Aktualny czas: 24/08/2017, 3:57
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

TP-LINK TL-MR3020

#51
(21/11/2012, 21:12)emjot6 napisał(a):
(21/11/2012, 20:45)Zecik123 napisał(a):
(20/11/2012, 19:43)emjot6 napisał(a):
(20/11/2012, 13:41)Zecik123 napisał(a): Witam,
Istnieje taka możliwość. Sam z niej korzystam. Przecież w komplecie z MR-3020 jest wtyczka z gniazdem USB. Do tego gniazda podłączam kabel USB, drugi koniec do routera i wtyczkę do gniazda sieciowego. Modem E3131 z kartą Aero2 do routera i mam w mieszkaniu internet.

no dzieki. ja tez nie pomyslalem,a rzecz ma sie tak, ze kabel zalaczony do rutera jest zpodwojna koncowka usb, jedna wlaczylem do tabletu i routera i gdy mi sie zalogowal modem to druga koncowke podlaczylem do zasilacza 230 V i wtedy odlaczylem go od tabletu.

Nie bardzo rozumiem te udziwnione połączenia:
1 - Przy zasilaniu tylko z sieci używam wtyczki i kabla zasilającego 2xUSB --> mini USB.
Do wtyczki sieciowej wtykam końcówkę USB (główną na grubszym kablu) a
wtyk mini USB do routera.
2 - Przy zasilaniu tylko z laptopa oba wtyki USB łączę do laptopa (na jednym czasami zbyt słabe zasilanie --> podobnie zasilałem z laptopa desk zewnętrzny USB Toshiby bo na jednym wtyku nie chciał chodzić) a wtyk mini USB do routera.

no wlasnie troche towszystko pogmatwane, ja sobie nie wyobrazam jak ktos kto nie m jakiegos pojecia o tym i zechce sobie kupic taki router i chce go sobie poprostu podlaczyc i korzystac zniegonormalnie. Ja sie meczylem dwa dni le kos dalem rade choc bylem juz bliski oddania go do sklepu Smile
Te obrazki wyjaśniają chyba jednoznacznie sprawę zasilania.
http://www.mediafire.com/view/?7fkrbzbjaxf71hc
http://www.mediafire.com/view/?n3uil5xcxiit0wh
Odpowiedz
#52
(22/11/2012, 10:57)Zecik123 napisał(a):
(21/11/2012, 21:12)emjot6 napisał(a):
(21/11/2012, 20:45)Zecik123 napisał(a):
(20/11/2012, 19:43)emjot6 napisał(a):
(20/11/2012, 13:41)Zecik123 napisał(a): Witam,
Istnieje taka możliwość. Sam z niej korzystam. Przecież w komplecie z MR-3020 jest wtyczka z gniazdem USB. Do tego gniazda podłączam kabel USB, drugi koniec do routera i wtyczkę do gniazda sieciowego. Modem E3131 z kartą Aero2 do routera i mam w mieszkaniu internet.

no dzieki. ja tez nie pomyslalem,a rzecz ma sie tak, ze kabel zalaczony do rutera jest zpodwojna koncowka usb, jedna wlaczylem do tabletu i routera i gdy mi sie zalogowal modem to druga koncowke podlaczylem do zasilacza 230 V i wtedy odlaczylem go od tabletu.

Nie bardzo rozumiem te udziwnione połączenia:
1 - Przy zasilaniu tylko z sieci używam wtyczki i kabla zasilającego 2xUSB --> mini USB.
Do wtyczki sieciowej wtykam końcówkę USB (główną na grubszym kablu) a
wtyk mini USB do routera.
2 - Przy zasilaniu tylko z laptopa oba wtyki USB łączę do laptopa (na jednym czasami zbyt słabe zasilanie --> podobnie zasilałem z laptopa desk zewnętrzny USB Toshiby bo na jednym wtyku nie chciał chodzić) a wtyk mini USB do routera.

no wlasnie troche towszystko pogmatwane, ja sobie nie wyobrazam jak ktos kto nie m jakiegos pojecia o tym i zechce sobie kupic taki router i chce go sobie poprostu podlaczyc i korzystac zniegonormalnie. Ja sie meczylem dwa dni le kos dalem rade choc bylem juz bliski oddania go do sklepu Smile
Te obrazki wyjaśniają chyba jednoznacznie sprawę zasilania.
http://www.mediafire.com/view/?7fkrbzbjaxf71hc
http://www.mediafire.com/view/?n3uil5xcxiit0wh

no tak masz racje, i to ja wszystko rozumiem tylko ze podlaczenie modemu do routera i do zasilania 230V nie inicjowalo polaczenia z siecia PLAY dopiero polaczenie drugim koncem usb do laptopa dalo polaczenie i moglem miec sygnal wifi w calym domu i wtedy moglem go odpiac od laptopa i mam juz wszystko zalatwione
Odpowiedz
#53
Witam
Ja użytkuję TL-Mr3020 i E353u-2 od dwóch tygodni. Po wyjęciu z pudełka nic kompletnie z routerem nie robiłem, nie grzebałem i śmiga aż miło.
Natomiast przydałby się większy zasięg. Czy ktoś może coś powiedzieć na temat anteny zewnętrznej z linków poniżej?
https://apollo.open-resource.org/lab:arg...ifications
http://celotehan-gue.blogspot.com/2012/0...engan.html
Pozdrawiam
Odpowiedz
#54
chodzi Ci o większy zasięg wifi??


jeśli chodzi o zwiększenie zasięgu wifi to polecam wzmacniacze wifi (repeater)

przykład:
[Obrazek: 5.png]

na allegro sporo tego jest Smile
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#55
Tak. Zależy mi na zwiększeniu zasięgu wifi.
Dziękuję za propozycję ale wolałbym wiedzieć o ile zwiększy się zasięg po dodaniu antenki o długości powiedzmy około 20cm.
Pozdrawiam
Odpowiedz
#56
z doświadczenia wiem że sama antena w samym routerze nie zbyt dużo pomoże bo te wszystkie routerowskie anteny są po prostu słabe Smile
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#57
Czy ten router TL-MR3020 współpracuje z modemem Huawei E3531? Nie mogłem znaleźć w tym wątku takiego modemu Huawei...
Odpowiedz
#58
Prawdopodobnie nie będzie współpracować. Na pewnym zagranicznym portalu właśnie odradzali router 3020 dla modemu który wymieniłes.

Wysłane z GT-I9300 - S3
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#59
Dla zainteresowanych. Jest nowe FW dla TL-MR3020v1 (j. ang.)
Zmiany - np. rozszerzona lista kompatybilnych modemów (Niemcy?, Rosja?).
P.S.
Wyniki po aktualizacji:
https://www.mediafire.com/?w6nij72pa78m7re
https://www.mediafire.com/?kgs4q117z02yw8l
Odpowiedz
#60
Dzisiaj nabylem to cacko (v1.0, firmware 3.14.4 Build 130225 Rel.31783n ) i z E3131s-2 smiga az milo.
Jednakze klopotliwe sa captcha nieco. Czy macie jakis szybszy sposob niz po jego wpisaniu nie musiec laczyc sie ze strona konfiguracyjna routera i rozlaczac/laczyc sie ponownie z Aero2?

BTW: Jest juz firware z czerwca 2014: http://www.tp-link.com.pl/support/downlo...version=V1
Nie testowalem, z tym ze zastanwiam sie nad wgraniem tego z dd-wrt.com Testowal ktos ten soft?

edit:
Pobawilem sie nieco DD-WRT. Niestety, przy probie zmiany czegokolwiek odnosnie WiFi i in. opcji przestaje dzialac. Na szczescie procedura powortu do fabrycznego softu sie powiodla.

Zaisntalowalem najnowsza odslone TP-Link firmware (czerwiec 2014) i generalnie jakis niestablisnosci nie zauwazylem.

Zastanawia mnie jeszcze czy bylaby mozliwosc dostania sie do czytnika kart micro SD wbudowanego w modem?

edit:
Niepokoji mnie jedna rzecz.
Co jakis czas polaczenie z internetem kuleje nieprawdopodobnie. Rozlaczania i ponowne laczenie z Aero nic nie daje.
Ponad to dane jakie pobiera modem z sieci sa dziwne:
Kod:
3G/4G USB Modem:    Identified
Signal Strength:    100%
IP Address:    78.30.97.173
Subnet Mask:    255.255.255.255
Default Gateway:    78.30.97.173
DNS Server:    193.41.112.14 , 193.41.112.18
Tez tak macie?
Na kompie in. jest zawsze Maska, i IP adres od Bramy domyslnej. DNS zawsze te same pobiera.
Lenovo T400 | TP-LINK TL-MR3020v1 + Huawei E3131s-2
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  D-Link DIR - 457 pete 6 2471 20/09/2014, 11:19
Ostatni post: pete
Question D-LINK DWM-156 - prośba w określeniu wersji modelu SzymonW51 0 1357 28/08/2014, 15:40
Ostatni post: SzymonW51
  tp-link mr3220+ huawei e3131s-2 rozłączanie KingFight 2 2034 16/07/2014, 20:15
Ostatni post: KingFight
Rainbow tp-link skrót/skrypt do wznawiania połączenia z PC tom 5 4127 11/04/2014, 13:28
Ostatni post: Zecik123
Question TP-LINK TL-MR3220 (connect) Milek 6 5460 18/02/2014, 12:53
Ostatni post: spinecki
  modem usb "D-Link model:DWM-156" PROSILBYM O KOMPLETNE USTAWIENIA :( adam1234adam 1 5169 29/01/2014, 20:50
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja modemu, problem... D-Link DWM-156 Ver:A7 mateusz1407 0 7026 03/01/2014, 12:18
Ostatni post: mateusz1407
  TP LINK 3020 i Huawei E3131s-2 problem Adam47a 10 4616 21/11/2013, 7:28
Ostatni post: denox
Lightbulb Routery 3G/4G firmy TP-Link ( mobilne i stacjonarne ) denox 0 11180 04/11/2013, 12:18
Ostatni post: denox
  Modem 3G D-Link DWM-156 karolinaapio 0 6841 07/10/2013, 9:29
Ostatni post: karolinaapio

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości