Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najtańsze modemy z wej.ant. do "nowej" karty aero2
rdw Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 30/07/2012
Post: #1
Najtańsze modemy z wej.ant. do "nowej" karty aero2
Witam
Przeczytałem większość wątków i wciąż mam wątpliwość co kupić:
potrzebuję jak najtańszego, pewnego modemu do karty aero2 wydanej ok. miesiąca temu. Podobno - jak piszą na aukcjach allegro - są jakieś "nowe" karty aero2, więc ta pewnie do nowych należy.
Na modemie niezgodnym, który nie działa, wyświetla się jednak zasięg w domu - od 0 do 2 kresek, czyli słaby ale jest. Dlatego chyba bezpieczniej kupić modem z wejściem antenowym i w razie kłopotów doczepić antenę, prawda?
Kupuję modem dla brata, nie mam możliwości sprawdzenia zasięgu innym modemem.
Proszę poradźcie, jakie modele:
- są najtańsze, znane, sprawdzone
- mają gniazdo anteny zewnętrznej (nie zamierzam jej kupować i doczepiać, chyba, że będą ciągłe straty zasięgu to wtedy jakąś tanią antenę)
- działają z bieżąco wydawanymi kartami sim aero2


30/07/2012 14:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #2
RE: Najtańsze modemy z wej.ant. do "nowej" karty aero2
Huawei E3131.
30/07/2012 20:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 443
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 22 za 22 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #3
RE: Najtańsze modemy z wej.ant. do "nowej" karty aero2
"Na modemie niezgodnym, który nie działa, wyświetla się jednak zasięg w domu - od 0 do 2 kresek" - czegoś tu nie rozumiem. Jeżeli modem jest kompletnie niezgodny z Aero2 (czyli nie ma UMTS 900 MHz) to jak mogłeś zmierzyć siłę sygnału sieci, której modem nie widzi?

Uwaga do E3131s-2 z Play - modem ten nie "działa sam z siebie" z kartami Aero2: wymaga tzw. odblokowania (żeby zechciał łaskawie pokazać zasięg sieci - robi się to np. za pomocą Top NetInfo), a potem oczywiście skonfigurować profil połączenia.
30/07/2012 21:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z podłączeniem Aero2 do kompa stacjonarnego. uhały 1 312 12/08/2014 5:20
Ostatni post: hsurim
  Modem dla Aero2 tylko z wyjściem RJ-45 (bez WiFi) Marqo 6 594 19/07/2014 15:45
Ostatni post: spag
  Lista Najlepszych modemów Aero2 frejcraft 12 2358 23/04/2014 18:20
Ostatni post: jakubd
  Aby odblokować Bezpłatny Dostęp do Internetu Aero2 dccars 7 4070 10/04/2014 17:01
Ostatni post: prometeusz16
  modem ZTE MF669 problemy z łączeniem z Aero2 antonio 4 1708 17/03/2014 23:11
Ostatni post: antonio
  Stary modem vs nowy. Jakie różnice w prędkości aero2? 8850 5 1203 14/12/2013 14:57
Ostatni post: Zecik123
  Modem do Aero2 PiM 6 3752 18/10/2013 11:10
Ostatni post: denox
  E180 - brak zasięgu czy wina karty SIM rutekp 5 2033 19/08/2013 21:30
Ostatni post: Nolan
  Huawei e169 - brak karty sim ? matesa2 0 925 12/08/2013 19:43
Ostatni post: matesa2
  Najtańszy modem usb do aero2 spinecki 36 65311 04/07/2013 19:03
Ostatni post: aero

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!