Forum mobilnego internetu

Pełna wersja: Wolniejsze działanie + problemy z połączeniem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam.
Korzystałem z aero2 już długi czas i nie było problemów, tak siedziałem na internecie do 23 i wyłączyłem normalnie komputer. Następnego dnia po powrocie ze szkoły już były problemy z połączeniem, a jak się udało to strasznie wolno chodził. Następnego dnia to samo tylko jeszcze większe problemy z połączeniem dopiero o 21 sie udalo połączyć, następnego dnia czyli dziś dopiero o 19 udało mi się połączyć. Skanowałem komputer eset nod 32 i Malwarebytes Anti-Malware i ten drugi znalazl kilka bledow ale to usuną. Żadnego oprogramowania nie instalowałem ostatnio ani nic nie pobierałem. Modem to Huawei e173u-2. Próbowałem reinstalacje mobile partnera, razem ze sterownikami i nic nie pomaga, zasięg jest pełny teraz. Zrobiłem test prędkości, ostro się zdziwicie: [Obrazek: 56303994] Próbowałem też połączyć się przez top_netinfo ale za cholere nie mogę mimo iż pokazuje zasięg to zawsze jest command not supported.
Edit: Mówiąc problemy z połączeniem mam na myśli brak pokazywania zasięgu i brak zarejestrowania do sieci.
Nie jesteś sam z tym problemem.

Zasięg mam te stabilne 30% w TNI i przeważnie od 15:00 do 21:00 występują problemy z połączeniem.

Można sobie klikać połącz, połącz tylko błąd wyskakuje.

A jak załapie, to prędkość GPRS jest, nie wspominając o wysokim pingu.

Jedyne co jeszcze pomaga, to restart modemu.
@up
A może tak byś przeczytał dokładniej temat i dowiedział się że mi tylko nie raz się udaje zarejestrować do sieci i to głównie w nocy a nie nie działa w w nocy. Jakimś cudem teraz się udało ale z prędkością to:
[Obrazek: 56341848]
i jeszcze nie raz pokazuje się jak jest zarejestrowany do sieci i próbuję połączyć to błąd połączenia ze zdalny komputerem czy jakoś tak.
dziwne antywirusy wywal/czasowo wyłącz
odinstaluj całkowicie MP
zresetuj komputer
odpal TNI i po zaznaczeniu kom. AT i wybraniu profilu spróbuj się połączyć

pzdr
pawelarc
Może to wina tego modemu, chyba kupie dzisiaj doładowanie za 10 do play i przetestuje pakiet neta w play. Za 10zł jest 1GB a jak to minie to zmniejsza prędkość, pewnie mocno ale przynajmniej przetestuje czy ten modem dobrze się będzie łączył.
Dopiero teraz zauważyłem.

Skoro masz niezgodny modem, to jak ma ci działać.

Kup byle Huawei E3131 i masz problem z głowy.
Na tym co podałeś będzie w 100% śmigać ? Wczoraj wieczorem udało mi się połączyć przez MP więc rozłączyłem, wyłączyłem anty wirusa i odpaliłem TNI i w trybie RAS połączyło ale w trybie NDIS nie chciało. Dzisiaj nie łączy tak samo jak zawsze przez TNI ani przez MP. W TNI pokazuje błąd 678. A jak jakiś czas temu działało to czemu teraz nie chce? Karta z play działa w modemie. A karta z aero2 działa w Wave Y ale on chyba też nie jest kompatybilny w pełni z aero2.
Edit: http://allegro.pl/hit-modem-huawei-e3131...77957.html Ten ?
Edit2: Możliwe że te modemy zostały już wyłączone bo jest blokowany przy rejestracji...
Modem co podałeś będzie akurat i do tego internetu starczy, jest w pełni zgodny.

Tak, możliwe że rejestracja do sieci z niezgodnych terminali została już wyłączona.
Szczęście że mam pieniądze. Modem zamówiłem ale proszę nie zamykać tematu do puki nie napisze.
Modem przyszedł wczoraj. Wiele problemów znikło, nie rozłącza sam, nie traci zasięgu, nie ma problemów z rejestrowaniem, w trybie ręcznym wybrałem sieć i tam było aero2 w 3G więc wziąłem ale nadal pokazało że jest podłączone do PLAY (Roaming). Internet nadal chodzi strasznie wolno, prędkość pobierania to 0.07Mb/s a upload 0Mb/s , ping to nieraz jest 130ms ale zwykle o wiele większy ale to tylko z pomiarów speedtest.pl. Napisałem do aero2 według wzoru wczoraj i jak na razie nic się nie zmieniło. Oczywiście stary modem odinstalowany, razem z MP. Z tego się łącze poprzez wejście na strone ip modemu. Testowałem prędkość ładowania się stron na: Windows XP SP3, Windows 7 Ultimate SP1, Linux Knoppix 7.0 (live). Wszystko na tym samym kompie. Postaram się jeszcze przetestować u kogoś znajomego ale nie wiem kiedy.
Edit: Wpisywaliście ten pin co na nowym starterze był bo w opcjach modemu jest pin i pisze enable, i nie da sie zmienic bo trza go wpisać, jak znajde starter to wpisze i zobacze czy coś da.
Stron: 1 2