Aktualny czas: 18/10/2017, 6:28
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

konfiguracja neov i Samsung GT-S5620 Monte

#1
Witam.
1.Mogę prosić o podanie konfiguracji na dane telefony. przede wszystkim o monte bo go chcę używać jako modemu oraz programów potrzebnych do działania na pc win 7 64+.
2.Karta(wysyłka31.01.14) nie trzyma zasięgu otrzymałem ją dzisiaj o 12.50 testowana w odległościach 2,5-0,1km od nadajnika +
nie wiem czy to jej wina czy też konfiguracji urządzenia.
#2
W tym Monte musisz ustawić domyślny tryb pracy sieci na UMTS 900/2100 MHz i stworzyć punkt dostępowy (tak jak w każdym urządzeniu).
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
#3
Proszę o pomoc a nie cytat ze strony dostawcy. Nic twój. Post nie wniósł w mój temat.
#4
To nie jest cytat. Nie mam telefonu w ręku, ty go masz. Jeśli oczekujesz screenów, to niestety nie dysponuję tym telefonem Sad
MODEM: HUAWEI E173U-2 z Play FIRMWARE: 11.126.85.00.209
ROUTER: EDIMAX 3G-6200n FIRMWARE: 2.24p
#5
Rozwinięcie postu #2/spinecki (nawet po takiej wskazówce mając telefon przed sobą można do tego łatwo dojść).
Nazwy opcji mogą się różnić dla tego modelu:
1 - wkładamy kartę Aero2 i włączamy telefon
2 - ustawienia - komunikacja - sieć - tryb pracy sieci - UMTS 900/2100
3 - ustawienia - komunikacja - sieć - profile trans. danych - utwórz (nowy APN)
nazwa np.: Aero2
nazwa punktu APN: darmowy (małe litery)
4 - ustawienia - komunikacja - sieć - transmisja danych po sieci (włącz)
5 - włączamy przeglądarkę, pojawi się lista z której wybieramy Aero2

P.S.
1 - Wg instrukcji telefonu (str. 16) powinna być widoczna ikona połączenia z siecią - wygląd zależny od typu sieci.
2 - Można te informacje znaleźć w sieci. Dla poszerzenia wiedzy przykład ze strony https://community.optus.com.au/t5/Androi...td-p/57575.
Cytat:
"Re: cant get internet on samsung GT-S5620 it keeps asking for a password or network connection.
‎06-09-2013 01:36 PM
Hey mrsdoyle, it sounds like you just have to set up the Access Point Name (APN) settings again. We have a support page on this here that explains this a bit further, to access the settings just go to “Settings - Wireless and network - Mobile networks - Access Point Names”. Once in the “Access Point Names” menu you should be able to select “New APN” which will ask you to fill in the APN settings. Here are the APN settings that you‘ll need to enter to use data on your phone:

Internet APN / Technical Settings
- Name: Optus Internet
- APN: internet (If data is not working, use: yesinternet)
- 4G APN: yesinternet (requires compatible plan/device)
- APN Type: Internet or blank
- Username: Not set or blank
- Password: Not set or blank
- Server: Not set or blank
- MMS Protocol (For Android 2.1 or higher): WAP 2.0
- MMSC: Not set or blank
- MMS Proxy: Not set or blank
- MMS Port: Not set or blank
- MCC: 505
- MNC: 02
- Authentication Type: PAP"
Jak widać dla Aero2 dane APN są jeszcze prostsze.
3 - Może też pomogą filmiki - http://www.youtube.com/watch?v=yor3PC7krsw lub http://www.youtube.com/watch?v=69lHUIkEOIE
#6
wszystko miło i przyjemnie ale ustawienia przedstawione są na tel oparte na androidzie monte jest na Systemi producenta opartym na JAVIE
Transmisja danych
GPRS Tak, klasa 12, klasa B
EDGE Tak, klasa 12, klasa B
HSDPA Tak, 3.6 Mbps
HSUPA Nie
LTE Nie
USB Tak, 2.0
Bluetooth Tak, 2.1 + EDR
Wi-Fi Tak, 802.11b/g

