Sprawdź ofertę Jiayu Polska!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PUK
kubbak92 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 31/01/2014
Post: #1
PUK
Cześć,
przez kilka dni nie mogło mnie połączyć z siecią (widziało sieć jednak odrzucało każdą próbę połączenia, nie wyskakiwał żaden błąd ani nic... po prostu nie łączyło) i w swej głupocie i znerwicowaniu wpisałem jakiekolwiek liczby w pole PIN'u (okazało się że miałem tylko jedną szansę) i teraz mnie prosi o PUK. Wiem że ani PIN ani PUK nie jest potrzebny do AERO więc co mam teraz zrobić ? Czytałem gdzieś że można zablokować PIN aczkolwiek nie mam pojęcia jak to zrobić... Tak na wszelki wypadek moje urządzenie to HUAWEI E303.

Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu to może mi wyjaśni czemu poprzednio cały czas odrzucało moje próby połączenia ? Czy możliwe że numer dostępowy mógł się zmienić ? Gdy wpisywałem go (oczywiście w momencie gdy mnie cały czas odrzucało) wyskakiwał jakiś błąd.

Z góry dziękuje za pomoc.

31/01/2014 17:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
spinecki Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 158
Lajki udzielone: 18
Lajki otrzymane: 8 za 8 post(ów)
Dołączył: 14/07/2011
Post: #2
RE: PUK
Jakiś błąd... jaki błąd wyskakiwał? Jak widzisz, lepiej zapobiegać niż leczyć i lepiej trzymać emocje z daleka Wink

MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
31/01/2014 18:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
kubbak92 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 31/01/2014
Post: #3
RE: PUK
Po wpisaniu pojawiało się okienko "failed"
31/01/2014 19:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 443
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 22 za 22 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #4
RE: PUK
Karty Aero2 PINu nie mają, ale PUK już tak - można go wpisać TYLKO 10 razy, po czym karta jest blokowana raz na zawsze.
PUK masz na ramce, z której wyłamałeś kartę SIM.
01/02/2014 19:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Zecik123 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 263
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 36 za 35 post(ów)
Dołączył: 20/08/2012
Post: #5
RE: PUK
Na karcie nad napisem "DARMOWY INTERNET aero2" jest podany PIN (4-cyfrowy) a następnie PUK (8-cyfrowy).
P.S.
Patrz punkty 2.13 i 2.14 regulaminu BDI.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01/02/2014 20:04 przez Zecik123.)
01/02/2014 19:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #6
RE: PUK
Dokładnie tak jak pisze Zecik. U mnie na ramce z której wyłamałem kartę też miałem podany kod PIN i kod PUK.
Lecz nigdy mnie karta o żaden z nich nie pytała. Czy to w telefonie, tablecie, modemie itd.

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
02/02/2014 11:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Zecik123 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 263
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 36 za 35 post(ów)
Dołączył: 20/08/2012
Post: #7
RE: PUK
@kubbak92
Udało się przy pomocy kodu PUK odblokować kartę SIM?
Chyba "dużej" karty nie wyrzuciłeś?!
02/02/2014 13:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!