Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modem Huawei E160 pod Aero2
pietrex1505 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 26/02/2012
Post: #1
Modem Huawei E160 pod Aero2
Witam. Czy da się używać aero2 za pomocą modemu Huawei E160 ?
Słyszałem już gdzieś że wystarczy zmienić firmware i będzie ok .

Czy to prawda? Jeżeli tak to na jakie firmware ?

Mam zamiar zamówić kartę Aero2 dlatego się pytam.

PS. Posiadam jeszcze modem Huawei E122 jeśli by mógł działać pod tą siecią.

Proszę o pomoc.

26/02/2012 19:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 24 za 24 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #2
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
1. Modem jest niezgodny z regulaminowym wymogiem kat10.
2. Modem występuje w 4 wersjach (2 zgodne, 2 niezgodne).

ZGODNE: E160E oraz E160X
NIEZGODNE: E160 oraz E160G
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/02/2014 22:11 przez spinecki.)
27/02/2012 1:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
rafal.ck Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 09/03/2012
Post: #3
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
Witam, również posiadam modem E160 też drążyłem tą sprawę:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtop...3#10654963
ogólnie modem do Aero2 musi spełniać warunki:
* po pierwsze musi działać w kategorii UMTS 900;
* po drugie urządzenie musi być kat 10 i wyższej (Prędkość min 14,0 Mbit/s)-zobacz umowę AERO2-konsekwencje;
* po trzecie modem musi być bez sim locka;

Modemy E160 są kategorii 5 lub 6 (3,6 Mbit/s):
-W/w pracuje w UMTS frequency bands: 850, 1900, 2100;
-E160G UMTS: 2100;
-E160E, E160X UMTS: 900, 2100 (ten nie spełnia kategorii 10);

Jak uda ci się uruchomić E160 pod AERO2 daj znać.

Modem E122 jest 7 kategorii (7,2 Mbit/s):
-pracuje w UMTS frequency bands: 2100;

Ja osobiście do AERO2 szukam modemu klasy 10 i wyższej, na necie są dostępne specjalnie przygotowane modemy pod AERO2.
09/03/2012 20:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
cpt. Nemo Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 368
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 25 za 22 post(ów)
Dołączył: 27/12/2011
Post: #4
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
(09/03/2012 20:44)rafal.ck napisał(a):  Ja osobiście do AERO2 szukam modemu klasy 10 i wyższej,

Ze tak sie po prostu z czystej ciekawosci spytam : Po co ?
No chyba tylko po to zeby spelnic formalnie zachcianki Pana Solorza ?
Bo Aero nigdy nie bedzie chodzilo z predkosciami ktore gwarantuja wyzsze klasy modemow, wiec o co chodzi ?
09/03/2012 22:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
studzin Online
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 14
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 13/01/2012
Post: #5
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
Chodzi o to, że jak już będą mieli za dużo "klientów" to będą mogli spokojnie większość wyciąć i to zgodnie z regulaminem.
10/03/2012 10:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
cpt. Nemo Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 368
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 25 za 22 post(ów)
Dołączył: 27/12/2011
Post: #6
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
(10/03/2012 10:39)studzin napisał(a):  to będą mogli spokojnie większość wyciąć i to zgodnie z regulaminem.

Nie tak latwo Smile
bo nie wszystkie modemy przedstawiaja sie zdalnie Smile
Po drugie - nie moze ot tak sobie "wyciac" tylko musi odpowiednio wczesniej uprzedzic i poprosic o zmiane, jakos tak chyba stoi w regulaminie ?
Po kolejne, to wtedy mozna bedzie zakupic modem wyzszej klasy, one jednak z czasem tanieja Smile
Chyba nie warto na zapas wywalic w bloto te dwie stowki wiecej za modem ktorego mozliwosci i tak ani siec ani my nie wykorzystamy ? Skonczy sie BDI na 900, za niecale trzy lata, i wtedy przyjdzie pora pomyslec o kolejnym modemie ale juz pewnie zupelnie innym niz te dzisiejsze Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10/03/2012 11:19 przez cpt. Nemo.)
10/03/2012 11:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
rafal.ck Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 09/03/2012
Post: #7
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
cpt. Nemo- oczywiście z wszystkim powyższym masz rację tu zgadzam się z tobą ale nie do końca, operator nie blokuje modemu tylko dostępność karty sim do sieci. Czemu szukam modemu klasy 10? bo sieć GSM jest jak komputer-jej maksymalna prędkość zależy od najwolniejszego urządzenia w jej obrębie. Ja osobiście nie zamierzam wydać więcej niż 120 zł za modem. Jak znajdę dam znać.
11/03/2012 8:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
cpt. Nemo Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 368
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 25 za 22 post(ów)
Dołączył: 27/12/2011
Post: #8
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
(11/03/2012 8:50)rafal.ck napisał(a):  Czemu szukam modemu klasy 10? bo sieć GSM jest jak komputer-jej maksymalna prędkość zależy od najwolniejszego urządzenia w jej obrębie.

Siec GSM jako taka to i owszem Smile
Ale Aero2 i tak jest sztucznie ograniczone do 286 a od maja do 512 i nie bedzie szybciej, i to ograniczenie jest tym najwolniejszym ogniwem.
Czyli tak naprawde dowolny wspolczesny modem, nawet ten najwolniejszy dalby rade ze sporym zapasam gdyby nie sztuczne ograniczenia wlasciciela sieci Aero2.
11/03/2012 9:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
studzin Online
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 14
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 13/01/2012
Post: #9
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
Pfff a Huawei E3131 class14 za 110zł? Czy dalej jest sens wydawać najpierw 90 żeby potem kombinować ze sprzedażą, czy od razu kupić 100% zgodny modem za niewiele więcej?
12/03/2012 10:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
cpt. Nemo Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 368
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 25 za 22 post(ów)
Dołączył: 27/12/2011
Post: #10
RE: Modem Huawei E160 pod Aero2
Jak dla mnie to nie ma sensu wywalanie ani 90 ani 110 bo ja jestem fanem MiFi Smile
Szczegolnie wlasnie w odniesieniu do Aero2 Smile
Wyjezdzam gdzies, na dzialke czy inne wakacje, lub chocby wypad weekendowy i z kieszonkowego WiFi zasilam w internet wszelkie moje urzadzenia lacznie z telefonem WiFi Skype. Mam darmowy internet w telefonie, tablecie i ewentualnie laptopie, plus darmowy w sluchawce Skype i to nawet podczas jazdy samochodem. Moge kumplom udostepnic Smile
Wracam do domu i znowu jak jest taka potrzeba wpinam modem w kompa Smile
Tylko na cos takiego warto wydac pieniazki.
Tym bardziej ze juz mozna takie kupic ponizej 300zl.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12/03/2012 11:51 przez cpt. Nemo.)
12/03/2012 11:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Lista Najlepszych modemów Aero2 frejcraft 5 284 12/04/2014 10:49
Ostatni post: jakubd
  Aby odblokować Bezpłatny Dostęp do Internetu Aero2 dccars 7 1261 10/04/2014 17:01
Ostatni post: prometeusz16
  Jaki modem polecacie? kirstucha 2 140 06/04/2014 14:25
Ostatni post: spag
  Modem Huaweii 3131-2s problem frejcraft 6 288 05/04/2014 12:57
Ostatni post: Zecik123
Lightbulb huawei e3131 jacobs 9 259 25/03/2014 15:47
Ostatni post: hsurim
  modem ZTE MF669 problemy z łączeniem z Aero2 antonio 4 474 17/03/2014 23:11
Ostatni post: antonio
  Modem do Lenovo IdeaPad A10 PiM 4 185 17/03/2014 7:32
Ostatni post: denox
  modem zte mf631 karol 9 8454 07/02/2014 19:52
Ostatni post: spag
  modem usb "D-Link model:DWM-156" PROSILBYM O KOMPLETNE USTAWIENIA :( adam1234adam 1 991 29/01/2014 20:50
Ostatni post: Zecik123
  HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem ! ankap78 15 1788 20/01/2014 8:37
Ostatni post: denox

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości