Aktualny czas: 24/08/2016, 17:09
Witaj! Rejestracja

Najtańszy modem usb do aero2

#11
Jeśli bierzemy bez zobowiązania miesięcznego, to za modem zapłacimy 3 zł raczej... Wink
Aha, koszt za 100 kilobitów, to 0.01 zł, zgodnie z linkiem, tak? Dobrze mówię?
Nokia 5800 XM | Sierra Wireless AirCard USB 307 | Huawei E3131-s2 + Asus RT-N10U (tomato by Shibby)
Odpowiedz
#12
Sorry podrożało nie zauważyłem :-))) . Koszt 100KB to owszem 0,01 zł., ale przy każdym doładowaniu jest bonus tj za od 5 zł. 150MB do 100 zł. 6GB, za 50 zł. dostaniemy 2,2 GB Bonusa i 50 zł. do wykorzystania na rozmowy albo przesył danych i wtedy te 50 zł. dla danych jest taryfikowane 0,01 zł za 100KB. Zwykła oferta OFnK jest jeszcze bardziej korzystna bonus internetowy i konto są teraz ważne dwa lata. Wady orange to przede wszystkim kompresja obrazów na stronach www, póki co nie można tego wyłączyć.
Odpowiedz
#13
A ja się zapytam tak:
Jaki jest obecnie najtańszy modem USB spełniający wymóg HSPA class 10?
Kilka moich propozycji:
Play Online z Kartą 1 GB i modem 4G Huawei E-353U-2 (Groupon)
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska...65/.mbCLu7
Vodafone K3805-z
http://allegro.pl/listing.php/search?str...gory=77766
Odpowiedz
#14
Najtaniej to jest za darmo Smile Smile

http://www.arystoteles.pl/aero2-darmowy-modem.php
http://www.arystoteles.pl/huawei-e173u.php
Odpowiedz
#15
Paweł, jeżeli już publikujesz i reklamujesz konta dbNet24 w celu zarabiania poprzez system partnerski to zrób to porządnie i opisz wszystkie najważniejsze warunki (co to znaczy utrzymać konto przez 12 miesięcy, ile masz czasu na wrzucenie 1500 PLN na konto - z najbardziej podstawowych podstaw) oraz przynajmniej orientacyjny czas oczekiwania (modemy z tej edycji będą wydawane w lutym-marcu, a na kartę Aero2 także się czeka).
Wszystkie istotne informacje z tej, trzeciej edycji promocji można znaleźć tutaj:
http://jdtech.pl/2011/12/darmowy-interne...o-iii.html
Przy okazji nie przymuszam nikogo do korzystania z systemu, dzięki któremu można wspomóc blog prowizją i jasno wskazuję możliwość pominięcia tego systemu, jeżeli z jakiegoś powodu uznaje, że blog nie jest wart dofinansowania.

Jednak muszę powiedzieć, że pomysł z wideo jest ciekawy, choć można by pokazać w te 3 minuty znacznie więcej - a na pewno opisać choćby w skrócie o co chodzi z Aero2.

Wracając już do normalnych zakupów modemów:
Oferta grupona oczywiście dawno się zakończyła, natomiast Vodafone K3805-Z zakupiłem i muszę powiedzieć, że o ile spełnia on wszystkie wymagania, to jest po prostu.... trudny w uruchomieniu. Łagodnie mówiąc trudny, bo dla przeciętnego zjadacze modemów może być nie do przejścia.
The following 1 użytkownik says Thank You to jakubd for this post:
  • Jarek
Odpowiedz
#16
Masz gdzieś opis jak to zrobić? Zastanawiam się czy nie kupić rodzicielce do netbooka, skonfigurować mogę ale czy każdorazowe uruchomienie nie wymaga np. stania 3 minuty na lewej nodze, 4x pociągnięcia za nos, potem dwóch fikołków przód, trzech w tył i okrzyku GO GO GO!
Czy stack 3g sam go obsłuży czy trzeba korzystać np. z top_netinfo etc.
Odpowiedz
#17
Mam ten modem od 3 dni, ale mam za mało czasu na opracowanie procedury - na razie te które wypróbowałem są... do bani i sprawiają problemy.
Opis umieszczę tylko gdzieś na forum - na artykuł na blogu ten modem nie zasługujeSmile
Odpowiedz
#18
Chciałem zapytać jak przystosować modem Play`a Huawei E173U do aero2
Odpowiedz
#19
(01/04/2012, 17:17)lll napisał(a): Chciałem zapytać jak przystosować modem Play`a Huawei E173U do aero2

Rozumiem, że chodzi o u-2.
Tu masz linka do całego wątku:
http://aero2forum.pl/showthread.php?tid=71
A tutaj tutorial by jakubd [Jakub, mam nadzieję, że się nie pogniewasz Rolleyes]:
http://jdtech.pl/2011/10/aero2-i-huawei-...mware.html
Odpowiedz
#20
slan: a dlaczego miałbym się pogniewać: przecież dokładnie po to powstała tamta informacja, żeby ją wszystkim użytkownikom Aero2 i urządzeń z Play przekazywać Smile
Z tym, że ja (tak jak napisałem w artykule) nie polecam zmiany firmware, a raczej użycie tej prostszej i równie skutecznej procedury: http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-p...-e169.html która działa nie tylko E173, ale i ze wszystkimi innymi modemami Huawei z Play.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  monitorowanie aero2 na laptopie maniek5001 3 1194 26/05/2015, 16:17
Ostatni post: jakubd
  który modem - tani sandman91 1 883 28/02/2015, 7:01
Ostatni post: marek1846
  Czy modem HUAWEI E303 jest zgodny z wymogami Aero2? maaaa 3 2169 20/02/2015, 15:25
Ostatni post: Zecik123
  Połączenie Aero2 z Laptopem mario2803 1 1691 28/12/2014, 11:40
Ostatni post: majka420
  modem zte mf631 karol 26 20881 23/12/2014, 17:51
Ostatni post: spag
  Modem/router Play+Aero2 dumdedumdum 3 2182 25/09/2014, 10:56
Ostatni post: spag
  Notebook samsung i karta Aero2? deadriam 6 2533 26/08/2014, 18:45
Ostatni post: deadriam
  Problem z podłączeniem Aero2 do kompa stacjonarnego. uhały 1 1671 12/08/2014, 5:20
Ostatni post: hsurim
  Modem ZTE MF195 problem krzys-92 0 1108 05/08/2014, 22:32
Ostatni post: krzys-92
  Modem dla Aero2 tylko z wyjściem RJ-45 (bez WiFi) Marqo 6 3325 19/07/2014, 15:45
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości