a2mobile & Aero2 forum

Pełna wersja: Brak internetu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, dziś otrzymałem kartę aero2 i już od samego początku mam problemy, posiadam modem Huawei e3131, skonfigurowałem topnetinfo według instrukcji. Jednak internetu mi nie łapie, cały czas mryga zielona dioda. Mieszkam w Kruszwicy, na mapce cyfrowego polsatu jak i BTS moja miejscowość ma zasięg, co może być nie tak?

http://i.imgur.com/EQhmL9I.png
Jak mruga modem na zielono to nie lapie sygnalu.Mialem to samo.Podlaczylem przez dlugi kabel usb i przy oknie zaczal mrugac na niebiesko.Dokupilem najtansza antenke i dziala bez problemu.
Wyszedłem z nim na spacerek i niestety było to samo. Obszedłem pół osiedla Wink I czy czasem to niebieskie w programie nie pokazuje poziomu sygnału?
Help......
Te niebieskie na dole w lewym rogu to jast sygnal.Nie jestem pewien co mi wtedy wyswietlalo.Kombinowalem na rozne sposoby i nic to nie dalo.Dopiero jak modem zaczal mrugac na niebiesko to juz szybko aero dalo sie uruchomic.Tez przez top netinfo.Modem musi mrugac na niebiesko to lapie sygnal,na zielono nie.Dopoki nie zacznie to nic nie zrobisz.
Ale całe moje miasto jest objęte zasięgiem. Zasięgu nie mam ani w domu, ani na zewnątrz ani z kilometr dalej.
Dodam też że w moim małym miasteczku są 2 nadajniki
Ja mialem modem z playa.Po wlozeniu do usb wgral sie program play i sterowniki.pozniej skonfigurowalem top netinfo.Tu byl problem az modem zlapal sygnal i zaswiecil na niebiesko.Po wgraniu playa zamknalem program i dopiero otworzylem top net i skonfigurowalem.