Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Bruno12 Offline
Zbanowany

Liczba postów: 7
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 23/04/2012
Post: #1
Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Witam, dziś byłem odebrać karte Aero2 potem pojechałem do Saturna żeby kupić modem Huawei 173U-2. Sprzedawca mi powiedział że trzeba zmienić oprogramowanie modemu ponieważ karta Areo2 może nie chodzić. Wie ktoś o co z tym chodzi? Ktoś ma taki modem czy mu dobrze Areo2 chodzi?.

Następnie poszedłem do Sieci PLAY i tam mieli modem Huawei E3131. Czy też był by dobry? Który by miał lepszą antene? nadajnik mam około 4 km od domu a po drodze las Sad



PS. Mam system Windows 32-bit.


chodzi mi o to:
1:Czy jak kupie modem Huawei E173U-2 to będę musiał zmianiać oprogramowanie modemu?
2:Kto ma taki modem i mu chodzi Karta Aero2 i mógł by się wypowiedzieć?
3:Który modem lepszy Huawei E173U-2 czy Huawei E3131?
4:Który ma lepszą antene?
5: jak mam nadajnik 4 km od domu i po drodze las to czy będę miał zasięg?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24/04/2012 21:03 przez Bruno12.)
24/04/2012 20:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #2
RE: Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Bierz w ciemno Huawei E3131 za 129 zł jest Bez Simlocka, modem w pełni zgodny z Aero2.
Nie potrzeba żadnego firmware do tego modemu wgrywać.
Najpierw kup modem, wsadź kartę i zobacz jaki masz sygnał.
Myślę że przy tej odległości, żadna antena Ci nie będzie potrzebna.
Jak mi E353u-2 łapie z 8 km (też lasy, sady i pagórki są) i mam sygnał przy oknie ok. 22%
co wystarcza do tej prędkości nawet 512 kb/s, aczkolwiek mam antenę panel 17 dBi i po podłączeniu mam te 45%.
Anteny są podobne w każdym z tych modemów, różnica w czułości sygnału jest niezauważalna od 1% do 5%.
24/04/2012 21:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
marcinrj Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 14
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 24/11/2011
Post: #3
RE: Modem Huawei E173U-2 -zmiana oprogramowania?
Nie trzeba zmieniać softu do Huawei E173u-2 pod Win 7. trzeba tylko zmienić po każdym połączeniu modemu ustawienia IP na dynamiczne kary sieciowej. lub użyć mojego skryptu po każdym podłączeniu wtedy samo sie zmienia. Mogę podesłać na maila.
31/07/2012 22:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  modem zte mf631 karol 25 12669 Dzisiaj 14:39
Ostatni post: fly0
Lightbulb huawei e3131 jacobs 16 2999 27/09/2014 15:13
Ostatni post: jakubd
  Modem/router Play+Aero2 dumdedumdum 3 666 25/09/2014 10:56
Ostatni post: spag
  Modem ZTE MF195 problem krzys-92 0 599 05/08/2014 22:32
Ostatni post: krzys-92
  Modem dla Aero2 tylko z wyjściem RJ-45 (bez WiFi) Marqo 6 1092 19/07/2014 15:45
Ostatni post: spag
  modem E230 huawei problem z zainstalowaniem pomocy ;/ brusss07 5 968 01/07/2014 16:05
Ostatni post: spag
  Huawei E156G grifith500 10 37647 02/06/2014 23:11
Ostatni post: spag
  Czy Huawei E173 i E3131 są rozbieralne? pppiotreq 1 1017 17/05/2014 11:53
Ostatni post: Zecik123
  HUAWEI E1823 Blueconnect romar 2 1202 29/04/2014 7:11
Ostatni post: jakubd
  Jaki modem polecacie? kirstucha 2 1488 06/04/2014 14:25
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!