Aktualny czas: 27/06/2017, 13:13
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

Pentagram Cerberus P 6367

#31
Można spróbować zmienić oprogramowanie na najnowsze 3.35.09. Bo jeżeli jest zasięg to na tym modemie nie powinno być problemów.
Pentagram Cerberus P 6367 + Sierra 307 + Aero2
Odpowiedz
#32
Po zmianie softu na 3.35.09. Modem na karcie Play odpala, ale nadal męczę sie z Aero. Czy sprawdzaliście ten modem na nowych kartach Areo???
Odpowiedz
#33
Czy ten modem działa w komputerze prawidłowo z kartą Aero2, może ma simlocka?
Pentagram Cerberus P 6367 + Sierra 307 + Aero2
Odpowiedz
#34
Wina leży chyba w zasięgu. Modem z laptopem i aero działa normalnie, natomiast router i co dziwne stacjonarny z tym modemem i karta aero ma problemy z znalezieniem zasięgu. Z innymi operatorami niema najmniejszego problemu. Nie wiem czy laptop ma większą wydajność prądową na porcie USB co skutkuje stabilniejszym zasięgiem( w mieście router paca normalnie). Trudno karta została w modemie a router odsprzedany dalej dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Odpowiedz
#35
potwierdzam działanie P 6367 z modemem Huawei E173-u (oryginalny firmware), oraz Huawei E173s-1 (operator mBank mobile). Nie wykrywa natomiast modelu Huawei 3131s-2 z obecnej dystrybucji Play. Ten router to mały, tani sprzęt mogący sprawdzić się w czasie wypadów wakacyjnych (możliwość zasilania z USB).
Odpowiedz
#36
Wystąpił problem z automatycznym wznawianiem połączenia. W mojej lokalizacji modem pobiera dwie pary adresów serwerów DNS. W przypadku pierwszej każde wznowienie połączenia przebiega bezproblemowo, gdy pobiera drugą pierwsze 60 minut połączenia jest ok, następnie dochodzi do wznowienia logowania (dioda w modemie świeci nieprzerwanie na niebiesko), natomiast nie ma dostępu do neta. Ustawienie "na sztywno" działającej pary adresów DNS rozwiązuje problem.
Odpowiedz
#37
Witam wszystkich szczesliwych bądz też nie posiadaczy Aero2 Smile
Posiadam router Cerberus 6367 oraz modem Sierra U310.
Po podłączeniu i konfiguracji nie mam dostępu do internetu, dodam że modem podłączony do komputera działa bez problemu ,a przez router już nie.
Również z iPlusem nie ma problemu.
Prosze o poradę co robię nie tak?
Aby sie zbytnio nie rozpisywać zrobiłem screeny.


[Obrazek: beztytuu1ir.jpg]


[Obrazek: beztytuueru.jpg]


[Obrazek: 47029293.jpg]

tutaj po podłączeniu iplus na końcu loga jest SYSTEM ---UPDATE TIME SUCCESS a po podłączeniu Aero2 brakuje tego loga.


[Obrazek: beztytuu3pt.jpg]


Z góry dziekuje za pomoc i podrawiamSmile

Odpowiedz
#38
W mojej opinii WAN IP to aero2, a DNS-y iPlus-a. W zakładce Advanced Settings - DNS Settings odznacz kwadrat DNS settings.
Odpowiedz
#39
Mam odznaczoną tą opcję. Nie znam się na tyle ale czy jest możliwość ,że modem z katrtą Aero2 łączy mi się z BTS-em Plusa i dlatedo pobiera dnsy plusa ?
Odpowiedz
#40
(18/04/2012, 17:52)lucyferium napisał(a): Mam odznaczoną tą opcję. Nie znam się na tyle ale czy jest możliwość ,że modem z katrtą Aero2 łączy mi się z BTS-em Plusa i dlatedo pobiera dnsy plusa ?

Myślę, że modem ten ma jakieś własne oprogramowanie dla obsługi iPlusa. Prawdopodobnie tam można ustawić automatyczne pobieranie adresów dns-ów, które zostanie zapisane w modemie. Jeżeli IP WAN pochodzi z puli aero2 to połączenie nastąpiło z bts-em aero2... nie wnikając głębiej w relacje właścicielskie Wink
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [Rezencja] Pentagram Monster P430-1 Milek 0 1482 07/06/2014, 13:23
Ostatni post: Milek
  tablet PENTAGRAM qadra mini pro 3g problem z rejestracjasieci serek28 5 1904 24/03/2014, 10:01
Ostatni post: denox
  Pentagram Monster geringss 0 898 27/09/2013, 18:08
Ostatni post: geringss
  pentagram tab 8.1 zupaaa 1 2653 17/02/2013, 16:21
Ostatni post: pinacolada blada
  pentagram 8.1 zupaaa 0 1649 09/11/2012, 17:19
Ostatni post: zupaaa

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości