Aktualny czas: 23/06/2017, 7:42
Witaj! Rejestracja

Konfiguracja Aero 2 w LG L5 II

#1
Część, mam LG L5 II(WCDMA 900/2100), włożyłem kartę aero2 ustawiłem APN "darmowy". Preferowany tryb sieci: "Tylko WCDMA". I nie działa. Czytam ale nic nie mogę znaleźć w sieci. Gdzie popełniam błąd?
Odpowiedz
#2
Dane mobilne wlaczyles?

na forum jak przejrzysz dokladnie to sa opisy i rozwiazania problemow
Przepisy kulinarne Warto zajrzeć-Polecam
Odpowiedz
#3
Nie wiem. Gdzie to mogę znaleźć?
Odpowiedz
#4
nooo w telefonie to masz Smile
Proponuje przejrzec forum..serio tu jest wszystko o Aero
Przepisy kulinarne Warto zajrzeć-Polecam
Odpowiedz
#5
Musisz jeszcze włączyć przesyłanie danych i roaming.
Jeśli jest to dual SIM to te ustawienia musisz przypisać do karty Aero2.
Odpowiedz
#6
Mam smartfona od tygodnia, także proszę o wyrozumiałość. Nie mam dual SIM. Wszedłem na każdą ikonkę w smarcie i nigdzie nie mogę znaleźć na "Przesyłania danych" i "Roaming" ?

W menu mam ikonkę "Dane" a nad nią dwie strzałki o zwrotach przeciwnych zakładam, że do jest "przesyłanie danych"? Także to jest włączone ale "roamingu" nie mogę znaleźć, jest to możliwe?
Odpowiedz
#7
Powinny te opcje być w:
Ustawienia/Więcej/Sieci komórkowe i tam należy zaznaczyć opcje
Włącz przesył danych
Dane w roamingu.
Odpowiedz
#8
Roaming włączony jak i przesyłanie danych, i nadal nic. Na górze pojawiła mi się nowa ikonka "3G" która zamienia się w "H" a, pod nią migają niebieskie strzałeczki.
Odpowiedz
#9
To że jest H to powinno cieszyć - http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to...phone-mean.
Cytat:
"Informujemy, że często przy pierwszym uruchamianiu karty SIM Aero2 BDI w modemach pierwsze połączenie udaje się nawiązać dopiero za 2-3 razem. Prawdopodobnie modem obsługuje WCDMA 2100 i 900 MHz, co oznacza, że z definicji próbuje połączyć się z częstotliwością 2100 MHz, dopiero później przechodzi na 900 MHz.
Przy ręcznej konfiguracji połączenia należy łączyć się z siecią Plus(3G) i wybierać WCDMA900."
Spróbuj połączenia automatycznego (telefon z karty powinien pobrać dane operatora). U mnie tak było (oczywiście dane i roaming musiałem przypisać do karty Aero2).
Jeśli się nie uda to wtedy spróbuj ręcznego trybu. Jak wyżej podano cierpliwie czekaj i próbuj.
Odpowiedz
#10
Internet działa już(-: Przypadkowo problem rozwiązałem. Mianowice do sprawdzania czy mam internet używałem aplikacji youtube i przeglądarki opera. Z nudów kliknąłem w przeglądarkę google Chrome i wyskoczyła mi stronka aero2 na której musiałem wpisać kod słowny (CAPTCHA) i włączyć jeszcze raz telefon. Pozdrawiam
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  HUAWEI E5220 - konfiguracja ewela__555 12 26691 26/02/2017, 13:45
Ostatni post: mathun
  jak wysłac zamówienie duplikatu krty aero poczta andziaw20 1 800 21/06/2016, 20:34
Ostatni post: spinecki
  Aero nie pokazuje capchta na telefonie, kaska 7 2420 01/05/2015, 17:47
Ostatni post: kaska
  Samsung Galaxy Apollo - działanie z aero Mateusz130701 1 1013 29/04/2015, 17:00
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja WIFI HUAWEI E5330 z play maniek30dg 1 7399 23/12/2014, 17:55
Ostatni post: spag
  Windows Phone 8.1 - nie działa aero liquide 1 6700 22/11/2014, 16:30
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja TP-link M5250 lukles45 10 8862 16/11/2014, 20:26
Ostatni post: Zecik123
  Tethering i konfiguracja deadriam 1 1154 26/09/2014, 4:46
Ostatni post: deadriam
  huawei e169 - huawei e169 konfiguracja Areo2 mateok16 1 2117 18/08/2014, 21:41
Ostatni post: Zecik123
  Konfiguracja aero2 z Huawei E122 Jetros 9 20393 19/07/2014, 15:49
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości