Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy z polaczeniem w aero2
seccol Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 29/11/2013
Post: #1
Problemy z polaczeniem w aero2
Witam
Od miesiaca jestem posiadaczem karty aero2 na tablecie
overmax solution z systemem android 4.2 przystosowanym do obslugi tego internetu .
Mieszkam na slasku w mojej okolicy jest wiecej nadajnikow niz drzew w lesie a pomimo to czesto mi zrywa polaczenie lub wcale przez jakis czas go nie mam. Najczesciej wyglada to tak ze po pierwszym polaczeniu sie w danym dniu jest przerwanie i problem
z nastepnym uzyskaniem polaczenia ale jak zaskoczy to juz dziala dluzej do nastepnego przerwania. Nie wiem czy to jest jakies celowe dzialanie ze strony operatora tej sieci czy tez wynika to z mojej lokalizacji.
Mialbym tez takie pytanie do znawcow mobilnego internetu
chodzi o technologie H+ i 3G . Pytanie brzmi czy mozna w jakis sposob ustawiac sobie recznie wybieranie polaczenia przez H+ lub 3G ? Moze jakim programikiem ?
Pozdrawiam.

30/11/2013 9:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #2
RE: Problemy z polaczeniem w aero2
Aero2 co godzinę zrywa połączenie. Mo ze jest to spowodowane że nie masz opcji zaznaczonej automatycznego łączenia zaraz po zerwaniu połączenia. Zasięg ogólnie masz ?

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
30/11/2013 10:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
spag Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 259
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 18 za 18 post(ów)
Dołączył: 15/11/2011
Post: #3
Odp: RE: Problemy z polaczeniem w aero2
(30/11/2013 9:48)seccol napisał(a):  Mialbym tez takie pytanie do znawcow mobilnego internetu
chodzi o technologie H+ i 3G . Pytanie brzmi czy mozna w jakis sposob ustawiac sobie recznie wybieranie polaczenia przez H+ lub 3G ? Moze jakim programikiem ?
Pozdrawiam.
na komputer to Najprostsze rozwiązanie to start uruchom i wpisz ping -t 8.8.8.8

Tylko po co ci H+ ono jest wtedy gdy coś ściągasz jak tego nie robisz to zrzuca cię do 3G żebyś nie blokował innym pasma


Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30/11/2013 11:12 przez spag.)
30/11/2013 11:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  aero2 a skype raczka100 2 566 09/09/2014 18:11
Ostatni post: Milek
  Konfiguracja aero2 z Huawei E122 Jetros 9 13569 19/07/2014 15:49
Ostatni post: spag
  Huawei E3131s-2 nie łączy karty Aero2 hiroaq 1 710 15/07/2014 4:49
Ostatni post: Milek
  Konfiguracja Aero2 pod Samsung Wave s8500 - PROBLEM grzesyou 9 9451 17/06/2014 20:18
Ostatni post: karol84
  Rekordy na Aero2 Milek 5 1557 16/06/2014 22:52
Ostatni post: Zecik123
  PENTAGRAM P 6007 SW-W211 HSDPA USB / MODEM 3G/ Aero2 WERONIKA 4 2668 14/06/2014 8:39
Ostatni post: plakattb
  dzwonek w trakcie włączonej karty aero2 majka420 2 651 05/06/2014 16:29
Ostatni post: majka420
  zasięg Aero2 majka420 3 1065 27/05/2014 12:17
Ostatni post: majka420
  Aero2 we Frampolu piotr9piotr 5 641 09/05/2014 7:34
Ostatni post: Milek
  Problem z Aero2 sampras30 5 1367 05/05/2014 20:59
Ostatni post: Zecik123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!