Promocja Jiayu G2F

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja routera ://
butterfly Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 1
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 19/09/2013
Post: #1
Bug Konfiguracja routera ://
Otóż mam taki problem.. kilka miesięcy temu kupiłam modem Huawei e3131. Modem chodzi świetnie z Aero2. Jednak kiedy chciałam podłączyć go do routera i za nic w świecie nie chce mi sie skonfigurować
Router mam z TP LINK MR3020. Jest on kompatybilny.
Jednym slowem nie potrafię go skonfigurować
Bylabym wdzięczna gdyby ktos mi wytlumaczył jak to zrobić Smile

19/09/2013 13:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Zecik123 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 297
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 39 za 38 post(ów)
Dołączył: 20/08/2012
Post: #2
RE: Konfiguracja routera ://
(19/09/2013 13:59)butterfly napisał(a):  Otóż mam taki problem.. kilka miesięcy temu kupiłam modem Huawei e3131. Modem chodzi świetnie z Aero2. Jednak kiedy chciałam podłączyć go do routera i za nic w świecie nie chce mi sie skonfigurować
Router mam z TP LINK MR3020. Jest on kompatybilny.
Jednym slowem nie potrafię go skonfigurować
Bylabym wdzięczna gdyby ktos mi wytlumaczył jak to zrobić Smile

Wszystko jest opisane w instrukcji str. 10-14 (oraz str. 38).
1 - Włożyć modem do gniazda USB w routerze (przełącznik ustawić na 3G!).
2 - Połączyć komputer z komputerem kabelkiem sieciowym.
3 - Połączyć router z mniejszą wtyczką USB z routerem a większą na grubszym końcu z zasilaczem. Zasilacz podłączyć do gniazdka ściennego lub do listwy zasilającej (dla wersji mobilnej obie duże wtyczki USB podłączamy do laptopa).
4 - Włączamy komputer.
5 - W przeglądarce wpisujemy adres 192.168.0.254.
6 - Dalej postępujemy wg instrukcji (na koniec Reboot!).
Na koniec wchodzimy w zakladkę Network/3G (str. 38 instrukcji) i dla opcji Connection Mode stawiamy kropę w pozycji Connect Automatically (pamiętamy o Save).
Mam ten sam zestaw i działa bez problemu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19/11/2013 18:39 przez Zecik123.)
19/09/2013 17:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pomoc w wyborze mobilnego routera WiFi MarSuw 0 412 07/09/2014 21:01
Ostatni post: MarSuw
  Modem USB z funkcją routera ZTE MF60 Niko48 12 11012 16/06/2014 21:39
Ostatni post: Zecik123
  Problem z wyborem routera Mi-Fi cbool10 10 1391 13/04/2014 7:49
Ostatni post: spag
  Konfiguracja Tenda 3B150B BorniPL 1 1263 04/11/2013 9:55
Ostatni post: Lector
  Tp link MR3220 konfiguracja pod Aero 2 jacula 2 3858 20/09/2013 20:34
Ostatni post: jacula
  Konfiguracja routerów WiFi i MiFi do pracy w Aero2 greg79 4 10245 03/04/2013 12:43
Ostatni post: miyako
  Podłączenie urządzenia (routera) bez kompuera szczupak 4 1773 12/01/2013 14:34
Ostatni post: grzech1991

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!