Aktualny czas: 25/06/2017, 15:04
Witaj! Rejestracja

od wczoraj nie ma Internetu

#1
Witam. Od wczoraj starałem się połączyć z aero2, wczoraj w ogóle nie nawiązywał połączenia, a dzisiaj połączy, ale nie ma Internetu. Jestem z województwa świętokrzyskiego.

Aaa, próbowałem na oddzielnych kartach sim, innych modemach, w innych miejscach i na innych komputerach. Wszędzie to samo. Jakiegoś problemy techniczne mają, czy jak?
Odpowiedz
#2
Nie mam pojęcia kolego. U mnie to sam (warmińsko-mazurskie) Śmigało na HSPA+, a teraz na EDGE Sad TYLKO. Od tygodnia już się męcze Sad(
Odpowiedz
#3
To przełącz na tylko 3G

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz
#4
Wymuś prace 3G to najlepsza opcja Wink , w EDGE prędkość około 12kb/s.
Pomogłem? Daj +
Odpowiedz
#5
Witam,
od wczoraj mam problem z połączeniem internetowym. Modem łączy się z siecią, po czym po ok. 1-2 minutach się rozłącza. Czy Aero ma jakieś problemy techniczne na terenie Warszawy? Nie wiem, co z tym fantem zrobić, do tej pory wszystko działało jak należy :/
Będę wdzięczna za odpowiedz, pozdrawiam.
Odpowiedz
#6
w zeszłym tygodniu pojawiały się już problemy ale od wczoraj to już jakaś tragedia.
Po kilku minutach prędkość pobierania spada do 0. Trzeba rozłączyć i ponownie połączyć i wtedy net jest przez parę minut, a potem znowu to samo. Nigdzie nie ma informacji skąd to się bierze.
Milek u mnie nie ma możliwości ręcznej zmiany na 3G. Wszystkie opcje poblokowane. Mam modem Alcatela.
Odpowiedz
#7
(19/06/2015, 13:27)franky84 napisał(a): Milek u mnie nie ma możliwości ręcznej zmiany na 3G. Wszystkie opcje poblokowane. Mam modem Alcatela.

Nie masz w programie takiej możliwości? Moze użyj od innego operatora który uzywa alcateli

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz
#8
dobra zmieniłem na 3G(program blokował wszelkie zmiany podczas połączenia z siecią, po rozłączeniu mogłem zmienić)
Problem niestety pozostał, prędkość pobierania po paru minutach połączenia spada do 0B/s a prędkość wysyłania do 1kB/s.
Dodam że pisze z Kielc i zasięg sieci mam dobry.
Odpowiedz
#9
Korzystam z Bookleta Nokia 3G …
Firma Aero2 łączy bookleta z własną siecią Aero2, ale nie łączy z Internetem.

Po położeniu kursora na kreskowym znaczniku sygnału (dostęp do Aero2 znakomita) po jego kliknięciu pokazuje się informacja :
„Obecnie połączono z Aero2. Brak dostępu do Internetu. Komórkowe połączenie szerokopasmowe.
AERO2 Połączono (w roamingu). "

Po kliknięciu w < AERO2 Połączono (w roamingu)> Trzeba kliknąć w <rozłącz>, a potem w <połącz>, aby wreszcie
„Brak dostępu do Internetu” zamieniło się w „Dostęp do Internetu”.
Dlaczego tak się dzieje ?

We „właściwościach” „Komórkowego połączenia szerokopasmowego” …
Ustawiam w zakładce Profil: „zawsze łącz automatycznie”, natomiast zaznaczenie lub nie zaznaczenie opcji :
„Połącz automatycznie tylko wtedy, gdy nie jest dostępne żadne alternatywne połączenie internetowe” nie wpływa na stabilność dostępu do Internetu. Natomiast zakładka Roaming ma 2 opcje : Autowybór - zalecane i Aero2 - preferowana.

Z powyższego wynika co innego jest „ Połączenie z Aero”, a co innego „Dostęp do Internetu”

Takie problemy powstały całkiem niedawno.

ps. Sprawa Captchy jest niezależna i działa prawidłowo.. Warszawa.
Odpowiedz
#10
Witam
Widzę,że nie tylko u mnie jest problem z netem od paru dni.
Ja mieszkam pod Warszawa jakieś 60 km i od kilku dni właśnie coś sie dzieje z Areo.
Net jest po paru minutach nie ma. Muszę wyłączyć i włączyć z powrotem...gdzie działa parę minut i potem juz nie ma....
Nawet napisanie tego posta zajęło mi troche czasu co mnie zaczyna juz denerwować ponieważ nie mogę normalnie korzystać z netu.
Cos na pewno jest na rzeczy ale co? Jest Tu jakaś osoba która powinna to wyjaśnić prawda?
Pozdr
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Bezpłatny Dostęp do Internetu PRZEDŁUŻONY spinecki 0 1228 26/10/2016, 9:24
Ostatni post: spinecki
  MyPhone Duosmart-brak internetu sectorxpl 5 3179 19/04/2014, 14:52
Ostatni post: Zecik123
  Problem z połączeniem internetu w smartfonie pawelmp40 3 1911 08/04/2014, 20:02
Ostatni post: Zecik123
  Czy Aero2 celowo utrudnia korzystanie z bezpłatnego internetu J23 13 6920 14/07/2013, 11:29
Ostatni post: soundplayer
  Działanie internetu przez 10 min i tracenie połączenia. Pomaga ponownie połączenie. Netek 0 1572 05/06/2013, 18:21
Ostatni post: Netek
  Brak internetu Skullek 5 2974 08/02/2013, 19:09
Ostatni post: marek03575
  Brak dostępu do internetu w Aero2. Netek 3 3064 05/02/2013, 20:29
Ostatni post: Nolan
Thumbs Up Skrypt do automatycznego połączenia z siecią mobilnego internetu np.Aero2 - Linux neo86 0 6610 03/01/2013, 19:03
Ostatni post: neo86
  Rozłączanie sie internetu runner80 17 13738 21/12/2012, 15:59
Ostatni post: hanysek81
  nie ma internetu w huawei u8300 apostol 1 2393 03/12/2012, 20:16
Ostatni post: apostol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości