Aktualny czas: 27/07/2017, 17:50
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

Najtańszy modem usb do aero2

#1
Gdyby ktos poszukiwal. Najtansze sa:

E1752:
http://allegro.pl/listing.php/search?string=E1752

E169:
http://allegro.pl/listing.php/search?string=E169

K3520:
http://allegro.pl/listing.php/search?string=K3520

K3565:
http://allegro.pl/listing.php/search?string=K3565

MINUSY:
Zaden z powyzszych modemow nie jest urzadzaniem spelniajacym wymogi
operatora tj. zaden nie obsluguje HSPA class 10, co moze rodzic problemy.

PLUSY:
Wszystkie mozna znalezc za cene mniejsza niz 100 zl Smile
Jesli szczegolnie nie zalezy Ci na wygladzie, wejsciu na karte microsd, zlaczu anteny zewnetrznej,
z pewnoscia warto wybrac cos z powyzszej listy i nie przeplacac za bajery Smile

Dla pewnosci - pamietajcie, zeby przed zakupem dopytac czy modem na pewno obsluguje UMTS 900MHz.
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
Odpowiedz
#2
Dzieki za info.
Odpowiedz
#3
Witam,

Mogę śmiało polecić Huawei E169. Modem można kupić w cenie do 50 pln na allegro. Śmiga aż miło. Oczywiście na początku trzeba było trochę magii aby zadziałał (zgodnie z tym co jest na JDTECH), ale w tej chwili nie ma z nim problemu. Testowałem na winXP o raz seven. Zasięg praktycznie pełny (mam 500 m do BTS'a), zero zwiech. Polecam i pozdrawiam.
Odpowiedz
#4
Mój K3520 czyli odpowiednik E169 jest beznadziejny, sygnał odbiera ale nic nie wysyła, po 2ch dniach używania tak mu się zrobiło.
Odpowiedz
#5
Ja korzystam właśnie z K3520 oraz E169 (to w zasadzie to samo) i oba działają ciągle bez problemu. Jak przyjdzie nowa karta, to sprawdzę czy zaszły jakieś zmiany - mam ciągle tylko starą "dobrą" kartę.
Odpowiedz
#6
A modemy pokazuja Ci poziom sygnalu? Czy dopiero po polaczeniu - tak jak w E173U-2?
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
Odpowiedz
#7
Z Huawei E173U-2, nie do końca jest tak że on nie pokazuje poziomu sygnału. Pokazuje, ale mobil partner go nie wyświetla, bo nie jest zalogowany do sieci (blokada TS11). Wystarczy odpalić TopNetInfo i dostaniesz poziom sygnału Aero2, bez połączenia.
Odpowiedz
#8
Wiem wiem, ale mam z nim problem jesli chodzi o dzialanie z ruterem... i mysle, ze chodzi wlasnie o blokade TS11.
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
Odpowiedz
#9
(05/10/2011, 12:10)Piotr™ napisał(a): Z Huawei E173U-2, nie do końca jest tak że on nie pokazuje poziomu sygnału. Pokazuje, ale mobil partner go nie wyświetla, bo nie jest zalogowany do sieci (blokada TS11). Wystarczy odpalić TopNetInfo i dostaniesz poziom sygnału Aero2, bez połączenia.

Mobile Partner również wyświetli poziom sygnału bez potrzeby nawiązywania połączenia, pod warunkiem zmiany firmware-u w E173u-2 na 11.126.85.00.209 - wtedy modem prawidłowo rejestruje się w sieci.
Odpowiedz
#10
Trochę offtopic się zrobił. Ciekawa propozycja na najtańszy modem. Możecie się przyjrzeć ofercie Zetafon w Orange, jest tam modem E173s-2, według specyfikacji zgodny z Aero2. Koszt to oczywiście przysłowiowa złotówka, zobowiązanie to konieczność utrzymania ważności konta w ofercie Orange Free na Kartę przez 36 miesięcy, czyli ładując się po 50 zł co 3 miesiące wychodzi 600 zł., na trzy lata, ale kasę można wykorzystać na rozmowy, propozycja warta rozważenia jak zupełnie nie macie kasy. :-))), a i w zetafonie nie działa przelew SMS i dwuletnia ważność konta.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Sad Huawei mate 9(android 7.0),problem z aero2 rutekbtm 1 197 09/06/2017, 16:30
Ostatni post: spinecki
  Router do Aero2/ Play LTE - proźba o pomoc Anna nowak 1 1125 23/08/2016, 12:08
Ostatni post: spinecki
  monitorowanie aero2 na laptopie maniek5001 3 1775 26/05/2015, 16:17
Ostatni post: jakubd
  Colorovo CityTone Lite QuadCore DualSIM + aero2 mexxmen30 4 3380 24/05/2015, 19:21
Ostatni post: mexxmen30
  Najlepszy modem wi-fi Mateusz130701 1 1880 25/04/2015, 21:31
Ostatni post: jakubd
  Samsung Galaxy A5 duos/dual sim - czy działa aero2? rogue1996 2 2374 12/04/2015, 12:48
Ostatni post: rogue1996
  Telefony do Aero2 Ansat 40 43244 23/03/2015, 15:03
Ostatni post: Kreciu
  Tablet do Aero2 mkrlgt 3 2443 19/03/2015, 12:01
Ostatni post: Zecik123
  Tani i dobry telefon do aero2 Mini12345 5 2901 16/03/2015, 13:31
Ostatni post: newpoland
  który modem - tani sandman91 1 1220 28/02/2015, 7:01
Ostatni post: marek1846

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości