Aktualny czas: 28/06/2016, 2:51
Witaj! Rejestracja

Tablet Kiano core 10.1 dual 3g

#1
Witam koledzy i koleżki potrzebuje pomocy wczoraj doszła do mnie karta areo2 wsadziłem ją do tabletu i nic 0 nie ma internetu. Możecie mi pomóc jak to odpalić na tym tablecie ?? Dodam ze jeśli wsadzę moją kartę z telefonu (sieć Play) działa bez problemu, a wsadzając kartę areo do telefonu samsung łaczę sie tez wiec zasięg u mnie w domu jest. Pomóżcie jak możecie.
Odpowiedz
#2
na pewno standardowo APN: darmowy i włączony roaming.

Lecz z tym tabletem jest problem jeśli chodzi o A2. Ogólnie ten model tabletu ma duże problemy z modemem 3G i łącznością z A2. Czasem łączy na chwilę w roamingu plusa i rozłącza. Trzeba być dość blisko nadajników. By to sprawdzić prosto wystarczy ta sama karta np. w telefonie gdzie mamy pełny zasięg a na tym tablecie nawet nie wyszukuje sieci.
Słaby jest modem i anteny odpowiedzialne za dobry sygnał sieci.

W internecie 99% posiadaczy tego modelu narzeka na modem 3g i na to jak on działa. Gdy mamy słabszy zasięg, jesteśmy oddaleni sporo od nadajników po prostu nie będzie działać nam internet.
W teorii Aero2 powinno działać lecz w praktyce wygląda to tak jak wyżej napisałem.

Pisałeś że Play działa. Owszem użytkownicy mówili że orange play tmobile działały a A2 nie, powód?? Słabszy zasięg sieci i tablet nie potrafi sobie poradzić z zalogowaniem się do niej.
Jest możliwość że gdy włożysz kartę Aero2 do telefonu będziesz miał zasięg i będzie działać a w tablecie nie.
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#3
Ok a powiedz mi jeszcze jak kupie zewnetrzy modem to odpale internet ?
Odpowiedz
#4
z zewnętrznego modemu teoretycznie powinno odpalić, lecz nie wiem czy nie będzie musiał zostać zrootowany tablet by działał zewnętrzny sprzęt.

Ewentualnie zewnętrzy modem (router) mobilny i łączyć się po wifi z nim w ten sposób zaoszczędzimy baterię w tablecie Smile
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#5
Jeśli jeszcze ktoś szuka odpowiedzi na ten problem, to miałem identyczne problemy z AERO2 na tym tablecie. Po aktualizacji do 4.2 ( jest na stronie KIANO) AERO2 ruszyło i jak na razie sprawuje się świetnie.
Odpowiedz
#6
(18/02/2014, 10:30)nemar napisał(a): Jeśli jeszcze ktoś szuka odpowiedzi na ten problem, to miałem identyczne problemy z AERO2 na tym tablecie. Po aktualizacji do 4.2 ( jest na stronie KIANO) AERO2 ruszyło i jak na razie sprawuje się świetnie.

Po aktualizacji również nie działa, łączy się z siecią, ale strony nie otwierają ?! - nie chce zaskoczyć 3G - pojawia się i znika.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Samsung Galaxy A5 duos/dual sim - czy działa aero2? rogue1996 2 1345 12/04/2015, 12:48
Ostatni post: rogue1996
  Tablet do Aero2 mkrlgt 3 1529 19/03/2015, 12:01
Ostatni post: Zecik123
  tablet Blackberry Playbook newpoland 0 420 17/03/2015, 22:42
Ostatni post: newpoland
Information Tablet MSI Primo 93 newpoland 2 846 16/03/2015, 20:31
Ostatni post: newpoland
Question Smartfon dual sim dla Aero2 Milek 13 7726 11/09/2014, 22:38
Ostatni post: Kris8LP
  tablet sm t110 i aero2? annachalimoniuk 2 1074 05/09/2014, 11:32
Ostatni post: annachalimoniuk
  AERO2 a Tablet DELL Venue 11 Pro i5 Win8Pro 3G NBD sylwekb 0 1762 28/07/2014, 9:20
Ostatni post: sylwekb
  Nokia X Dual Sim THEJAJO 0 3360 17/04/2014, 10:59
Ostatni post: THEJAJO
  Dual sim - jak ustawić, żeby internet szedł z Aero, a nie z sieci komórkowej himmelensrand 4 1919 08/04/2014, 16:32
Ostatni post: Zecik123
  tablet sm T110 mucha 1 2084 29/03/2014, 16:56
Ostatni post: Zecik123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości