Aktualny czas: 31/07/2016, 8:12
Witaj! Rejestracja

ZTE MF60 nie działa z Aero2

#1
Witam,

Niestety po zmianie na nową kartę modem ZTE MF60 odmówił współpracy.
U mnie modem przestał działać z Aero2 nawet już 30 września.
Hard resety, ustawianie od nowa, wybór sieci ręcznie, wymiana karty na starą, podmianka na 100% działającą kartę kolegi - nic nie pomaga Sad

Czy ktoś z forumowiczów może mnie oświecić bo może coś źle robię albo mam takie szczęście że mam jakieś wybrakowane urządzenie? :/

Poniżej kilka zrzutów ekranu:

http://i49.tinypic.com/on1vm.png
http://i45.tinypic.com/2nv8h78.png
http://i45.tinypic.com/9sdvlh.png
Odpowiedz
#2
Masz włączone łączenie w roamingu?
[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
Odpowiedz
#3
Szukałem i nigdzie nie znalazłem takiej opcji Sad
Odpowiedz
#4
Operatora zostaw na Automatyczny
Na stronie konfiguracji APN kliknij Ręczny
Później kliknij Dodaj
Wypełnij pole APN 'darmowy' i nadaj profilowi jakąś nazwę (na załączonym zdjęciu to Aero2)
Koniecznie kliknij Domyślne
http://i49.tinypic.com/okd8v6.jpg
Jeśli po chwili nie połączy się przejdź do zakładki Połączenia WAN
i wybierz Ręcznie Połącz z internetem
u mnie tak łączy, co widać
http://i50.tinypic.com/212haxj.jpg
Później zmieniam na Automat
Na wyświetlaczu PL-PLUS Połączony Smile
Powodzenia
Odpowiedz
#5
i co pomogło to?
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sprzęt do Aero2 3G czy 4G? Irek 4 5401 13/01/2015, 1:06
Ostatni post: Irek
  Router ZTE MF60 problem z połączeniem cris17 3 1266 01/01/2015, 12:48
Ostatni post: jakubd
  Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2 adlozi 50 52248 25/06/2014, 18:37
Ostatni post: sisisa
  Modem USB z funkcją routera ZTE MF60 Niko48 12 14668 16/06/2014, 21:39
Ostatni post: Zecik123
  Router pod Aero2 z portem ethernet rebrov 12 4477 07/03/2014, 13:24
Ostatni post: Zecik123
  Jaki najlepszy modem/router pod Aero2? endriu 35 74372 16/01/2014, 12:16
Ostatni post: denox
  Aero2 i VoIP Cobi2804 0 1685 01/12/2013, 18:46
Ostatni post: Cobi2804
  Miniaturowy router do GSM/Aero2 + własny wewnętrzny akumulator (przenośny) XaVeR 7 5132 28/06/2013, 16:34
Ostatni post: jakubd
  Konfiguracja routerów WiFi i MiFi do pracy w Aero2 greg79 4 18095 03/04/2013, 12:43
Ostatni post: miyako
  TP Link MR3220 + Huawei E3131 = problem z Aero2 Pawele 20 24203 12/03/2013, 21:23
Ostatni post: Pawele

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości