012

Wystąpił problem z automatycznym wznawianiem połączenia. W mojej lokalizacji modem pobiera dwie pary adresów serwerów DNS. W przypadku pierwszej każde wznowienie połączenia przebiega bezproblemowo, gdy pobiera drugą pierwsze 60 minut połączenia jest ok, następnie dochodzi do wznowienia logowania (dioda w modemie świeci nieprzerwanie na niebiesko), natomiast nie ma dostępu do neta. Ustawienie "na sztywno" działającej pary adresów DNS rozwiązuje problem.


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - lucyferium - 18/04/2012

Witam wszystkich szczesliwych bądz też nie posiadaczy Aero2 Smile
Posiadam router Cerberus 6367 oraz modem Sierra U310.
Po podłączeniu i konfiguracji nie mam dostępu do internetu, dodam że modem podłączony do komputera działa bez problemu ,a przez router już nie.
Również z iPlusem nie ma problemu.
Prosze o poradę co robię nie tak?
Aby sie zbytnio nie rozpisywać zrobiłem screeny.


[Obrazek: beztytuu1ir.jpg]


[Obrazek: beztytuueru.jpg]


[Obrazek: 47029293.jpg]

tutaj po podłączeniu iplus na końcu loga jest SYSTEM ---UPDATE TIME SUCCESS a po podłączeniu Aero2 brakuje tego loga.


[Obrazek: beztytuu3pt.jpg]


Z góry dziekuje za pomoc i podrawiamSmile




RE: Pentagram Cerberus P 6367 - kgmed - 18/04/2012

W mojej opinii WAN IP to aero2, a DNS-y iPlus-a. W zakładce Advanced Settings - DNS Settings odznacz kwadrat DNS settings.


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - lucyferium - 18/04/2012

Mam odznaczoną tą opcję. Nie znam się na tyle ale czy jest możliwość ,że modem z katrtą Aero2 łączy mi się z BTS-em Plusa i dlatedo pobiera dnsy plusa ?


RE: Pentagram Cerberus P 6367 - kgmed - 18/04/2012

(18/04/2012, 19:52)lucyferium napisał(a):  Mam odznaczoną tą opcję. Nie znam się na tyle ale czy jest możliwość ,że modem z katrtą Aero2 łączy mi się z BTS-em Plusa i dlatedo pobiera dnsy plusa ?

Myślę, że modem ten ma jakieś własne oprogramowanie dla obsługi iPlusa. Prawdopodobnie tam można ustawić automatyczne pobieranie adresów dns-ów, które zostanie zapisane w modemie. Jeżeli IP WAN pochodzi z puli aero2 to połączenie nastąpiło z bts-em aero2... nie wnikając głębiej w relacje właścicielskie Wink


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.