Aktualny czas: 31/05/2016, 6:45
Witaj! Rejestracja

Telefony do Aero2

#1
Czy Nokia e63 będzie dzialac z karta aero2?:huh:
Odpowiedz
#2
Powinna działać, jest jedno ale: ten tel. nie ma zaimplementowanej technologii HSDPA i wg gsmarena.com i specyfikacji Nokii, max prędkość przesyłanaia danych to: 384 kbps, natomiast w przyszłości UBDI ma działać z prędkością 512 kbps (teraz 256 kbps). W skrócie: WCDMA 900/2100 or 850/1900 or 850/2100, maximum speed 384/384 kbps (DL/UL). Jednak nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ; ), więc proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie.

Pozdrawiam
Nokia 5800 XM | Sierra Wireless AirCard USB 307 | Huawei E3131-s2 + Asus RT-N10U (tomato by Shibby)
Odpowiedz
#3
Ostatnio testowalem Smartfona Play i internet w noki e63 działał dardzo dobrze.Czekam na kartę aero2.Jak otrzymam kartę to dam znać jak to pracuje z Nokia e63.
Odpowiedz
#4
Zgodnosc telefonu mozna sobie sprawdzic na gsmarena:
http://www.gsmarena.com/

W specyfikacji technicznej telefonu powinno sie pojawic 3G Network HSDPA 900.

Np. dla telefonu Samsung Galaxy S (i9000) wyglada to tak:
[Obrazek: 2ntbe5h.png]
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
Odpowiedz
#5
Możecie polecić jakiegoś w miarę taniego dual sima z androidem i GPS-em?
Odpowiedz
#6
Dziś otrzymałem kartę BDI aero2.Papiery wysłane 2.09.Moja Nokia e63 jako modem pracuje bardzo dobrze.
Odpowiedz
#7
Z DualSIMami jest problem: są na rynku, ale w skrajnie małych ilościach, jeżeli chodzi o modele z 3G (większość ma 2G), a wśród nich tylko część ma 900MHz, a zgodności z Aero2 nikt nie sprawdzał. Do tego często 3G i możliwość transmisji danych możliwa jest tylko na jednej z kart SIM - tej głównej.
Odpowiedz
#8
(04/10/2011, 20:48)jakubd napisał(a): Z DualSIMami jest problem: są na rynku, ale w skrajnie małych ilościach, jeżeli chodzi o modele z 3G (większość ma 2G), a wśród nich tylko część ma 900MHz, a zgodności z Aero2 nikt nie sprawdzał. Do tego często 3G i możliwość transmisji danych możliwa jest tylko na jednej z kart SIM - tej głównej.
Tzn chodziło mi o takie rozwiązanie, żeby cały czas korzystać z normalnego telefonu a jak by mi był potrzebny internet to przełączanie się na aero2, żeby nie nosić dwóch telefonów czy też bawić się w przekładanie kart. Ale faktycznie z tego co się zdążyłem zorientować to ciężko o taki telefon. W każdym razie dzięki za info.
Odpowiedz
#9
Może warto spróbować adaptera Dual SIM
Modem: NOKIA 21M-02, Firmware: M2.1.0P4 rev: CL408514 (02.09.2011), Driver: 5.39.6168.0, Software: Nokia Internet Modem 1.3.264.3,
System: Windows7 x64, Karta Aero2: Nowa z blokadą TS11
Odpowiedz
#10
Adaptery nie rozwiązują problemy - aktywna na raz jest oczywiście tylko jedna karta.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Colorovo CityTone Lite QuadCore DualSIM + aero2 mexxmen30 4 2143 24/05/2015, 19:21
Ostatni post: mexxmen30
  Samsung Galaxy A5 duos/dual sim - czy działa aero2? rogue1996 2 1285 12/04/2015, 12:48
Ostatni post: rogue1996
  Tablet do Aero2 mkrlgt 3 1443 19/03/2015, 12:01
Ostatni post: Zecik123
  Tani i dobry telefon do aero2 Mini12345 5 1742 16/03/2015, 13:31
Ostatni post: newpoland
  lg l90 d410 - czy działa aero2? thomek00 1 2137 29/12/2014, 22:37
Ostatni post: Zecik123
  problem z konfiguracja Aero2 w Goclever quantum 6 QuickJudge 2 1412 05/11/2014, 13:29
Ostatni post: QuickJudge
  telefon Quilive ! Czy nadaje się do aero2 ? AdamDyduch 6 2267 25/10/2014, 14:58
Ostatni post: AdamDyduch
  Aero2 jest prawidlowe deadriam 1 1123 23/09/2014, 18:26
Ostatni post: Milek
  Kruger&Matz Move KM402 krótko trzyma bateria z Aero2 majka420 6 3981 21/09/2014, 13:55
Ostatni post: Milek
Question Smartfon dual sim dla Aero2 Milek 13 7686 11/09/2014, 22:38
Ostatni post: Kris8LP

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości