Aktualny czas: 26/09/2017, 10:12
Witaj! Rejestracja

Pentagram Cerberus P 6367

#61
Niczego nie przestawiałem.Jak jest podłączony ethernet to dioda się zapala i po przełączeniu "mode" (chyba)też diody się zmieniają.Nie mogę wejść np 192.168.1.100 i dlatego poszukuję tych sterowników może to coś zmieni bo po podłączeniu przez usb czy ethernet komp jak by go nie widział a powinien wyczyć chyba że jest podłączone nowe urządzenie
Odpowiedz
#62
Przez USB do komputera?
Przecież na stronie 9 instrukcji jest uwaga ostrzegawcza, że podłączenie do tego złącza zasilania (a port USB z komputera daje nom. 500mA)
spowoduje uszkodzenie routera i utratę gwarancji. Do portu USB można podłączyć tylko modem 3G!
Odpowiedz
#63
W instrukcji są 2 sposoby zasilania pentagrama prze sieć 230 V lub przez usb ale dałem tylko przykład.Chodzi o to że komp nie rozpoznaje nowego sprzętu
Odpowiedz
#64
Zasilanie routera jest tylko przez gniazdo Power a nie USB!
Obojętnie która wersja zasilania.
To są dwa różne gniazda!
Jak masz połączenia?
1 - Zasilanie do routera (z sieci lub gniazda USB) do gniazda Power na routerze?
2 - Kabel sieciowy z gniazda LAN/WAN do gniazda sieciowego w komputerze (zalecane)?
3 - W przeglądarce wpisujesz adres 192.168.1.100 i pokazuje się panel ustawień?
4 - Nazwa/hasło --> admin/pentagram?
5 - Jaki wynik?
Odpowiedz
#65
Odnośnie zasilania bo zle napisałem.Nie do usb lecz przez usb do power.
1.sieć do power
2.tak jak zalecane
3.i tu mam komunikat Tonguerzekroczono limit czasu połączenia

Serwer 192.168.1.100 zbyt długo nie odpowiada.

Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Oczywiście w zaporze firefox,chrom i IE mają zezwolenie
Odpowiedz
#66
Spróbuj adres 192.168.0.1 i admin/admin.
Odpowiedz
#67
Dalej ten sam komunikat
Odpowiedz
#68
Robiłeś przywrócenie ustawień domyślnych?
Odpowiedz
#69
Ustawienia fabryczne
Odpowiedz
#70
Jaki masz system na komputerze?
Czy kartę sieciową (TCP/IP) masz skonfigurowaną zgodnie z zaleceniami Pentagrama - instrukcja str. 10--13 zależnie od systemu.
Powinno to być zrobione przed połączeniem komputera z routerem.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [Rezencja] Pentagram Monster P430-1 Milek 0 1570 07/06/2014, 13:23
Ostatni post: Milek
  tablet PENTAGRAM qadra mini pro 3g problem z rejestracjasieci serek28 5 2065 24/03/2014, 10:01
Ostatni post: denox
  Pentagram Monster geringss 0 965 27/09/2013, 18:08
Ostatni post: geringss
  pentagram tab 8.1 zupaaa 1 2794 17/02/2013, 16:21
Ostatni post: pinacolada blada
  pentagram 8.1 zupaaa 0 1740 09/11/2012, 17:19
Ostatni post: zupaaa

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości