Aktualny czas: 04/12/2016, 23:20
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

Modem USB z funkcją routera ZTE MF60

#1
Witam ,mam pytanie ,czy modem ZTE MF60 działać będzie z Aero2 ,może ktoś już na nim pracuje.Jeśli tak to może napisze jak go skonfigurować.Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
MF60 kupiony w tmobile - tak. Inne - nie wiemy, raczej nie.
Konfiguracja tak jak zawsze - utworzenie profilu, ustawienie APN i jazda. Nie mam w ręku, nie zrobię zrzutów ekranu. Wszystko jest w instrukcji obsługi.
Odpowiedz
#3
Witam, również potwierdzam działanie tego modemu z tmobile.
Odpowiedz
#4
mam karte Aero2 i ten modem dziala bez zadnych problemow w tej sieci jak i w kazdej innej sprawdzilem osobiscie
Odpowiedz
#5
No dobrze, a ktos testowal juz nowszy model ZTE MF 61 ?
Bo jestem nim troche zainteresowany Smile
Odpowiedz
#6
Ale to jest 4G na rynek USA - nie zadziała ani 2G, ani 3G ani nawet LTE w Polsce. No chyba, że jest jakaś inna wersja jeszcze.
Odpowiedz
#7
Witam
Czy zechciał by ktoś napisać jak mam ustawić ten router tak żeby mi to zaczęło działać z kartą Aero2 .router to MF60 kupiony w tmobile.
Niestety router ma cały czas ograniczony dostęp i nie chce się połączyć
Pozdrawiam
Odpowiedz
#8
Także potwierdzam działanie Routera ZTE MF60 z Aero2 mam go z allego jako nowy fabrycznie ( był zaplombowany ) z firmowo zdjętym Simlock'iem ale router sam był jakby z PLUS'a . Różni się od wersji z Te-Mobile tym , że max liczba użytkowników to 10 ( a nie 8 jak w T-Mobile ) , nie grzeje sie tak jak ten z t-Mobile oraz ogolnie zasięg jest lepszy ... ludzie często narzekają mówiąc , że już metr od laptopa i jest 70 % mocy ... ja mam jakoś oddalony od laptopa 2 metry i mam 95 % mocy ...
Odpowiedz
#9
Witam, to mój pierwszy post.
Potwierdzam to co wyżej napisał neo86. Również posiadam MF60 z plusa i nie zauważyłem problemów opisywanych dotyczących wersji z t-mobile lub innych.
Dodam, że zasięg WIFI imponujący, bo za ścianami pokoi w mieszkaniu chodzę swobodnie z komórką i zasięg OK.
Nie ma również problemu z usypianiem, bo domyślnie wyłączona jest opcja oszczędzania energii i czasowego wyłączania.

Jakby ktoś chciał oto drivery dla MF60 z plusa. Pojawiają się po pierwszym podłączeniu do USB i zgłaszają się jako CD.
http://d-h.st/vc1
Odpowiedz
#10
Witam, przepraszam za odkop roku, ale mam pytanko, bo jestem w tym zielony.
Czy jeśli włożyłbym kartę Aero2 do tego modemu ZTE MF60 i podpiął pod USB w samochodzie to będę miał w nim wifi czy jednak jest potrzebny komputer? a może jednak komputer jest potrzebny tylko konfiguracji? Jeszcze chciałbym się Was spytać czy są jakieś tańsze modemy-routery, który udostępniłyby internet z Aero2 w aucie.

Pozdrawiam
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Najlepszy modem wi-fi Mateusz130701 1 1562 25/04/2015, 21:31
Ostatni post: jakubd
  który modem - tani sandman91 1 964 28/02/2015, 7:01
Ostatni post: marek1846
  Czy modem HUAWEI E303 jest zgodny z wymogami Aero2? maaaa 3 2335 20/02/2015, 15:25
Ostatni post: Zecik123
  Router ZTE MF60 problem z połączeniem cris17 3 1463 01/01/2015, 12:48
Ostatni post: jakubd
  Wybór routera od Huawei Casley 1 1307 23/12/2014, 17:56
Ostatni post: spag
  modem zte mf631 karol 26 21817 23/12/2014, 17:51
Ostatni post: spag
  modem m-life ML0510 natlec 14 8189 16/11/2014, 20:11
Ostatni post: Zecik123
  Modem/router Play+Aero2 dumdedumdum 3 2343 25/09/2014, 10:56
Ostatni post: spag
  Pomoc w wyborze mobilnego routera WiFi MarSuw 0 1344 07/09/2014, 21:01
Ostatni post: MarSuw
  Modem ZTE MF195 problem krzys-92 0 1184 05/08/2014, 22:32
Ostatni post: krzys-92

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości