Sprawdź ofertę Jiayu Polska!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Jetros Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 31/10/2012
Post: #1
Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Witam,
wczoraj otrzymałem kartę SIM aero2, którą to włożyłem do modemu Huawei E122.
Wcześniej z tego modemu zdjęłem simlocka ,ponieważ korzystałem dzięki niemu z internetu mobilnego blueconnect.
Kiedy podłączam modem z kartą aero2 do laptopa to nic się nie pojawia abym mógł zalogować się do BDI.

Co w takiej sytuacji zrobić? czy aby modem ten jest odpowiedni do odbioru aero2?

31/10/2012 9:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #2
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Zacznijmy od tego, że ten modem nie obsługuje UMTS 900 MHz, które potrzebne jest, by korzystać z BDI.
31/10/2012 9:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Jetros Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 31/10/2012
Post: #3
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Na opakowaniu piszę UMTS (2100 Mhz) .
czyli nici z BDI na tym modemie?
31/10/2012 9:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #4
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Tak. Kup na przykład Huawei E3131 i będzie działać.
31/10/2012 9:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
blackdwarf Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 15/01/2014
Post: #5
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Cóż jako posiadacz tego urządzenia potwierdzam: DZIAŁA z Aero2.
Tak wiem widnieje na liście urządzeń niezgodnych z Aero2, jednak działa bezproblemowo.
Niedowiarkom prezentuje screenshot. co do różnic w sofcie, to zęby usunąć oryginalne oprogramowanie producenta i pozbyć się sim-locka wgrałem jeden z softów dostępnych na chomikuj.pl
Łączy z użyciem Mobile Partnter ver. 16.001


[Obrazek: e122-aero2.jpg]
15/01/2014 23:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
spag Online
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 241
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 16 za 16 post(ów)
Dołączył: 15/11/2011
Post: #6
Odp: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Z jakiej sieci masz ten okaz?

Wysłane z mojego GT-N7105 za pomocą Tapatalk 2
16/01/2014 0:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
ptasiur Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 04/02/2014
Post: #7
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Mam e122 z blueconnect fabrycznie bez sim locka. Zrobiłem j.w. niestety nie działa
05/02/2014 12:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jemchalwe Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 1
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 17/07/2014
Post: #8
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
czy kolega BLACKDWARF mógłby się podzielić tym jak to zrobił? krok po kroku?
mam właśnie modem Huawei E122 i bardzo chciałbym aby działał on z kartą Aero2
17/07/2014 22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Zecik123 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 35 za 34 post(ów)
Dołączył: 20/08/2012
Post: #9
RE: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Wg strony T-Mobile:
Typ modem USB
GSM [MHz] 850/900/1800/1900
UMTS 2100 [MHz] 2100
Standard USB
Wg ModemArea:
1.UMTS 2100MHz
2.GSM/GPRS/EDGE(850/900/1800/1900MHz)
3.Support:
HSDPA data transfer speed up to 7.2Mbps
HSDPA date transfer speed up to 2.0Mbps.
4.Support PC voice (optional) and SMS services
5.Support data statistics
6.Micro SD card reader (up to 4GB)
7.Plug & Play
8.Support Windows 2000/XP/Vista and Mac Operating Systems
9.Weight: 22g
10.Size Dimensions: 74.8 x 26 x 12 mm
Czyli nie ma UMTS 900 MHz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18/07/2014 20:39 przez Zecik123.)
18/07/2014 20:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
spag Online
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 241
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 16 za 16 post(ów)
Dołączył: 15/11/2011
Post: #10
Odp: Konfiguracja aero2 z Huawei E122
Tutaj kolega ma modem ale nie podał z jakiej sieci. Wiec jeśli masz z tej samej to może działać jeśli z innej to raczej nie wgranie softu nie zmieni nic jeśli modem nie ma zakresu 900 na 3G

從我的 用 Galaxy Note II LTE 發送
19/07/2014 15:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  HUAWEI E5220 - konfiguracja ewela__555 11 6450 15/07/2014 22:36
Ostatni post: jakubd
  Huawei E3131s-2 nie łączy karty Aero2 hiroaq 1 153 15/07/2014 4:49
Ostatni post: Milek
  Konfiguracja Aero2 pod Samsung Wave s8500 - PROBLEM grzesyou 9 8287 17/06/2014 20:18
Ostatni post: karol84
  Rekordy na Aero2 Milek 5 789 16/06/2014 22:52
Ostatni post: Zecik123
  PENTAGRAM P 6007 SW-W211 HSDPA USB / MODEM 3G/ Aero2 WERONIKA 4 1204 14/06/2014 8:39
Ostatni post: plakattb
  dzwonek w trakcie włączonej karty aero2 majka420 2 400 05/06/2014 16:29
Ostatni post: majka420
  zasięg Aero2 majka420 3 579 27/05/2014 12:17
Ostatni post: majka420
  Aero2 we Frampolu piotr9piotr 5 417 09/05/2014 7:34
Ostatni post: Milek
  Problem z Aero2 sampras30 5 891 05/05/2014 20:59
Ostatni post: Zecik123
Exclamation Mój zestaw do odbioru AERO2 edit by Milek Milek 0 610 03/05/2014 20:35
Ostatni post: Milek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości