Forum mobilnego internetu
Pojawienie się problemu po 3 miesiącach użytkowania. - Wersja do druku

+- Forum mobilnego internetu (https://aero2forum.pl)
+-- Dział: Internet mobilny w Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-internet-mobilny-w-aero2)
+--- Dział: Wszystko o Aero2 (https://aero2forum.pl/forum-wszystko-o-aero2)
+--- Wątek: Pojawienie się problemu po 3 miesiącach użytkowania. (/temat-pojawienie-sie-problemu-po-3-miesiacach-uzytkowania)



Pojawienie się problemu po 3 miesiącach użytkowania. - Heibonna - 02/08/2016

Witam,
Posiadam kartę Aero2 od kwietnia b.r. i przychodzę z dosyć nietypowym problemem.
Przez około 3 miesiące wszystko było okej i śmigało ładnie, ale na przełomie czerwca/lipca mój tablet Lenovo Yoga 2 przestał "widzieć kartę". Tak nagle i bez powodu. Próbowałem konfigurować na nowo, resetować ustawienia systemowe itd i zero rezultatu. Włożyłem do tableta karty sieci PLUS i bodajże PLAY i wszystko z nimi działa w porządku. Natomiast kiedy próbowałem włożyć kartę Aero do innych urządzeń tj. Samsung Galaxy Note 3 oraz Samsung Galaxy S5 wyświetliła się niespodzianka... Telefony widzą kartę (zasięg jest widoczny) jednak po skonfigurowaniu nie można połączyć się z Internetem, wszelkie próby wejścia na stronę Captcha nic nie dają.
Wysłałem kartę do sprawdzenia przez Aero2 - dostałem telefon, że z kartą wszystko jest ok i mam szukać problemu na własną rękę...

Męczę się z tym już miesiąc... Jakikolwiek pomysł? Pomocy.

EDIT: Jeden z użytkowników (innego) forum pomógł mi rozwiązać problem z brakiem Internetu na telefonach. Pozostaje kwestia, dlaczego tablet nie widzi tej jednej, jedynej karty.


RE: Pojawienie się problemu po 3 miesiącach użytkowania. - spinecki - 23/08/2016

Na Twoim miejscu przeinstalowałbym oprogramowanie na tablecie, żeby wykluczyć problemy po stronie firmware.


This forum uses Lukasz Tkacz MyBB addons.