Aktualny czas: 05/05/2016, 20:55
Witaj! Rejestracja

Modem USB z funkcją routera ZTE MF60

#1
Witam ,mam pytanie ,czy modem ZTE MF60 działać będzie z Aero2 ,może ktoś już na nim pracuje.Jeśli tak to może napisze jak go skonfigurować.Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
MF60 kupiony w tmobile - tak. Inne - nie wiemy, raczej nie.
Konfiguracja tak jak zawsze - utworzenie profilu, ustawienie APN i jazda. Nie mam w ręku, nie zrobię zrzutów ekranu. Wszystko jest w instrukcji obsługi.
Odpowiedz
#3
Witam, również potwierdzam działanie tego modemu z tmobile.
Odpowiedz
#4
mam karte Aero2 i ten modem dziala bez zadnych problemow w tej sieci jak i w kazdej innej sprawdzilem osobiscie
Odpowiedz
#5
No dobrze, a ktos testowal juz nowszy model ZTE MF 61 ?
Bo jestem nim troche zainteresowany Smile
Odpowiedz
#6
Ale to jest 4G na rynek USA - nie zadziała ani 2G, ani 3G ani nawet LTE w Polsce. No chyba, że jest jakaś inna wersja jeszcze.
Odpowiedz
#7
Witam
Czy zechciał by ktoś napisać jak mam ustawić ten router tak żeby mi to zaczęło działać z kartą Aero2 .router to MF60 kupiony w tmobile.
Niestety router ma cały czas ograniczony dostęp i nie chce się połączyć
Pozdrawiam
Odpowiedz
#8
Także potwierdzam działanie Routera ZTE MF60 z Aero2 mam go z allego jako nowy fabrycznie ( był zaplombowany ) z firmowo zdjętym Simlock'iem ale router sam był jakby z PLUS'a . Różni się od wersji z Te-Mobile tym , że max liczba użytkowników to 10 ( a nie 8 jak w T-Mobile ) , nie grzeje sie tak jak ten z t-Mobile oraz ogolnie zasięg jest lepszy ... ludzie często narzekają mówiąc , że już metr od laptopa i jest 70 % mocy ... ja mam jakoś oddalony od laptopa 2 metry i mam 95 % mocy ...
Odpowiedz
#9
Witam, to mój pierwszy post.
Potwierdzam to co wyżej napisał neo86. Również posiadam MF60 z plusa i nie zauważyłem problemów opisywanych dotyczących wersji z t-mobile lub innych.
Dodam, że zasięg WIFI imponujący, bo za ścianami pokoi w mieszkaniu chodzę swobodnie z komórką i zasięg OK.
Nie ma również problemu z usypianiem, bo domyślnie wyłączona jest opcja oszczędzania energii i czasowego wyłączania.

Jakby ktoś chciał oto drivery dla MF60 z plusa. Pojawiają się po pierwszym podłączeniu do USB i zgłaszają się jako CD.
http://d-h.st/vc1
Odpowiedz
#10
Witam, przepraszam za odkop roku, ale mam pytanko, bo jestem w tym zielony.
Czy jeśli włożyłbym kartę Aero2 do tego modemu ZTE MF60 i podpiął pod USB w samochodzie to będę miał w nim wifi czy jednak jest potrzebny komputer? a może jednak komputer jest potrzebny tylko konfiguracji? Jeszcze chciałbym się Was spytać czy są jakieś tańsze modemy-routery, który udostępniłyby internet z Aero2 w aucie.

Pozdrawiam
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Najlepszy modem wi-fi Mateusz130701 1 1188 25/04/2015, 21:31
Ostatni post: jakubd
  Router ZTE MF60 problem z połączeniem cris17 3 1086 01/01/2015, 12:48
Ostatni post: jakubd
  Wybór routera od Huawei Casley 1 1078 23/12/2014, 17:56
Ostatni post: spag
  modem m-life ML0510 natlec 14 6536 16/11/2014, 20:11
Ostatni post: Zecik123
  Pomoc w wyborze mobilnego routera WiFi MarSuw 0 1190 07/09/2014, 21:01
Ostatni post: MarSuw
  Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2 adlozi 50 51014 25/06/2014, 18:37
Ostatni post: sisisa
  Jaki wybrać Router i modem hlukas 9 3752 14/05/2014, 11:02
Ostatni post: cpt. Nemo
  Problem z wyborem routera Mi-Fi cbool10 10 2715 13/04/2014, 7:49
Ostatni post: spag
  Router 3220 i modem E3131 rasputinus 3 1603 01/04/2014, 18:13
Ostatni post: rasputinus
  Jaki router/modem. MasterBlaster 2 1905 21/03/2014, 8:18
Ostatni post: denox

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości