Aktualny czas: 29/06/2017, 11:40
Witaj! Rejestracja

Konfiguracja Aero2 pod Samsung Wave s8500 - PROBLEM

#1
Witam wszystkich,
Dziś odebrałem swoją kartę Aero2. Mam dwa modemy jeden Huawei E160 i Huawei E1820. Już zdążyłem się zorientować, że nie współgrają one z kartami Aero.
Postanowiłem włożyć kartę do mojego Samsunga Wave S8500. No ale też bezskutecznie. Znajduje ręcznie sieć Aero2 ale nie można się do niej zalogować. Za każdym razem błąd logowania... Punkt dostępu APN: darmowy, użytkownik: puste, hasło: puste czyli wszystko powinno być w porządku noo ale nie jest :/ Nie loguje się, nie widzi w ogóle sieci (brak kresek zasięgu). Czytałem, żeby otworzyć po prostu przeglądarkę ale nic się nie odpala. Niby wszystko okej, a net nie hula...
Proszę o pomoc, może komuś uda się to jakoś rozwiązać bo ja już nie mam pomysłu!
Z góry wielkie dzięki.
Odpowiedz
#2
Nie loguje, bo ten telefon nie spełnia wymagań regulaminowych Aero 2.
Kup najtańszy modem Huawei E3131 bez simlocka z dystrybucji Play i otrzymasz w pełni zgodny modem 21 Mb/s + Starter 1 GB Play Online za 129 zł.
Odpowiedz
#3
Widzisz poruszyłem ten temat bo na innych forach ludzie pisali tak, tak działa bez problemu - tylko włożyłem kartę i śmiga ehhs :/
Teraz wszystko jasne. Dzięki za pomoc :-)
Odpowiedz
#4
Jeszcze możesz aktualizować system Bada w telefonie do najnowszej wersji i sprawdzić czy działa.
Odpowiedz
#5
A muszę Ci powiedzieć, że póki co nie zamierzam bo Bada 2.0 jest wg. mnie nie dopracowana.
Ale co kupiłem dziś modem w Play ten Huawei E3131 i po włożeniu karty też była lipa, w ogóle zero reakcji. Zassałem sobie TNI i pozmieniałem trochę ustawienia (jak to piszą inni odblokowałem częstotliwość 900 MHz) i pojawił się full zasięg zresztą to samo po odpaleniu Mobile Partner'a.
Pisałem Ci wyżej, że posiadam też Huawei E1820... Coś mnie podkusiło żeby jeszcze raz go odpalić z kartą Aero2... pozmieniałem ustawienia w TNI tak samo jak w przypadku E3131 i co śmiga w 100% ( piszę z niego właśnie ten post ;-) )
A więc jutro lecę do Play oddać zakupiony dziś modem :-D
Pozdrawiam!
Odpowiedz
#6
Mi działało na Wave S8500 z frimware XXKF3 - bada 1.2.
Niestety nie podpowiem czy dużo kombinowałem z ustawieniami bo nie pamiętam, używałem to dość dawno. Pamiętam tylko że śmigało to całkiem przyzwoicie, aż byłem zdziwiony. Później przeszedłem na różne wersje bady 2.0 i na żadnej z nich nie udało się tego odpalić Sad
Podsumowując podkreślę że Wave S8500 technicznie spełnia wymagania niezbędne do pracy w Aero2.
Jeśli kogoś nadal interesuje użytkowanie Aero2 na tym smartfonie a nie może odpalić to proszę dać znać, ponieważ na dniach mam zamiar przejść spowrotem na bada 1.2
i mógłbym wtedy jeszcze raz temat przetrenować i może coś podpowiedzieć.
Odpowiedz
#7
Wink 
Ja siedziałem 2 godziny i skumałem... Jak to skonfigurować... tel Samsung Wave 8500 spełnia wymagania - to stwierdzenie dla mondralińskich.Tongue

Już już piszę jak i po co. OJ Wy niecierpliwie pragnący wiedzyExclamation

Tu się trochę rozpiszę, ale im więcej szczegółów tym lepiej..
Mam dwa telefony Samsung Wave S8500 jeden ma bada 1.2, a drugi 2.0.
Zacznijmy od bada 1.2 :
1. wkładam kartę Aero2 i włączam tel.
2. Ustawienia - Komunikacja - sieć - tryb pracy sieci - UMTS 900/2100
3. Ustawienia - Komunikacja - sieć - Profile trans. danych - Utwórz
Ustaw nazwę: AERO2
nazwa punktu dostępu: darmowy
4. Zapisz
5. Ustawienia - Komunikacja - użyj danych pakietowych (włącz)
6. Włącz przeglądarkę i pojawi się lista z której wybierz AERO2 (może, ale niemusi)
Przypominam, że Samsung może działać jako router.

Teraz bada 2.0:
Czyli j.w. punkt 1 i 2 i 3
3. Ustawienia - Komunikacja - sieć - transmisja danych po sieci (włącz)
4. Włącz przeglądarkę i pojawi się lista z której wybierz AERO2 (może, ale niemusi)
Przypominam, że Samsung może działać jako router.

Miłego serfowania
Odpowiedz
#8
Cześć

Mi udało się skonfigurować i nawet połączyć z siecią wg. instrukcji Tomek83. SUKCES.

Ale mimo to, że jest zasięg i się łączy to gdy uruchamiam przeglądarkę lub youtube wyświetla się napis "Usługa niedostępna".

telefon bez simloka
Sprawdzenie czy mam lock-a
*#7465625#
Jeżeli mamy przy Network lock [ON] znaczy mamy sim-locka

jest [OFF]

może ktoś sobie z tym poradził i pomoże.


Udało się Działa net w telefonie trzeba było - Ustawienia / Aplikacje / Internet / Profil trans. danych ----> zaznaczyć Aero2 i DZIAŁA


Ale pojawił się kolejny jak Neta z kom udostępnić w komp?
- co ustawić w telefonie a co w kompie

może teraz ktoś pomoże
Odpowiedz
#9
- odpalasz program, który razem z fonem masz (na kompie),
- łączysz fona kabelkiem USB z kompem,
- cieszysz się netem na kompie i czekasz na ugotowanie/spuchnięcie baterii... Smile

(opisywalem to na forum bada, poszperaj trochę)

pzdr
pawelarc

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Odpowiedz
#10
Smile 
Miałem podobny problem co wy napisze wam krok po kroku co zrobić by działał wam internet aero2 w wave s8500.
1 wkładamy kartę Aero2
2 ustawienia - komunikacja - sieć - wybór sieci automatyczny , tryb pracy sieci automatyczny.
3 ustawienia - komunikacja - sieć - profile trans. danych - INTERNET - i tam zmieniamy nazwa punktu dostępu na darmowy, typ autoryzacji na normalny i wciskamy zapisz
4 ustawienia - komunikacja włączamy użyj danych pakietowych
5 Następnie wchodzimy ustawienia - aplikacje - internet - profil transferu danych i tam wybieramy internet.

I życzę miłego serfowania w Aero2
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  HUAWEI E5220 - konfiguracja ewela__555 12 26797 26/02/2017, 13:45
Ostatni post: mathun
  Aero2 płatne i bezpłatne WojtekW 3 2473 26/06/2015, 17:04
Ostatni post: WojtekW
  Aero2.Nie działa telefon internetowy(sip)z actio.pl korzystam z Ekiga. Nowicjusz 0 1227 25/06/2015, 13:43
Ostatni post: Nowicjusz
  Parę pytań związanych z Aero2 kjubon 1 1793 05/05/2015, 13:47
Ostatni post: spag
  Samsung Galaxy Apollo - działanie z aero Mateusz130701 1 1024 29/04/2015, 17:00
Ostatni post: Zecik123
  Alcatel X230L - Win 8.1 - problem z polaczeniem Joxer 6 2459 15/03/2015, 6:42
Ostatni post: spag
  Modem manta mm32 i problem z połączeniem Nevinest 12 3835 19/01/2015, 17:27
Ostatni post: Nevinest
  Rekordy na Aero2 Milek 8 5298 11/01/2015, 16:31
Ostatni post: Milek
  Problem z połączeniem z captcha andkan 1 1606 29/12/2014, 21:17
Ostatni post: andkan
  Konfiguracja WIFI HUAWEI E5330 z play maniek30dg 1 7444 23/12/2014, 17:55
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości