Aktualny czas: 29/06/2017, 11:50
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

Problem z ES5220s-2

#1
Witam,
od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem AERO2. Do tej pory korzystałem z modemu HUAWEI E3131 i wszystko było OK. Kupiłem jednak tablet LARK70.4, który ma WiFi ale nie ma modemu 3G. Będę zmuszony korzystać z tego tabletu. Wiem, że niem mogę podłączyć do niego HUAWEI E 3131. Kupiłem więc router mobilny HUAWEI E5220s-2, który pracował w angielskiej sieci "3". Zdjąłem simlocka ale nadal nie mogę z niego korzystać. Po próbie wejścia w Internet mam podaną dużą siłe sygnału i okno dialogowe z podaniem użytkownika, gdzie jest wpisane ADMIN oraz hasło. Nie wiem jakie hasło wpisać. Jak wypełnić to okno dialogowe ?
Bardzo proszę Kolegów o pomoc. Za kilka dni idę do szpitala i będę musiał korzystać z tego internetu.
Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
Spróbuj hasło admin.
Jeżeli poprzedni użytkownik zmienił domyślne hasło to zrób reset.
Tutaj masz instrukcję pierwszego uruchomienia - http://www.mediafire.com/view/cwuz5eem5s...mienie.pdf
Odpowiedz
#3
Niestety też nie działa. Odpowiedź: zły login lub hasło. Spróbuj ponownie
Odpowiedz
#4
Reset - pod pokrywką baterii powinien być specjalny przycisk do przywracania ustawień fabrycznych.
W instrukcji powinieneś mieć odpowiednią informację (przycisnąć przycisk aż do wyłączenia routera).
Odpowiedz
#5
Nie mam instrukcji od tego routera. Zresetowałem go. Nadal nie mogę się połączyć z internetem. Różnica po resecie jest taka, że teraz na routerze nie świeci się symbol koperty a w info w laptopie o połączeniu z siecią jest z wykrzyknikiem i podpisem połączenie ograniczone. O co chodzi ?
Odpowiedz
#6
Wyłączyć router. Wyjąć baterię.
Teraz postępuj wg instrukcji pierwszego uruchomienia.

Dokumenty po angielsku:
http://www.mediafire.com/view/3f7un6gdmx...nglish.pdf
http://www.mediafire.com/view/npfgsojf0m0h53j/E5220.pdf

P.S.
Koperta się nie świeci --> patrz objaśnienie symboli.
Odpowiedz
#7
Witam ponownie,
Bardzo dziękuję za pomoc. Szło mi troch "pod górkę" ale przy pomocy Kolegi jakoś się udało. Zrobiłem wszystko według instrukcji pierwszej instalacji (dziękuję za linka do instrukcji) i udało się. Już działa i jest OK.
Jeszcze raz dzięki i wesołych Świąt.
Pozdrawiam
Odpowiedz
#8
Szybkiego powrotu do zdrowia i pomyślnych Świąt.
Owocnego użytkowania.
Odpowiedz
#9
Mam Huawei E5331s-2 orange, da radę samemu zdjąć simlocka ? Na allegro nie widzę takich ofert, czy pozostaje zdjęcie z punkcie usługowym?
Na tej stronie gdzie można wygenerować 10 darmowych prób nie ma obsługiwanego tego modemu. Jakby ktoś chciał pomóc to wyśle na pw imei.
Odpowiedz
#10
można wygenerować - powinieneś użyć kodu w/g algorytmu v3 (czasem opisywanego jako v2.1)

NIGDY nie próbuj dwukrotnie tego samego kodu jeśli się okaże niewłaściwy
a przy każdej próbie odblokowania sprawdź wpisywany kod przynajmniej 2 razy!

ewentualnie od biedy możesz wysłać PW z IMEI i wygenerowanym kodem, to sprawdzę jego poprawność i ewentualnie wygeneruję (oczywiście gwarancji nie daję, ale kod za free, traktuj to jednak tylko jako ostateczność - na to forum zaglądam "raz na ruski rok")

PS oficjalnie można zdjąć kod w Orange (bodajże za 70zł albo 77zł?)
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Sad Huawei mate 9(android 7.0),problem z aero2 rutekbtm 1 134 09/06/2017, 16:30
Ostatni post: spinecki
  LG G2 mini ( problem z włączeniem ) tkrawiec515 1 1602 17/04/2015, 20:26
Ostatni post: Milek
  Huawei e3131s-2 Hilink Problem WitamineCe 0 1485 16/02/2015, 22:57
Ostatni post: WitamineCe
  Router ZTE MF60 problem z połączeniem cris17 3 1810 01/01/2015, 12:48
Ostatni post: jakubd
  e3131 z play problem fly0 13 4259 13/12/2014, 16:28
Ostatni post: fly0
  Problem z modemem Meteor - unlock code Pixel 8 2513 21/11/2014, 16:20
Ostatni post: Pixel
  problem z konfiguracja Aero2 w Goclever quantum 6 QuickJudge 2 1984 05/11/2014, 13:29
Ostatni post: QuickJudge
  Problem z podłączeniem Aero2 do kompa stacjonarnego. uhały 1 1975 12/08/2014, 5:20
Ostatni post: hsurim
  Problem PentagramModem nie zostaje wczytany Gmyru 0 754 07/08/2014, 18:21
Ostatni post: Gmyru
  Modem ZTE MF195 problem krzys-92 0 1326 05/08/2014, 22:32
Ostatni post: krzys-92

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości