Aktualny czas: 20/10/2017, 22:35
Witaj! Rejestracja

Nokia 500

#11
(06/11/2012, 18:03)sylwia120 napisał(a): Simlocka Napewno nie mam poniewaz sprawdzalam wkladajac inna karte do Mojej Nokii i dziala normalnie a karte Aero rowniez probowalam konfigurowac w telefonei LG i jest tak samo jak i w tej NOkii a co do zasiegu to probowalam w kilku miejscach i nadal jest to samo wiec zasieg tez nie mozliwe by byl ograniczony.

Podaj swoją lokalizację i jeśli jest to miasto to i swoją dzielnicę bo to pomoże określić zasięg. Później napisz krok po kroku jak skonfigurowałaś BDI na swojej Nokii 500. Ponadto nic nie piszesz na jakim dokładnie modelu LG konfigurowałaś Aero2.
Odpowiedz
#12
(06/11/2012, 13:47)cpt. Nemo napisał(a):
(06/11/2012, 12:45)l0l0l0 napisał(a): od 03.10.2012 r. ponoć karty Aero2 mogą też korzystać z nadajników Plusa,

Nie, jest wrecz odwrotnie to Plus korzysta z Aero2.
Cala zmiana w Aero2 polega na tym ze teraz wszystkie nadajniki Aero2 zglaszaja sie jako PLUS, ale dalej Aero2 korzysta wylacznie z nadajnikow Aero2.

a jaka to różnica dla użytkownika BDI, który ma pogorszoną jakość połączenia BDI? żadna, bo czy to Plus korzysta z nadajników Aero czy Aero z Plusa widać że jest gorzej niż było a było dobrze i to jest istotne, chociaż to prawda co napisałeś---> Puls korzysta z nadajników Aero, zostały one dociążone przez abonentów Plusa. I wcale nie jestem przekonany czy powinno ustawiać się wybór operatora na "ręczny", gdyż część użytkowników BDI zgłasza uwagi, iż loguje się do Aero w ramach roamingu Plusa,a czasem w ramach sieci Aero. Lepiej wg mnie ustawić wybór operatora na "Automatyczny" a nadto w ustawieniach telefonu nie ograniczać danych mobilnych wyłącznie do "sieci macierzystej" a ustawić "na całym świecie" czyli w ten sposób aby roaming był nie zablokowany na telefonie.

(06/11/2012, 18:03)sylwia120 napisał(a): Simlocka Napewno nie mam poniewaz sprawdzalam wkladajac inna karte do Mojej Nokii i dziala normalnie a karte Aero rowniez probowalam konfigurowac w telefonei LG i jest tak samo jak i w tej NOkii a co do zasiegu to probowalam w kilku miejscach i nadal jest to samo wiec zasieg tez nie mozliwe by byl ograniczony.

tu nie ma co gdybać odnośnie zasięgu. Albo jesteś w zasięgu Aero albo nie jesteś i tyle w temacie. Nikt Ci na forum dając "rady, poradniki" nie zapewni odpowiednio silnego sygnału. O to już sama musisz się postarać. Wg mnie jeśli sprawdziłaś podmieniając karty, że nie masz simlocka to na 95 % nie masz zasięgu sieci Aero, mimo, ze chodzisz i szukasz sobie sygnału. Moja ostatnia rada to usuń wszystkie punkty dostępu z telefonu oprócz "darmowego", bo jak znam życie to komórkę używałaś też do rozmów z inną kartą i masz tam pewnie kilka pkt dostępu.
Odpowiedz
#13
Witam mam pięćsetkę z plusa, wkładając karty innej sieci telefon działa - znaczy że jest bez sim locka
ale nie mogę połączyć się z aero2 zasięg jest na max ikona 3,5g się świeci a pod nią takie przerywane strzałki
zrobiłem wszystko według zamieszczonej instrukcji i nic się nie uruchamia.....
proszę o pomoc w tej kwestii

p.s mieszkam w Warszawie karta jest najnowsza z mikro sim....
Odpowiedz
#14
kiedyś podobny poradnik mi zadziałał i śmigało bez problemów, jednak problem z łączeniem telefonu pod komputer pozostał... teraz mam problem inny mam karte ale nie mam pojęcia czy to stara czy nowa...zasięg po włożeniu karty jest (spodziewam się że nie będzie jak karta byłaby stara), a internetu nie ma mimo że był kiedyś...
Odpowiedz
#15
(05/11/2012, 21:26)l0l0l0 napisał(a): ps. post pisany z sieci Aero2 Smile, z wykorzystaniem telefonu Nokia 500 podpiętego do kompa jako modem Wink

Wykonałem wszystko zgodnie z instrukcją i internet w komórce jest, ale za żadne skarby świata nie chce się zrobić z niego modem Sad
Byłbyś tak miły i przedstawił mi sposób konfiguracji tego telefonu jako modemu?
Zainstalowałem nokia pc suite. Jak łączę się za pomocą tego programu to do wyboru mam tylko operatora plus polska i się nie łączy. Próbowałem też ręcznie wpisać nazwę apn jako "darmowy" ale to też nie poskutkowało Sad
Dodam, że próbuję robić to na windows 8.
Jakieś sugestie Huh
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Konfiguracja Nokia X MalwinaM 2 1257 31/03/2015, 15:23
Ostatni post: MalwinaM
  NOKIA 301 conrado007 5 3013 04/05/2014, 19:47
Ostatni post: Milek
  Nokia X Dual Sim THEJAJO 0 3998 17/04/2014, 10:59
Ostatni post: THEJAJO
  Nokia 500 miki4400 1 1642 02/03/2014, 1:54
Ostatni post: bubu
  Nokia e72 z joikuspot ramidez 1 2937 29/11/2013, 7:54
Ostatni post: denox
  Nokia 6220 Classic jako modem do aero2 bigmieciu 0 2140 18/11/2013, 18:26
Ostatni post: bigmieciu
  aero2+nokia 6700c michupo 3 3779 16/11/2013, 23:13
Ostatni post: Luc3k
  Nokia 6700-c jako modem do laptopa man252935 1 2642 07/11/2013, 7:58
Ostatni post: denox
  Nokia C5-00 czy będzie działać Aero2? Aguero 4 7808 24/10/2013, 14:39
Ostatni post: bog
Thumbs Up Nokia 301 aero 5 7013 18/10/2013, 14:06
Ostatni post: aero

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości