Sprawdź ofertę Jiayu Polska!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
djalien Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 25/01/2014
Post: #1
Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
Witam koledzy i koleżki potrzebuje pomocy wczoraj doszła do mnie karta areo2 wsadziłem ją do tabletu i nic 0 nie ma internetu. Możecie mi pomóc jak to odpalić na tym tablecie ?? Dodam ze jeśli wsadzę moją kartę z telefonu (sieć Play) działa bez problemu, a wsadzając kartę areo do telefonu samsung łaczę sie tez wiec zasięg u mnie w domu jest. Pomóżcie jak możecie.

25/01/2014 10:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #2
RE: Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
na pewno standardowo APN: darmowy i włączony roaming.

Lecz z tym tabletem jest problem jeśli chodzi o A2. Ogólnie ten model tabletu ma duże problemy z modemem 3G i łącznością z A2. Czasem łączy na chwilę w roamingu plusa i rozłącza. Trzeba być dość blisko nadajników. By to sprawdzić prosto wystarczy ta sama karta np. w telefonie gdzie mamy pełny zasięg a na tym tablecie nawet nie wyszukuje sieci.
Słaby jest modem i anteny odpowiedzialne za dobry sygnał sieci.

W internecie 99% posiadaczy tego modelu narzeka na modem 3g i na to jak on działa. Gdy mamy słabszy zasięg, jesteśmy oddaleni sporo od nadajników po prostu nie będzie działać nam internet.
W teorii Aero2 powinno działać lecz w praktyce wygląda to tak jak wyżej napisałem.

Pisałeś że Play działa. Owszem użytkownicy mówili że orange play tmobile działały a A2 nie, powód?? Słabszy zasięg sieci i tablet nie potrafi sobie poradzić z zalogowaniem się do niej.
Jest możliwość że gdy włożysz kartę Aero2 do telefonu będziesz miał zasięg i będzie działać a w tablecie nie.

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
25/01/2014 15:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
djalien Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 25/01/2014
Post: #3
RE: Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
Ok a powiedz mi jeszcze jak kupie zewnetrzy modem to odpale internet ?
26/01/2014 18:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #4
RE: Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
z zewnętrznego modemu teoretycznie powinno odpalić, lecz nie wiem czy nie będzie musiał zostać zrootowany tablet by działał zewnętrzny sprzęt.

Ewentualnie zewnętrzy modem (router) mobilny i łączyć się po wifi z nim w ten sposób zaoszczędzimy baterię w tablecie Smile

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
26/01/2014 23:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
nemar Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 18/02/2014
Post: #5
RE: Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
Jeśli jeszcze ktoś szuka odpowiedzi na ten problem, to miałem identyczne problemy z AERO2 na tym tablecie. Po aktualizacji do 4.2 ( jest na stronie KIANO) AERO2 ruszyło i jak na razie sprawuje się świetnie.
18/02/2014 10:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Jerzyj Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 06/04/2014
Post: #6
RE: Tablet Kiano core 10.1 dual 3g
(18/02/2014 10:30)nemar napisał(a):  Jeśli jeszcze ktoś szuka odpowiedzi na ten problem, to miałem identyczne problemy z AERO2 na tym tablecie. Po aktualizacji do 4.2 ( jest na stronie KIANO) AERO2 ruszyło i jak na razie sprawuje się świetnie.

Po aktualizacji również nie działa, łączy się z siecią, ale strony nie otwierają ?! - nie chce zaskoczyć 3G - pojawia się i znika.
06/04/2014 12:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Question Smartfon dual sim dla Aero2 Milek 13 3476 11/09/2014 22:38
Ostatni post: Kris8LP
  tablet sm t110 i aero2? annachalimoniuk 2 246 05/09/2014 11:32
Ostatni post: annachalimoniuk
  AERO2 a Tablet DELL Venue 11 Pro i5 Win8Pro 3G NBD sylwekb 0 681 28/07/2014 9:20
Ostatni post: sylwekb
  Nokia X Dual Sim THEJAJO 0 1223 17/04/2014 10:59
Ostatni post: THEJAJO
  Dual sim - jak ustawić, żeby internet szedł z Aero, a nie z sieci komórkowej himmelensrand 4 1038 08/04/2014 16:32
Ostatni post: Zecik123
  tablet sm T110 mucha 1 836 29/03/2014 16:56
Ostatni post: Zecik123
  tablet PENTAGRAM qadra mini pro 3g problem z rejestracjasieci serek28 5 733 24/03/2014 10:01
Ostatni post: denox
  HTC Desire 500 dual sim i problem z połączeniem wirewolf 8 3677 27/01/2014 18:20
Ostatni post: denox
  Samsung Galaxy Core GT-I8262 Dual SIM Aero2 lumo 1 2411 26/01/2014 9:46
Ostatni post: denox
  Tablet Xperia Z vs aero alexDP 9 2813 03/12/2013 10:06
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!