Aktualny czas: 25/06/2016, 23:59
Witaj! Rejestracja

Modem HUAWEI E3131 s-2

#1
Witam wszystkich mam dylemat a mianowicie szukam modem pod Aero2 i potrzebuje fachowej pomocy jaki modem kupić czy modem HUAWEI E3131 s-2
to dobry wybór czy kupić inny model na stronie :

http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawien...dowie.html

Przeczytałem że ten modem ma jakieś problemy z Aero2

"najnowszy modem w ofercie Play - przy korzystaniu z Aero2 takie same problemy, jak z E169, E173u-2, E353u-2 pochodzących z Play"

Proszę o pomoc w zakupie modemu

Z Góry Dziękuje za pomoc Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
No owszem, ma takie same problemy jak np. e169 przy działaniu. Obecnie jest to najlepsze urządzenie na rynku ;p
[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
The following 1 użytkownik says Thank You to grzech1991 for this post:
  • zalman85
Odpowiedz
#3
oki dzięki za odpowiedź więc rozumie ze nic lepszego nie kupie?
A 100zł to dobra cena? za ten modem ?
Odpowiedz
#4
To zależy. Często w tej cenie chodzą modemy sprowadzane z UK w wersji HiLink, która jest sporo mniej przyjazna dla przeciętnego użytkownika. Pójdź do salonu Play i kup funkiel nówkę E3131s-2 od nich. Dasz 129zł ale będziesz miał modem na pełnej gwarancji i do tego 1GB do wykorzystania na starterze, który jest w komplecie.
P.S. Problemy w działaniu to za dużo powiedziane. Trzeba po prostu uaktywnić pasmo 900MHz, co jest banalnie proste.
The following 1 użytkownik says Thank You to Nolan for this post:
  • zalman85
Odpowiedz
#5
Masz racje kupie nowy na gwarancji ale zastanawia mnie jeszcze sprawa sim-lock jak kupie w play to będzie blokada a jak usunę blokadę to tracę gwarancję? jak to wygląda? czy da się zrobić to samemu?
Odpowiedz
#6
Nie ma sim-locka.
Odpowiedz
#7
Własnie byłem w play i jak napisałeś modem bez sim-locka co mnie cieszy
Mam prośbę czy możesz jeszcze tylko napisać jak uaktywnić pasmo 900MHz
Odpowiedz
#8
W zestawieniu do którego link sam podałeś jest stosowny odnośnik, szukajka na forum też daje radę ale niech stracę. Tongue
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-p...-e169.html
Odpowiedz
#9
(09/09/2012, 12:30)Nolan napisał(a): To zależy. Często w tej cenie chodzą modemy sprowadzane z UK w wersji HiLink, która jest sporo mniej przyjazna dla przeciętnego użytkownika.
Mógłbyś rozwinąć myśl? Dla przeciętnego użytkownika to właśnie bezproblemowy modem wkładasz w usb i sam się łączy
Nie trzeba instalować mobile partnera etc. raczej dla zwykłego użytkownika jest robiony, bo normalne Huawei w czasem potrafią sprawiac problemy z instalacja a ten to robi za ciebie i się łączy od razu chyba ze nie chcesz to odznaczasz opcję i tyle

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz
#10
W skrócie chodziło mi o to, że "normalny" E3131 jest już rozpracowany, wiadomo jak działa i jak używać. Osobiście wolę go choćby dlatego, że działa z TNI.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  który modem - tani sandman91 1 794 28/02/2015, 7:01
Ostatni post: marek1846
  Czy modem HUAWEI E303 jest zgodny z wymogami Aero2? maaaa 3 2033 20/02/2015, 15:25
Ostatni post: Zecik123
  Huawei e3131s-2 Hilink Problem WitamineCe 0 1013 16/02/2015, 22:57
Ostatni post: WitamineCe
  modem zte mf631 karol 26 20331 23/12/2014, 17:51
Ostatni post: spag
  e3131 z play problem fly0 13 2750 13/12/2014, 16:28
Ostatni post: fly0
Lightbulb huawei e3131 jacobs 16 6825 27/09/2014, 15:13
Ostatni post: jakubd
  Modem/router Play+Aero2 dumdedumdum 3 2054 25/09/2014, 10:56
Ostatni post: spag
  Modem ZTE MF195 problem krzys-92 0 1043 05/08/2014, 22:32
Ostatni post: krzys-92
  Modem dla Aero2 tylko z wyjściem RJ-45 (bez WiFi) Marqo 6 3127 19/07/2014, 15:45
Ostatni post: spag
  modem E230 huawei problem z zainstalowaniem pomocy ;/ brusss07 5 1874 01/07/2014, 16:05
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości