Aktualny czas: 21/10/2017, 5:55
Witaj! Rejestracja

Mój zestaw do odbioru AERO2 - Perfekcyjnie działa (FOTO)

#11
przyjmij, że dtzewa powinny być ok 12 metrów poniżej linii łączącej anteny by nie wpływały na transmisję!
pzdr
pawelarc

Sent from SGSA using Tapatalk 4
Odpowiedz
#12
a to w takim razie masz rację. bo polaryzacja anteny jest pionowa dobrze wnioskuję w takim razie?
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#13
poczytaj sobie o strefie Fresnela... w twoim wypadku i 900 MHz (1750 m i drzewa w połowie odległości) to właśnie wychodzi 12 metrów...
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
Odpowiedz
#14
Drzewa znajdują się na początku te co widać zaraz jako pierwsze następnie są same zabudowania stosunkowo dość niskie bo w większości same parterówki ale wiadomo wszystko ma jakiś negatywny wpływ na odbiór.
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#15
najważniejsze, że działa! u mnie także...
pzdr
pawelarc

Sent from SGSA using Tapatalk 4
Odpowiedz
#16
Dokładnie masz rację. Lecz zagłębiając się teraz w temat fizyki a mianowicie strefę Fresnela i obliczając strefy do pierwszej strefy mam 2,5m na wysokości pierwszej (drzew), drzewa od lini sygnału są około 3,5-4metrów poniżej więc i tak jest nieźle, licząc pierwszą strefę dokładnie w połowie odległości czyli środek elipsoidy wynosi 11,2metra. czyli zabudowania mija spokojnie bo komin znajduje się na wzniesieniu i jest bardzo wysoki.

Ogólnie zapewne i tak coś będzie na przeszkodzie w łączności biorąc pod uwagę jeszcze nie dokładne obliczenia np.
Ale dobra ciekawostka z tą strefą Frasnela .... Smile
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#17
teraz masz dobrze bo masz solidną konstrukcję antenową... a strefa Fresnela to podstawa przy planowaniu instalacji!
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
Odpowiedz
#18
w ogóle to dzięki za porady i przybliżenie kilku zasadniczych rzeczy znów czegoś się nauczyłem i dowiedziałem przypadkiem Smile
Like dla Ciebie !!
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#19
człowiek otwarty uczy się całe życie... polecam się w razie pytań
pzdr
pawelarc


Sent from SGSA using Tapatalk 4
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 płatne i bezpłatne WojtekW 3 2771 26/06/2015, 17:04
Ostatni post: WojtekW
  Aero2.Nie działa telefon internetowy(sip)z actio.pl korzystam z Ekiga. Nowicjusz 0 1388 25/06/2015, 13:43
Ostatni post: Nowicjusz
  Parę pytań związanych z Aero2 kjubon 1 2178 05/05/2015, 13:47
Ostatni post: spag
  Rekordy na Aero2 Milek 8 5786 11/01/2015, 16:31
Ostatni post: Milek
  Windows Phone 8.1 - nie działa aero liquide 1 7093 22/11/2014, 16:30
Ostatni post: Zecik123
  aero2 a skype raczka100 2 4464 09/09/2014, 18:11
Ostatni post: Milek
  Konfiguracja aero2 z Huawei E122 Jetros 9 20912 19/07/2014, 15:49
Ostatni post: spag
  Huawei E3131s-2 nie łączy karty Aero2 hiroaq 1 2431 15/07/2014, 4:49
Ostatni post: Milek
  Konfiguracja Aero2 pod Samsung Wave s8500 - PROBLEM grzesyou 9 14694 17/06/2014, 20:18
Ostatni post: karol84
  PENTAGRAM P 6007 SW-W211 HSDPA USB / MODEM 3G/ Aero2 WERONIKA 4 8994 14/06/2014, 8:39
Ostatni post: plakattb

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości