Sprawdź ofertę Jiayu Polska!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E587
cpt. Nemo Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 388
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 26 za 23 post(ów)
Dołączył: 27/12/2011
Post: #21
Odp: Huawei E587
Tak naprawdę to one się niczym poza max. prędkością nie roznia

Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2


Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
06/11/2012 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
grzech1991 Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 289
Lajki udzielone: 5
Lajki otrzymane: 11 za 11 post(ów)
Dołączył: 05/03/2012
Post: #22
RE: Huawei E587
e587 ma większą prędkość ale i lepszą baterię. Oczywiście, jak połączy się z prędkością 42mbps to może, być nie odczuwalna.

[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
07/11/2012 19:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
cpt. Nemo Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 388
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 26 za 23 post(ów)
Dołączył: 27/12/2011
Post: #23
RE: Huawei E587
(07/11/2012 19:20)grzech1991 napisał(a):  e587 ma większą prędkość ale i lepszą baterię.

Tylko to sie podobno wcale na czas czuwania nie przeklada, bo jest bardziej energozerny Smile

Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
07/11/2012 21:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
grzech1991 Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 289
Lajki udzielone: 5
Lajki otrzymane: 11 za 11 post(ów)
Dołączył: 05/03/2012
Post: #24
RE: Huawei E587
Otóż to, ale w trybie 21mbps (nie wiem ile oferuje max aero2) to pewnie i tak będzie dłużej trzymał.

[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
09/11/2012 14:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Gertrud Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 15/11/2012
Post: #25
RE: Huawei E587
Dziwna sprawa z tym Huawei e587. Jedni piszą, że działa, inni, że nie... Ja niestety (podobnie jak Jakub, co zauważyłem kilka postów wcześniej) należę do tej drugiej grupy. Sprawiłem sobie Mi-Fi kilka dni temu i jestem w kropce. Karta Play działa bez problemu, a tymczasem Aero2 wyrzuca "Brak usług". Dodam, że na mojej Xperii X10 Aero2 śmiga bez zarzutu.

APN ustawiony, zezwolenie na roaming udzielone a tu dalej nic. Próbowałem ustawić "na sztywno" łączność 3G i ręcznie łączyć się z siecią (Plus, bo jedyna jest dostępna na liście, pozostałe są "zabronione") - wyrzuca błąd. Nie mam już siły na to... Zastanawiam się, czy jest może jakiś update oprogramowania albo chociaż możliwość wymuszenia działania tylko na paśmie 900 Mhz? A może ktoś również miał taki problem i uporał się z nim (Jakub?).
15/11/2012 0:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
greg79 Niedostępny
Stały bywalec
***

Liczba postów: 206
Lajki udzielone: 17
Lajki otrzymane: 11 za 11 post(ów)
Dołączył: 09/11/2012
Post: #26
RE: Huawei E587
(15/11/2012 0:39)Gertrud napisał(a):  Dziwna sprawa z tym Huawei e587. Jedni piszą, że działa, inni, że nie... Ja niestety (podobnie jak Jakub, co zauważyłem kilka postów wcześniej) należę do tej drugiej grupy. Sprawiłem sobie Mi-Fi kilka dni temu i jestem w kropce. Karta Play działa bez problemu, a tymczasem Aero2 wyrzuca "Brak usług". Dodam, że na mojej Xperii X10 Aero2 śmiga bez zarzutu.

APN ustawiony, zezwolenie na roaming udzielone a tu dalej nic. Próbowałem ustawić "na sztywno" łączność 3G i ręcznie łączyć się z siecią (Plus, bo jedyna jest dostępna na liście, pozostałe są "zabronione") - wyrzuca błąd. Nie mam już siły na to... Zastanawiam się, czy jest może jakiś update oprogramowania albo chociaż możliwość wymuszenia działania tylko na paśmie 900 Mhz? A może ktoś również miał taki problem i uporał się z nim (Jakub?).

Witam. Używam routera Huawei e586 i to nie Aero2 wyrzuca komunikat "brak usług" a tak często się zdarza gdy sygnał jest zbyt niski. Co ciekawe w okolicy może być dużo nadajników ale wystarczy być w budynku który silnie wytłumia sygnał by router dłużej wyszukiwał sieć. Oczywiście że telefon w tym samym miejscu może działać rewelacyjnie ale należy zauważyć że komórka ma lepszą antenę niż router.
15/11/2012 22:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Gertrud Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 2
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 15/11/2012
Post: #27
RE: Huawei E587
Witam serdecznie. Szukam właśnie dogodnego miejsca, w którym by router działał, ale nigdzie nie może znaleźć sieci (nawet na zewnątrz). Co dziwne, w panelu admina po wyborze trybu połączenia ręcznego wykrywa sieć Plus, ale każdorazowa próba połączenia z nią kończy się komunikatem o błędzie.
16/11/2012 13:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Issac Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 5
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 04/11/2012
Post: #28
RE: Huawei E587
a zmiana lokalizacji... niech zlapie fixa z innych nadajnikow. (moze być kwestia naprawde lipnej anteny) Niedlugo dostane swojego i zobacze...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16/11/2012 16:08 przez Issac.)
16/11/2012 15:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
grzech1991 Online
Stały bywalec
****

Liczba postów: 289
Lajki udzielone: 5
Lajki otrzymane: 11 za 11 post(ów)
Dołączył: 05/03/2012
Post: #29
RE: Huawei E587
Znam jedno rozwiązanie czemu wam e587 nie działa. Są dwie wersje -2 i -5, ta druga nie obsługuje UMTS 900MHz

[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
17/11/2012 13:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Issac Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 5
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 04/11/2012
Post: #30
RE: Huawei E587
No wiec w duzym skrocie prosto od orange -> zdjety simlock (13zl allegro) E587u-2 -> APN darmowy i 64Kb/s bez problemu Smile))
Jak coś to pisać postaram sie pomóc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28/11/2012 22:13 przez Issac.)
28/11/2012 20:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  tp-link mr3220+ huawei e3131s-2 rozłączanie KingFight 2 72 16/07/2014 20:15
Ostatni post: KingFight
  Modem Huawei e5832 nie rejestruje się w sieci Aero2 adlozi 50 33259 25/06/2014 18:37
Ostatni post: sisisa
  ruter Huawei E5220 konan0071@o2.pl 2 372 21/05/2014 9:51
Ostatni post: spag
  huawei e3131 (PLEY) problem z łączeniem areo2 tengell81 3 444 27/04/2014 17:50
Ostatni post: adamusek
  ROUTER HUAWEI E5332 PiM 1 700 20/03/2014 23:17
Ostatni post: Zecik123
  Tenda 3G150B + Huawei E3131 (Play) Lector 8 5600 09/03/2014 0:28
Ostatni post: amigo
  jaki router pod Huawei E3531 jagger7 0 738 03/03/2014 0:23
Ostatni post: jagger7
  E587 i samochód czy dobry wybór? misieksss 0 356 01/03/2014 19:11
Ostatni post: misieksss
  Huawei E3131s-2 gniazdko antenowe Milek 4 761 07/01/2014 8:03
Ostatni post: denox
  Jaki Routery pod modem Huawei E173u-2 szymon384 18 11788 24/12/2013 14:46
Ostatni post: gafa

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości