Aktualny czas: 24/06/2017, 2:45
Witaj! Rejestracja

Konfiguracja TP-link M5250

#1
Proszę o pomoc. Jak mam skonfigurować kartę aero2 na tym ruterze? Karta hula w telefonie az milo a nie moge skonfigurowac rutera ;/
Odpowiedz
#2
W instrukcji jest wszystko dokładnie opisane - po podłączenia do komputera wchodzisz na podany adres
i na stronie 9 i dalszych masz wszystko wyjaśnione. Jeśli wg str. 10 po wyborze Polski nie ma Aero2 to musisz wprowadzić dane ręcznie (Aero2 --> darmowy).
Potem konfiguracja bezprzewodowej łączności (hasło dla bezpieczeństwa) i postępowanie przy captcha wg tego forum.
Odpowiedz
#3
tylko po podłączeniu do komputera nic mi nie wyskakuje tylko dwa foldery win32 i win64
Odpowiedz
#4
1. Karta Aero2 do M5250.
2. Naładowana bateria do M5250.
3. Spisz nazwę SSID oraz hasło przed zamknięciem M5250.
4. Przycisk zasilania na M5250 naciśnij przez 5 sek.
W komputerze powinieneś mieć TCP/IP ustawione uzyskiwanie adresu IP automatycznie.
5. Kliknij w komputerze ikonę połączenia sieciowego na pasku, wybierz sieć wg punktu 3, kliknij Połącz, wprowadź hasło.
6. Po uzyskaniu połączenia w przeglądarce wprowadź adres 192.168.0.1, podaj domyślne nazwa/hasło "admin" (str. 9 instrukcji).
7. Po wejściu w panel wybierz zakładkę "Wizard" i dalej postępuj wg instrukcji str. 10-11.
Odpowiedz
#5
Ale instrukcja po polsku jest od 41 strony chyba ze mowisz o jakiejs innej instrukcji
Odpowiedz
#6
Ja mam ze strony TP-Link - http://www.tp-link.com.pl/support/downlo...n=V1#tbl_j lub stąd https://www.mediafire.com/?z4fcozo9oxhjhfx
Znajdź odpowiednie strony po rozdziałach.
Odpowiedz
#7
po polskiemu raczej nie ma?;/
Odpowiedz
#8
Nie znalazłem.
Ale w tym załączniku masz namiar na instrukcję ustawienia M5250 (opis po polsku ale jak widzę panel jest w j. ang.).
https://www.mediafire.com/?1rwkl6etr6rz27p
Odpowiedz
#9
cos mi nie hula ;/ pojde jutro do x-comu gdzie sprzedali mi ten ruter (miał działac) zeby mi skonfigurowali
Odpowiedz
#10
Kartę SIM masz dobrze włożoną? Dosunięta do oporu?
Ustawienia dokładnie wg poradnika z postu #8?
Co oznacza "coś mi nie hula?" Co za objawy?
Ikona na M5250 się świeci?
Komputer widzi sieć?
Podejrzewam, że jak w wielu zgłaszanych tu przypadkach przyczyna jest bardzo prozaiczna
i tkwi w niedokładnej instalacji lub konfiguracji,
A pisałeś, że instrukcję masz po polsku.
Ale najprościej to udać się do sprzedawcy. Z mojego doświadczenia wynika, że sprawę załatwią.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  HUAWEI E5220 - konfiguracja ewela__555 12 26702 26/02/2017, 13:45
Ostatni post: mathun
  Lenovo Yoga 2 10 i D-link DWR-730 vende 2 1974 02/06/2015, 18:59
Ostatni post: szopen
  Konfiguracja WIFI HUAWEI E5330 z play maniek30dg 1 7402 23/12/2014, 17:55
Ostatni post: spag
  Konfiguracja Aero 2 w LG L5 II mitsumi140 10 5712 26/09/2014, 4:49
Ostatni post: deadriam
  Tethering i konfiguracja deadriam 1 1157 26/09/2014, 4:46
Ostatni post: deadriam
  huawei e169 - huawei e169 konfiguracja Areo2 mateok16 1 2119 18/08/2014, 21:41
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja aero2 z Huawei E122 Jetros 9 20400 19/07/2014, 15:49
Ostatni post: spag
  Konfiguracja Aero2 pod Samsung Wave s8500 - PROBLEM grzesyou 9 14138 17/06/2014, 20:18
Ostatni post: karol84
  Konfiguracja Nokii Asha 302 sedfe1 1 2245 15/02/2014, 10:35
Ostatni post: Milek
  konfiguracja neov i Samsung GT-S5620 Monte miedziak 12 8130 11/02/2014, 21:59
Ostatni post: ziemjak

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości