Aktualny czas: 27/07/2017, 17:50
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

TP-LINK TL-MR3020

#1
Co sądzicie o tym routerze?

http://www.tp-link.com.pl/common/subject...?siteid=15

Testował go już ktoś pod aero2?
Odpowiedz
#2
Podobno działa bez żadnego problemu.
Odpowiedz
#3
Nie ma z tym routerem zadnych problemów.
Odpowiedz
#4
Mam takie może śmieszne pytanie Smile Czy do tego routera wkładam kartę sim czy do niego mogę podpiąć modem z kartą?
MODEM: HUAWEI E156G Play FIRMWARE: 11.608.05.00.264
ROUTER: - Sad FIRMWARE: -
Odpowiedz
#5
Podłączasz (zgodny) modem.
Odpowiedz
#6
A nie ma takiego routera, że wkładam kartę bo na moim E156G chyba nie działa ;(
MODEM: HUAWEI E156G Play FIRMWARE: 11.608.05.00.264
ROUTER: - Sad FIRMWARE: -
Odpowiedz
#7
Stacjonarne są, ale cholernie drogie. Przenośny - najtańszy w pełni zgodny to ZTE MF60, być może dorwiesz także Huawei E586.
Odpowiedz
#8
Wystarczy E585 dziala doskonale i po mojemu jest lepszy od E586 bo udostepnia karte pamieci po WiFi a te E586 ktore widzialem tego nie umialy.
Moze to kwestia oprogramowania, najgorsze dawal polski "Plus", najlepsze angielska "3"
Odpowiedz
#9
A ja mam problem z TP-LINK TL-MR3020... Sad

Właśnie go kupiłem i od kilku godzin próbuję zmusić go do współpracy z AERO2. Podłączam modem Huawei E173s-2 (z dystrybucji Orange PL, bez simlocka) i nic. Połączam modem Huawei E353s-2 (z dystrybucji T-Mobile PL, bez simlocka) i również nic. Totalna frustracja! Sad

Dodam, że oba modemy działają z AERO2 bez żadnych problemów po bezpośrednim podłączeniu do komputera. Równie bezproblemowo działają z routerem TP-LINK TL-1043ND z Gargoyle PL by Obsy. Ale z TP-LINK TL-MR3020 nie chcą za żadną cholerę... Sad

Co do tej pory robiłem?
- konfigurowałem ręcznie router: Network > 3G > Advanced Settings > Set the Dial Number and APN manually [i tu wpisałem APN "darmowy", username i password zostawiłem puste],
- potem zaktualizowałem firmware routera do najnowszej wersji,
- potem konfigurowałem ustawienia poprzez Quick Setup,
- kilka(naście?) razy restartowałem router,
- próbowałem wprowadzać ustawienia z dwóch różnych komputerów,
- kilka razy upewniałem się czy na pewno przełącznik w routerze jest w pozycji 3G.

Jedyny efekt to migotająca dioda na modemie i komunikat w panelu admina routera "connecting"...

Po wejściu w Status widać tylko tyle:
===
3G USB Modem: Identified
MAC Address: [tu widać mac adres]
Message:
IP Address: 0.0.0.0
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway: 0.0.0.0
DNS Server: 0.0.0.0 , 0.0.0.0
Online Time: 0 day(s) 00:00:00 Connecting...
===

Proszę o pomoc. Brak mi już pomysłów co robić Sad
Odpowiedz
#10
Na 100% wiem, że dla tego routera dobrze sprawdza się OpenWRT kolego Cezarego z eko.one.pl. Mam także ten router, ale jeszcze nie miałem czasu go nawet włączyć.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  D-Link DIR - 457 pete 6 2407 20/09/2014, 11:19
Ostatni post: pete
Question D-LINK DWM-156 - prośba w określeniu wersji modelu SzymonW51 0 1335 28/08/2014, 15:40
Ostatni post: SzymonW51
  tp-link mr3220+ huawei e3131s-2 rozłączanie KingFight 2 2003 16/07/2014, 20:15
Ostatni post: KingFight
Rainbow tp-link skrót/skrypt do wznawiania połączenia z PC tom 5 4064 11/04/2014, 13:28
Ostatni post: Zecik123
Question TP-LINK TL-MR3220 (connect) Milek 6 5383 18/02/2014, 12:53
Ostatni post: spinecki
  modem usb "D-Link model:DWM-156" PROSILBYM O KOMPLETNE USTAWIENIA :( adam1234adam 1 5138 29/01/2014, 20:50
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja modemu, problem... D-Link DWM-156 Ver:A7 mateusz1407 0 6988 03/01/2014, 12:18
Ostatni post: mateusz1407
  TP LINK 3020 i Huawei E3131s-2 problem Adam47a 10 4496 21/11/2013, 7:28
Ostatni post: denox
Lightbulb Routery 3G/4G firmy TP-Link ( mobilne i stacjonarne ) denox 0 11127 04/11/2013, 12:18
Ostatni post: denox
  Modem 3G D-Link DWM-156 karolinaapio 0 6809 07/10/2013, 9:29
Ostatni post: karolinaapio

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości