Aktualny czas: 29/06/2017, 13:35
Witaj! Rejestracja

ZTE MF636 - brak captcha i chwilowe działanie internetu

#1
Z internetem łącze się programem Join-air desygnowanym do modemów ZTE. Sterowniki zainstalowane, APN i numer w ustawieniach są prawidłowo przypisane. Po połączeniu internet działa 2 minuty, po czym transfer spada do zera (połączenie dalej trwa). Można się rozłączyć i połączyć ponownie - wtedy sytuacja się powtarza. Ręczne wpisanie adresu przekierowującego do captcha nie działa.  
Co ciekawe na innym komputerze ten problem nie występuje. W telefonie również działa bezproblemowo, więc wnioskuję, że to nie wina karty sim.

Czy ktoś z was ma jakiś pomysł co robić?
Odpowiedz
#2
Jaki system? Prawdopodobnie nie dziala potrzymanie polaczenia... Jest jakis antywirus?
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Tongue Udostępnianie internetu Robson1 1 182 05/06/2017, 20:39
Ostatni post: Zecik123
  Fatalne działanie internetu zibi 0 942 31/01/2016, 21:19
Ostatni post: zibi
  Problem z konfiguracją internetu kacper19961107 4 1793 20/05/2015, 20:17
Ostatni post: jakubd
  Captcha Aero2 skopało komuter Olaf 4 2321 19/04/2015, 9:11
Ostatni post: jakubd
  Komunikat "Brak karty SIM/USIM lub błąd karty SIM/USIM" maarlii 12 11944 27/01/2015, 17:49
Ostatni post: gaz
  Różne prędkości internetu na tej samej karcie w zależności od urządzenia. all1990 0 882 25/12/2014, 11:05
Ostatni post: all1990
  Brak internetu flashka 3 2538 06/12/2014, 17:43
Ostatni post: Milek
  Brak zasięgu sieci w Kruger&Matz Drive 2 pomir 0 1792 01/12/2014, 14:08
Ostatni post: pomir
  brak karty sim w ipad2 zertone 2 1425 22/11/2014, 12:12
Ostatni post: jakubd
  areo dual sim brak punktów dostępowych nawigator 1 1000 21/11/2014, 11:17
Ostatni post: Zecik123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości