Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z aero2
Piotrek Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 23
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 17/06/2013
Post: #1
problem z aero2
witam, mam problem z usługą aero2 i pytanie do jej użytkowników . Od około 9 miesięcy korzystam z usługi aero2 i do nowego roku nie miałem większych problemów podczas korzystania z internetu, ale od początku roku jakość działania tej usługi dramatycznie w moim przypadku spadła . non stop przy bardzo dobrym sygnale co minutę lub kilka minut rozłącza mi połączenie, bądź też całkowicie mi je zawiesza. chciałbym zapytać użytkowników o opinie na temat tej usługi , lub też czy zaobserwowali podobne rzeczy u siebie.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/01/2014 19:01 przez Piotrek.)
26/01/2014 18:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #2
RE: problem z aero2
zdarza sie tak często w godzinach szczytu gdy jest nasilenie użytkowników.
Przetestuj jeśli masz możliwość o wczesnych lub dość późnych porach czy występują podobne problemy.

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
26/01/2014 23:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Piotrek Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 23
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 17/06/2013
Post: #3
RE: problem z aero2
"ale od początku roku jakość działania tej usługi dramatycznie w moim przypadku spadła . non stop przy bardzo dobrym sygnale co minutę lub kilka minut rozłącza mi połączenie, bądź też całkowicie mi je zawiesz"

nie trzeba być geniuszem żeby dojść do oczywistych wniosków z mojego wpisu , że jeżeli piszę że mam problemy od początku roku a swój wpis zamieściłem pod koniec miesiąca stycznia to znaczy że przez miesiąc musiałem próbować korzystać z usługi o różnych porach. Ja pracuję na dwie zmiany , to znaczy raz przez tydzień na rano i raz na popołudnie, więc siłą rzeczy serfuję albo rano do 13.00, albo po południu to znaczy od 15.00. i generalnie to nie ma znaczenia kiedy siedzę na necie, badziew z usługą aero2 jest cały czas ten sam.

nigdy od początku roku nie udało mi się jeszcze utrzymać łącze dłużej niż 10 minut, bo albo przy doskonałym sygnale co minutę lub kilka minut rozłącza mi połączenie, albo całkowicie mi je zawiesza.

na szczęście mam znajomego który pozwala mi za darmochę czasem poserfować , więc mogę nawiązać jakoś kontakt ze światem internetowym. ale na obecną chwilę po w miarę przyzwoitym zeszłym roku (nie powiem, byłem zadowolony z tej usługi w 2013roku), to na dzień dzisiejszy moge powiedzieć że jakość działania aero2 w moim mieście (częstochowa) w mojej dzielnicy to absolutnie beznadziejne gów..no.

ktoś może powie że w końcu ta usługa jest za darmo, ale sa dwie kwestie związane z tą sprawą , pierwsza jest taka że firma dzięki aero ma pewne przywileje firmowe na rynku więc w jej obowiązku jest świadczyć tę usługę , natomiast druga sprawa jest taka , że jeżeli ktoś wchodzi w to przedsiewzięcie które jest związane z tą usługa to ponosi jednak pewne koszty, które wydawać by się mogło że przyniosą pewne pozytywne rezultaty. natomiast tutaj mamy jedno wielkie rozczarowanie
30/01/2014 15:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #4
RE: problem z aero2
Może pomoże coś wymuszenie pasma 900mhz i ewentualnie aktualizacja oprogramowania modemu lub inny wsad, jeśli łączysz się przez router to w nim także. Pisali na forum że czasem po zmianie oprogramowania problemu ustępowały.

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
31/01/2014 8:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Zecik123 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 319
Lajki udzielone: 1
Lajki otrzymane: 41 za 40 post(ów)
Dołączył: 20/08/2012
Post: #5
RE: problem z aero2
Ach gdybyśmy tak jeszcze wiedzieli z jakiego sprzętu korzystasz - router? modem? inny?
Łatwiej wtedy coś podpowiedzieć/zasugerować.
31/01/2014 10:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Piotrek Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 23
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 17/06/2013
Post: #6
RE: problem z aero2
po moim ostatnim poście 30/01/2014 15:48 , na obecną chwilę jakość łącza ustabilizowała się na normalnym poziomie. aktualnie nie mam żadnych problemów z netem, wszystko działa "po staremu", czyli klasycznie przez godzinkę działa internet. ewidentnie nie mam najmniejszych wątpliwości że przyczyna fatalnej jakości łącza była po stronie sieci aero2. Ja mieszkam w bloku na wysokim piętrze i mam odbiornik sygnału w niedalekiej odległości w linii prostej, dzięki czemu mam praktycznie doskonałą jakość sygnału.

dla zainteresowanych podaję informacje o sprzęcie z którego korzystam: modem Huawei E3131, oraz antena ATK-10 13,5dBi - (http://www. cybertech.com.pl /p89, antena-atk-10-13-5dbi-kabel-fme-z.html).
04/02/2014 23:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z zasięgiem Trelek 2 278 19/10/2014 21:26
Ostatni post: Milek
Question Aero2 na Chińskim smartfonie Jeep Z6 max95100 10 2771 15/09/2014 13:49
Ostatni post: spinecki
  Gdzie działa Aero2 w Polsce greg79 47 41534 14/09/2014 14:12
Ostatni post: spag
  Aero2 tragedia w Krakowie d4rqu 0 476 09/09/2014 21:01
Ostatni post: d4rqu
  Problem z połączeniem Shirow 0 529 06/09/2014 17:53
Ostatni post: Shirow
  Chcesz wiedzieć czy Aero2 będzie działać u ciebie lub dlaczego nie działa? Napisz greg79 103 24839 25/08/2014 15:07
Ostatni post: Milek
  Zasięg Aero2 Włodawa Alosza 1 776 07/08/2014 22:02
Ostatni post: Milek
  Problem z Aero2 Tobiahao 1 833 15/07/2014 21:10
Ostatni post: Milek
Question Konfiguracja aero2 na samsung s duos S7562 adi_wrc 4 1147 23/06/2014 14:42
Ostatni post: spag
  Problem z PIN w Aero2 DirtyBunio 5 1569 16/06/2014 13:02
Ostatni post: jakubd

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!