Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telefony do Aero2
Ansat Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 5
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 01/10/2011
Post: #1
Telefony do Aero2
Czy Nokia e63 będzie dzialac z karta aero2?:huh:

02/10/2011 12:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
airlive Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 46
Lajki udzielone: 1
Lajki otrzymane: 7 za 6 post(ów)
Dołączył: 28/09/2011
Post: #2
RE: Telefony do Aero2
Powinna działać, jest jedno ale: ten tel. nie ma zaimplementowanej technologii HSDPA i wg gsmarena.com i specyfikacji Nokii, max prędkość przesyłanaia danych to: 384 kbps, natomiast w przyszłości UBDI ma działać z prędkością 512 kbps (teraz 256 kbps). W skrócie: WCDMA 900/2100 or 850/1900 or 850/2100, maximum speed 384/384 kbps (DL/UL). Jednak nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ; ), więc proszę jeszcze kogoś o potwierdzenie.

Pozdrawiam

Nokia 5800 XM | Sierra Wireless AirCard USB 307 | Huawei E3131-s2 + Asus RT-N10U (tomato by Shibby)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02/10/2011 14:20 przez airlive.)
02/10/2011 14:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Ansat Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 5
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 01/10/2011
Post: #3
RE: Telefony do Aero2
Ostatnio testowalem Smartfona Play i internet w noki e63 działał dardzo dobrze.Czekam na kartę aero2.Jak otrzymam kartę to dam znać jak to pracuje z Nokia e63.
02/10/2011 15:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
spinecki Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 151
Lajki udzielone: 17
Lajki otrzymane: 5 za 5 post(ów)
Dołączył: 14/07/2011
Post: #4
RE: Telefony do Aero2
Zgodnosc telefonu mozna sobie sprawdzic na gsmarena:
http://www.gsmarena.com/

W specyfikacji technicznej telefonu powinno sie pojawic 3G Network HSDPA 900.

Np. dla telefonu Samsung Galaxy S (i9000) wyglada to tak:
[Obrazek: 2ntbe5h.png]

MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02/10/2011 15:35 przez spinecki.)
02/10/2011 15:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
TomekS Niedostępny
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 19/09/2011
Post: #5
RE: Telefony do Aero2
Możecie polecić jakiegoś w miarę taniego dual sima z androidem i GPS-em?
03/10/2011 21:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Ansat Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 5
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 01/10/2011
Post: #6
RE: Telefony do Aero2
Dziś otrzymałem kartę BDI aero2.Papiery wysłane 2.09.Moja Nokia e63 jako modem pracuje bardzo dobrze.
04/10/2011 19:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 411
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 24 za 24 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #7
RE: Telefony do Aero2
Z DualSIMami jest problem: są na rynku, ale w skrajnie małych ilościach, jeżeli chodzi o modele z 3G (większość ma 2G), a wśród nich tylko część ma 900MHz, a zgodności z Aero2 nikt nie sprawdzał. Do tego często 3G i możliwość transmisji danych możliwa jest tylko na jednej z kart SIM - tej głównej.
04/10/2011 20:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
TomekS Niedostępny
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 19/09/2011
Post: #8
RE: Telefony do Aero2
(04/10/2011 20:48)jakubd napisał(a):  Z DualSIMami jest problem: są na rynku, ale w skrajnie małych ilościach, jeżeli chodzi o modele z 3G (większość ma 2G), a wśród nich tylko część ma 900MHz, a zgodności z Aero2 nikt nie sprawdzał. Do tego często 3G i możliwość transmisji danych możliwa jest tylko na jednej z kart SIM - tej głównej.
Tzn chodziło mi o takie rozwiązanie, żeby cały czas korzystać z normalnego telefonu a jak by mi był potrzebny internet to przełączanie się na aero2, żeby nie nosić dwóch telefonów czy też bawić się w przekładanie kart. Ale faktycznie z tego co się zdążyłem zorientować to ciężko o taki telefon. W każdym razie dzięki za info.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05/10/2011 19:59 przez TomekS.)
05/10/2011 19:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
bizon69 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 14
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 5 za 2 post(ów)
Dołączył: 26/07/2011
Post: #9
RE: Telefony do Aero2
Może warto spróbować adaptera Dual SIM

Modem: NOKIA 21M-02, Firmware: M2.1.0P4 rev: CL408514 (02.09.2011), Driver: 5.39.6168.0, Software: Nokia Internet Modem 1.3.264.3,
System: Windows7 x64, Karta Aero2: Nowa z blokadą TS11
06/10/2011 9:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 411
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 24 za 24 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #10
RE: Telefony do Aero2
Adaptery nie rozwiązują problemy - aktywna na raz jest oczywiście tylko jedna karta.
06/10/2011 12:40
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  AERO2 - Prestigio Pap 5300 Refikon 3 67 20/04/2014 18:11
Ostatni post: Milek
  Samsung Galaxy S3 Aero2 peja_87 4 95 20/04/2014 12:20
Ostatni post: 1234
  Pewny telefon do aero2 soso2546 4 492 20/03/2014 22:32
Ostatni post: Alex
  LG E900 zgodność z aero2 gupta 2 211 04/03/2014 20:58
Ostatni post: gupta
  Samsung Galaxy Core GT-I8262 Dual SIM Aero2 lumo 1 766 26/01/2014 9:46
Ostatni post: denox
  overmax quattor i aero2 taru 7 736 24/01/2014 20:29
Ostatni post: spag
Exclamation Smartfon bez dostępu do Aero2 - podpięcie do modemu Aero2 mandybuzz 2 519 10/01/2014 15:59
Ostatni post: spinecki
  Lark FreeMe 70.7 3g - współpraca z aero2 PiM 1 667 07/01/2014 22:56
Ostatni post: spinecki
  Sgs 3 i aero2 jastrzab09 2 356 01/01/2014 2:09
Ostatni post: jastrzab09
  ipad mini - brak SIM Aero2 iheartwine 2 606 23/12/2013 7:27
Ostatni post: denox

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości