Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF60 nie działa z Aero2
EnSabahNur Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 22/10/2012
Post: #1
ZTE MF60 nie działa z Aero2
Witam,

Niestety po zmianie na nową kartę modem ZTE MF60 odmówił współpracy.
U mnie modem przestał działać z Aero2 nawet już 30 września.
Hard resety, ustawianie od nowa, wybór sieci ręcznie, wymiana karty na starą, podmianka na 100% działającą kartę kolegi - nic nie pomaga Sad

Czy ktoś z forumowiczów może mnie oświecić bo może coś źle robię albo mam takie szczęście że mam jakieś wybrakowane urządzenie? :/

Poniżej kilka zrzutów ekranu:

http://i49.tinypic.com/on1vm.png
http://i45.tinypic.com/2nv8h78.png
http://i45.tinypic.com/9sdvlh.png

22/10/2012 22:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
grzech1991 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 289
Lajki udzielone: 5
Lajki otrzymane: 11 za 11 post(ów)
Dołączył: 05/03/2012
Post: #2
RE: ZTE MF60 nie działa z Aero2
Masz włączone łączenie w roamingu?

[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
23/10/2012 8:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
EnSabahNur Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 22/10/2012
Post: #3
RE: ZTE MF60 nie działa z Aero2
Szukałem i nigdzie nie znalazłem takiej opcji Sad
23/10/2012 14:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
piwocz Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 1
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 23/10/2012
Post: #4
RE: ZTE MF60 nie działa z Aero2
Operatora zostaw na Automatyczny
Na stronie konfiguracji APN kliknij Ręczny
Później kliknij Dodaj
Wypełnij pole APN 'darmowy' i nadaj profilowi jakąś nazwę (na załączonym zdjęciu to Aero2)
Koniecznie kliknij Domyślne
http://i49.tinypic.com/okd8v6.jpg
Jeśli po chwili nie połączy się przejdź do zakładki Połączenia WAN
i wybierz Ręcznie Połącz z internetem
u mnie tak łączy, co widać
http://i50.tinypic.com/212haxj.jpg
Później zmieniam na Automat
Na wyświetlaczu PL-PLUS Połączony Smile
Powodzenia
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24/10/2012 0:19 przez piwocz.)
24/10/2012 0:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
pinacolada blada Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 43
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 08/10/2012
Post: #5
RE: ZTE MF60 nie działa z Aero2
i co pomogło to?
25/10/2012 10:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2 adlozi 50 34904 25/06/2014 18:37
Ostatni post: sisisa
  Modem USB z funkcją routera ZTE MF60 Niko48 12 10380 16/06/2014 21:39
Ostatni post: Zecik123
  Router pod Aero2 z portem ethernet rebrov 12 1887 07/03/2014 13:24
Ostatni post: Zecik123
  Jaki najlepszy modem/router pod Aero2? endriu 35 54119 16/01/2014 12:16
Ostatni post: denox
  Aero2 i VoIP Cobi2804 0 765 01/12/2013 18:46
Ostatni post: Cobi2804
  Miniaturowy router do GSM/Aero2 + własny wewnętrzny akumulator (przenośny) XaVeR 7 3179 28/06/2013 16:34
Ostatni post: jakubd
  Konfiguracja routerów WiFi i MiFi do pracy w Aero2 greg79 4 9130 03/04/2013 12:43
Ostatni post: miyako
  TP Link MR3220 + Huawei E3131 = problem z Aero2 Pawele 20 16465 12/03/2013 21:23
Ostatni post: Pawele
  Router TL-MR3420 i modem E173-s2, problemy z ponownym połączeniem do AERO2 Dj_em 11 7448 09/02/2013 20:22
Ostatni post: pawelarc
  połączenie 4 kart SIM aero2 w jeden sygnał, a potem udostępnienie go poprzez wifi plasticpower 3 2961 20/01/2013 18:23
Ostatni post: jakubd

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!