ustawienia od sieci znajdują się standardowo w ustawienia/ustawienia sieci/
-wybierz sieć
-tryb pracy sieci
gsm 900/1800
gsm 850/1900
umts 900/2100-zaznaczone
-profile tras. danych-utwórz nowy

ustaw nazwę-Aero2

typ połączenia-dane pakietowe(zostawiam)/wifi

nazwa pkt dost-darmowy

Typ autoryzacji-normalny/bezpieczny/brak(niewidoczne nast.2 opcje)

Identywikator użytk.-zostawiam puste

hasło-puste

Protokół:
-HTTP
adres strony domowej-http://
adres serwer proxy
czas opuźnienia-300
-WAP
adres str. domowej-http://
adres bramy-0.0.0.0
bezpieczne połączenie-wył(aktywne)/wł
czas opóźnienia-300
-inne
czas opóźnienia-300

Ustawienia zaawansowane
-statyczny adres ip-nie zaznaczone
po zaznaczeniu-adres ip lokalnego .tel
-statyczny serwer dns-nie zazn.
po-serwer1/serwer2
-priorytet przesyłu danych-wykupione/rozmowa/przekaz strumieniowy

oraz ustawienia/aplikacje/internet/profil trans. danych(tutaj jest zaznaczona opcja wap z sieci play z ustawionymi adresami str domowej oraz ser. proxy)
#7
Roaming włączony/zaznaczony?

Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 2
#8
Odbiór w roaming
Automatyczny
Zawsze pytaj-zaznaczone
Odrzuc
#9
No i przeczytałem trochę forum i szczerze nie jestem zadowolony z zakupu. Aero2 to syf po co ma liste preferownych sieci skoro i tak z tego co zauważyłem działa tylko w 3g i to z rwaniem połączenia. Po wyborze sieci 2g aero wyskakuje info karta sim nie pozwala na połączenie z siecią WTF?
#10
(07/02/2014, 17:49)miedziak napisał(a): No i przeczytałem trochę forum i szczerze nie jestem zadowolony z zakupu. Aero2 to syf po co ma liste preferownych sieci skoro i tak z tego co zauważyłem działa tylko w 3g i to z rwaniem połączenia. Po wyborze sieci 2g aero wyskakuje info karta sim nie pozwala na połączenie z siecią WTF?

O czym ty mówisz jaka lista preferowanych sieci? Aero2 to siec i do tego tylko 3G 900Mhz lub LTE B38 (2600Mhz TDD) więc czemu się dziwisz ze ci na 2g nie działa. Widocznie nie doczytałes dodanie ze teraz się dziwisz.

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  HUAWEI E5220 - konfiguracja ewela__555 12 28163 26/02/2017, 13:45
Ostatni post: mathun
  Samsung Galaxy Apollo - działanie z aero Mateusz130701 1 1215 29/04/2015, 17:00
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja WIFI HUAWEI E5330 z play maniek30dg 1 8095 23/12/2014, 17:55
Ostatni post: spag
  Konfiguracja TP-link M5250 lukles45 10 9779 16/11/2014, 20:26
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja Aero 2 w LG L5 II mitsumi140 10 6272 26/09/2014, 4:49
Ostatni post: deadriam
  Tethering i konfiguracja deadriam 1 1305 26/09/2014, 4:46
Ostatni post: deadriam
  huawei e169 - huawei e169 konfiguracja Areo2 mateok16 1 2294 18/08/2014, 21:41
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja aero2 z Huawei E122 Jetros 9 20895 19/07/2014, 15:49
Ostatni post: spag
  Samsung Galaxy Tab3 T211 brak APN postrzepiony 1 2261 19/06/2014, 9:53
Ostatni post: spag
  Konfiguracja Aero2 pod Samsung Wave s8500 - PROBLEM grzesyou 9 14677 17/06/2014, 20:18
Ostatni post: karol84

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości