Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Bruno12 Offline
Zbanowany

Liczba postów: 7
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 23/04/2012
Post: #1
Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Witam, dziś byłem odebrać karte Aero2 potem pojechałem do Saturna żeby kupić modem Huawei 173U-2. Sprzedawca mi powiedział że trzeba zmienić oprogramowanie modemu ponieważ karta Areo2 może nie chodzić. Wie ktoś o co z tym chodzi? Ktoś ma taki modem czy mu dobrze Areo2 chodzi?.

Następnie poszedłem do Sieci PLAY i tam mieli modem Huawei E3131. Czy też był by dobry? Który by miał lepszą antene? nadajnik mam około 4 km od domu a po drodze las Sad



PS. Mam system Windows 32-bit.


chodzi mi o to:
1:Czy jak kupie modem Huawei E173U-2 to będę musiał zmianiać oprogramowanie modemu?
2:Kto ma taki modem i mu chodzi Karta Aero2 i mógł by się wypowiedzieć?
3:Który modem lepszy Huawei E173U-2 czy Huawei E3131?
4:Który ma lepszą antene?
5: jak mam nadajnik 4 km od domu i po drodze las to czy będę miał zasięg?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24/04/2012 21:03 przez Bruno12.)
24/04/2012 20:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #2
RE: Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Bierz w ciemno Huawei E3131 za 129 zł jest Bez Simlocka, modem w pełni zgodny z Aero2.
Nie potrzeba żadnego firmware do tego modemu wgrywać.
Najpierw kup modem, wsadź kartę i zobacz jaki masz sygnał.
Myślę że przy tej odległości, żadna antena Ci nie będzie potrzebna.
Jak mi E353u-2 łapie z 8 km (też lasy, sady i pagórki są) i mam sygnał przy oknie ok. 22%
co wystarcza do tej prędkości nawet 512 kb/s, aczkolwiek mam antenę panel 17 dBi i po podłączeniu mam te 45%.
Anteny są podobne w każdym z tych modemów, różnica w czułości sygnału jest niezauważalna od 1% do 5%.
24/04/2012 21:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
marcinrj Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 14
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 24/11/2011
Post: #3
RE: Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Nie trzeba zmieniać softu do Huawei E173u-2 pod Win 7. trzeba tylko zmienić po każdym połączeniu modemu ustawienia IP na dynamiczne kary sieciowej. lub użyć mojego skryptu po każdym podłączeniu wtedy samo sie zmienia. Mogę podesłać na maila.
31/07/2012 22:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki modem polecacie? kirstucha 2 150 06/04/2014 14:25
Ostatni post: spag
  Modem Huaweii 3131-2s problem frejcraft 6 295 05/04/2014 12:57
Ostatni post: Zecik123
Lightbulb huawei e3131 jacobs 9 267 25/03/2014 15:47
Ostatni post: hsurim
  modem ZTE MF669 problemy z łączeniem z Aero2 antonio 4 487 17/03/2014 23:11
Ostatni post: antonio
  Modem do Lenovo IdeaPad A10 PiM 4 194 17/03/2014 7:32
Ostatni post: denox
  modem zte mf631 karol 9 8486 07/02/2014 19:52
Ostatni post: spag
  modem usb "D-Link model:DWM-156" PROSILBYM O KOMPLETNE USTAWIENIA :( adam1234adam 1 1008 29/01/2014 20:50
Ostatni post: Zecik123
  HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem ! ankap78 15 1814 20/01/2014 8:37
Ostatni post: denox
  Huawei E3131s-2 gubi karte sim Raddoli 10 1054 08/01/2014 11:46
Ostatni post: Raddoli
  Stary modem vs nowy. Jakie różnice w prędkości aero2? 8850 5 657 14/12/2013 14:57
Ostatni post: Zecik123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości