Aktualny czas: 26/09/2017, 6:39
Witaj! Rejestracja

Nie działa aero2

#1
Witam, w niedawnym czasie kupiłem ASUS Zenfone 5 dual sim. Zakupiłem również aero2 i nie działa. W ustawieniach kart sim piszę, że jest aktywna.

Robię według instrukcji:
- włączony przesył danych
- roaming danych włączony na kartę aero2
- utworzony punkt dostępu NAZWA: Aero2;APN: darmowy;Typ APN: internet
- Połączenia głosowe są na karte ORANGE, a "sieć usługi danych" jest ustawiona na slot w której jest aero2
- po skonfigurowaniu telefon był resetowany i nadal nie działa.

Jeśli trzeba więcej informacji, pytajcie. Pozdrawiam.
Odpowiedz
#2
Zasadniczo po włożeniu kart do gniazd SIM (telefoniczna i Aero2) sieci są wykrywane automatycznie (odczyt danych z kart).
Ja tak miałem w innym dual SIM. Jedyne co musiałem zrobić to przypisać zadania (jest ich cztery) do odpowiednich kart poprzez Ustawienia/SIM Management.
T-Mobile --> rozmowy i SMS/MMS.
Aero2 --> dane i połączenia video.
Jeśli musisz wprowadzać ręcznie to:
1 - nowy APN wystarczy tylko Nazwa/Aero2 i APN/darmowy (po co typ APN: internet?)
2 - Roaming i dane dla Aero2.
3 - Sieć 3G i WCDMA dla Aero2.
Spróbuj (ew. poczytaj http://www.asus.com/support/FAQ/1006708/ oraz http://aero2forum.pl/temat-aero-na-mypho...4#pid10794 ).
P.S.
Jak korzystam z 3G to wyłączam WiFi.
Odpowiedz
#3
Jedyne co mi brakuje to przedstawienie na WCDMA. Nie moge tych ustawień znaleźć na androidzie 4.4.2 . Po co typ internet? czytałem już wszystkie sposoby i w jednym z nich tak było. Takze czy ktoś może mi krok po kroku poprowadzić jak przestawić na WCMDA Android 4.4.2
Odpowiedz
#4
Wczytaj się dobrze w obrazki na pierwszym podanym załączniku w poście #2.
Masz możliwość wejścia w Settings/More.../Mobile networks/Mobile Networks Settings/Network Mode
(Ustawienia/Więcej.../Sieci mobilne/Ustawienia sieci mobilnych/Tryb sieci)?
Przeczytaj jeszcze tę informację ze strony Asus'a (nie wiem jaki masz dokładnie model i wersję oprogramowania ale może to Cię naprowadzi jak znaleźć wybór trybu pracy sieci) --> http://www.asus.com/pl/support/FAQ/1011126/.
Odpowiedz
#5
Próbowałes zamienić karty miejscami? Wiem ze niby jest programowo ustawiane ale czasem moze jest ze sprzetowo trzeba.

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
Odpowiedz
#6
Sporoboj zainstalowac APN autorstwa Marcin Wiącek ze sklepu PLAY androida. Przez niego ustaw APN i następnie wlacz wylacz przesyl danych. Jak nic nie da to wlacz wylacz telefon i wlacz przesyl danych.
Odpowiedz
#7
@youkai
Poradziłeś sobie z problemem? Jestem ciekawy wyniku.
P.S.
Zauważyłeś, że w poście #2 podałem błędnie przypisanie funkcji do kart (odwrotnie).
Poprawiłem na właściwe.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  UKE unieważnia przetarg na częstotliwości używane przez Aero2 spinecki 0 150 23/08/2017, 0:10
Ostatni post: spinecki
Rainbow Problem z aero2 :( JKP 5 3593 16/05/2016, 9:36
Ostatni post: spinecki
  Propozycja rozwiązania problemu z połączeniem Aero2. TomTom 0 1052 11/05/2016, 21:18
Ostatni post: TomTom
  Problem z aero2 marym19 0 2017 06/10/2015, 19:40
Ostatni post: marym19
  Internet działa w jednym komputerze a w drugim nie abiku 0 1218 28/04/2015, 8:32
Ostatni post: abiku
  Captcha Aero2 skopało komuter Olaf 4 2598 19/04/2015, 9:11
Ostatni post: jakubd
  Problem z sygnałem Aero2 z routera. mzywna 0 1243 29/03/2015, 21:29
Ostatni post: mzywna
  Aero2 pobiera dane tylko kilka sekund netrafal 1 1768 14/03/2015, 17:34
Ostatni post: spag
  Gdzie działa Aero2 w Polsce greg79 49 65144 24/02/2015, 12:30
Ostatni post: mkrlgt
  Zwrot karty aero2 kamil0624 1 2348 22/02/2015, 16:26
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości