Aktualny czas: 20/10/2017, 22:35
Witaj! Rejestracja

TP-LINK TL-MR3020

#31
(01/06/2012, 21:21)oem napisał(a):
(23/05/2012, 17:23)MARCK napisał(a): Poniżej link do oprogramowania
Plik z oprogramowaniem 120510

Dzięki za udostępnienie wersji beta firmware. Z mojej strony mogę dodać, że E3131 na tym sofcie śmiga bez żadnych problemów i dodatkowych zabiegów konfiguracyjnych. Poza tym zauważyłem, że nieco rozbudowano funkcjonalność firmware.

Jak wyżej potwierdzam. Spędziłem kilka godzin, inspirowany postami na różnych forach. Modem E3131 czasem działał... Nie zauważyłem żadnej prawidłowości. Z firmwarem Beta zaskoczył bez dodatkowych zabiegów. Potestuję zachowanie modemu przez kilka dni i podzielę się doświadczeniami. Tego posta piszę z konfiguracji TL MR3020 + E3131 z pakietu Play, oczywiście z w/w softem mr3020nv1_en_3_12_11_up(120510).bin(mr3020nv1_en_3_12_11_up(120510).bin.) Dzięki za udostępnienie.
Odpowiedz
#32
Witam,

Dorzucę się do tematu.
Na stronie rosyjskiej tp-linka znalazłem nowszy firmware NIE beta z 15.06.2012.
http://www.tp-linkru.com/support/downloa...n=V1#tbl_j
Link do pliku http://www.tp-linkru.com/Resources/softw...120615.zip
Sprawdziłem, działa, jest po angielsku i ma bajer którego brakowało mi w pierwotnym i beta firmwarze... wreszcie pokazuje moc sygnału modemu.
Nie ma tego beznadziejnego znaku wodnego jak beta.
A i niby obsługuje modemy LTE i w nim jest już 3G/4G ale tego nie sprawdziłem, oczywiście aero2 ma w standardzie.

Pozdrawiam,
AtraX
Odpowiedz
#33
Atrax, dzięki za link. Soft działa bez zarzutów. Dużym plusem tego firmware - poza paskiem siły sygnału - jest fakt, że skrócił się czas od momentu włączenia zasilania routera do zalogowania się modemu w sieci. Z E3131 śmiga, aż miło.
Odpowiedz
#34
Zainstalowałem ten soft i komputer mowi ze w ogole nie moge juz polaczyc z panel konf rutera....jak napprawic ?

Dobra udało się, ruter nadał własne hasło dostepu. trzeba podlczyc ruter przez kabel do kompa i psrawdzic/ zmienic na nowe haslo. nowy firmware uruchumowil modem 173 s1 dla tmobile. ponadto zaisntalowalem wczesniej ale nie dzialalo bin instalacyjny dla tego modemu zgodnie z tym co mowil luka.

oh taka to proste bylo, ciekawe jak sobie poradzi przecietna laska kupujac to urzadzenie...
Odpowiedz
#35
(31/07/2012, 10:02)jacekr napisał(a): Zainstalowałem ten soft i komputer mowi ze w ogole nie moge juz polaczyc z panel konf rutera....jak napprawic ?

Dobra udało się, ruter nadał własne hasło dostepu. trzeba podlczyc ruter przez kabel do kompa i psrawdzic/ zmienic na nowe haslo. nowy firmware uruchumowil modem 173 s1 dla tmobile. ponadto zaisntalowalem wczesniej ale nie dzialalo bin instalacyjny dla tego modemu zgodnie z tym co mowil luka.

oh taka to proste bylo, ciekawe jak sobie poradzi przecietna laska kupujac to urzadzenie...
Czytając ten post zastanawiam się gdzie są moderatorzy tego forum!? ( bez urazy Wink )

Wiele przeciętnych lasek wie, że po aktualizacji firmware hasło i login są przywracane do ustawień domyślnych / fabrycznych.
Poza tym, zwrócę uwagę na fakt, że przed aktualizacją firmware warto zrobić reset urządzenia. Natomiast po aktualizacji nie powinno się korzystać z opcji przywracania ustawień użytkownika skonfigurowanych dla poprzedniej wersji firmware. Bez względu na sprzęt stosowanie w/w zaleceń pozwoli uniknąć problemów związanych z użytkowaniem zaktualizowanego urządzenia.
Odpowiedz
#36
Ja od zawsze uważam, że routery powinny być sprzedawane ludziom znającym się na tym.

Natomiast e173-s1 nie wiem czy będzie działał z aero2.
[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
Odpowiedz
#37
Witam Wszystkich Smile To mój pierwszy post i od razu zaczne od problemu Smile
Posiadam huawei E3131 w aero2 dziś dodatkowo nabyłem TP-Linka mr3020 odpaliłem próbnie z myśla zeby od razu zaktualizować firmware z tej rosyjskiej strony podanej przez AtraX. Aktualizacja sie powiodła ale...po restarcie nie mogę połaczyc się z tplinkiem ani przez wifi (wpisz klucz zabezpieczeń sieci) (przed aktualizacja go nie podawałem) ani przez kabel sieciowy... Macie jakies pomysł jak sie mogę połaczyc z routerem zeby go skonfigurować? Albo zna ktoś domyślne hasło ktore odblokuje dostęp?
Modem: Huawei E3131s-2
Router: TP-Link MR3020
Odpowiedz
#38
JARUL, dziwi mnie fakt, że aktualizacja się nie powiodła. Zaktualizowałem 3 routery TL-MR3020 i w żadnym przypadku nie było najmniejszych problemów. Nie wiem jak wyglądał proces aktualizacji, tak więc od razu uwaga: AKTUALIZACJI NIE POWINNO SIĘ PRZEPROWADZAĆ PRZEZ WI-FI.
Natomiast teraz spróbuj następującej procedury:
1. Zresetuj router. Przy włączonym urządzeniu wciśnij przycisk WPS na co najmniej 10 sekund, a po zwolnieniu przycisku odczekaj ok. 90 sekund, aż nastąpi restart urządzenia.
2. Podłącz router z komputerem kablem LAN
2. Następnie w przeglądarce internetowej wpisz adres: 192.168.0.254
3. Jako nazwę użytkownika wpisz: admin, hasło: admin
Jeśli uda Ci się wejść do menu routera możesz ponowić aktualizację.
Odpowiedz
#39
Dzięki za odpowiedz.
Aktualizacja wcześniej powiodła się ale nie mogłem wejsc do routera ponieważ wołał klucz sieci który sam sobie nadał.
Już problem rozwiązałem przy pomocy starego dobrego windowsa XP do którego podłączyłem się kablem LAN i udało zalogować się do routera przy pomocy hasła admin, admin czego wcześniej nie mogłem na windows 7... generalnie już wszystko działa aero dzieli już sie na 3 urządzenia Smile
PS klucz zabezpieczeń sieci jakie sobie nadał to 03218730 może komuś kiedyś się przyda po aktualizacji jezeli nie bedzie mógł sie dostać do swojego routera.
Modem: Huawei E3131s-2
Router: TP-Link MR3020
Odpowiedz
#40
(09/08/2012, 17:56)JARUL napisał(a): ...klucz zabezpieczeń sieci jakie sobie nadał to 03218730 może komuś kiedyś się przyda po aktualizacji jezeli nie bedzie mógł sie dostać do swojego routera.
Klucz / hasło do sieci Wi-Fi jest nadawane losowo przy tzw. uproszczonej konfiguracji routera, zatem za każdym razem może być ono inne. Natomiast w każdej chwili hasło, kanał Wi-Fi oraz typ zabezpieczeń można zmienić za pomocą odpowiednich opcji w menu routera.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  D-Link DIR - 457 pete 6 2657 20/09/2014, 11:19
Ostatni post: pete
Question D-LINK DWM-156 - prośba w określeniu wersji modelu SzymonW51 0 1436 28/08/2014, 15:40
Ostatni post: SzymonW51
  tp-link mr3220+ huawei e3131s-2 rozłączanie KingFight 2 2144 16/07/2014, 20:15
Ostatni post: KingFight
Rainbow tp-link skrót/skrypt do wznawiania połączenia z PC tom 5 4290 11/04/2014, 13:28
Ostatni post: Zecik123
Question TP-LINK TL-MR3220 (connect) Milek 6 5642 18/02/2014, 12:53
Ostatni post: spinecki
  modem usb "D-Link model:DWM-156" PROSILBYM O KOMPLETNE USTAWIENIA :( adam1234adam 1 5255 29/01/2014, 20:50
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja modemu, problem... D-Link DWM-156 Ver:A7 mateusz1407 0 7134 03/01/2014, 12:18
Ostatni post: mateusz1407
  TP LINK 3020 i Huawei E3131s-2 problem Adam47a 10 4889 21/11/2013, 7:28
Ostatni post: denox
Lightbulb Routery 3G/4G firmy TP-Link ( mobilne i stacjonarne ) denox 0 11331 04/11/2013, 12:18
Ostatni post: denox
  Modem 3G D-Link DWM-156 karolinaapio 0 6929 07/10/2013, 9:29
Ostatni post: karolinaapio

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości