Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E353u-2
marekf Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 12
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 09/12/2011
Post: #11
RE: Huawei E353u-2
Dzięki

12/01/2012 12:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #12
RE: Huawei E353u-2
Proszę.
12/01/2012 13:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 412
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 24 za 24 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #13
RE: Huawei E353u-2
Uwaga: podobnie jak w przypadku E173u-2 mogą być wersje bez gniazda. Sprawdzajcie przed zakupem (wszystkie z Play mają gniazdo).
13/01/2012 1:20
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Gregor_86 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 6
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 14/01/2012
Post: #14
RE: Huawei E353u-2
Kupiłem ten modem 11 stycznia 2012 w salonie play. Cena 209 złotych plus starter 1 gb gratis.

Modem działa z aero2 bezproblemowo. Wystarczy tylko instalacja programu mobile partner i dodanie nowego punktu dostępu.
Nie trzeba ingerować w oprogramowanie.

Pozdrawiam
Grzesiek
14/01/2012 13:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
jakubd Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 412
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 24 za 24 post(ów)
Dołączył: 08/07/2011
Post: #15
RE: Huawei E353u-2
Dioda miga na niebiesko z kartą Aero2 od razu po jej włożeniu? Przy stosowaniu tylko oryginalnego oprogramowania prosto po wyjęciu z pudełka? Mam wątpliwości.
Wiele osób tak mówiło także o E173u-2 i przez długo czas nie mogłem dojść do porozumienia z innymi użytkownikami, aż wreszcie dorwałem kilka sztuk osobiście i sprawdziłem bardzo dokładnie - po wyjęciu z pudełka bez odblokowania UMTS 900 modem zadziała w XP i czasem w Viście, ale w W7 i OSX nie - bo nie potrafi się zalogować i pokazać siły sygnału.
A osoby, które nie miały problemu użyły po prostu TNI, który to ignoruje, albo kombinowały z jego ustawieniami i przypadkowo odblokowały UMTS 900.
14/01/2012 13:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
vistamaster Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 65
Lajki udzielone: 3
Lajki otrzymane: 2 za 2 post(ów)
Dołączył: 29/10/2011
Post: #16
RE: Huawei E353u-2
Nowi nieswiadomi uzytkownicy, raportuja, ze im modem ladnie dziala po wyjeciu z pudelka, ale nie wiedza, ze zasieg Aero powinien sie wyswietlac nawet bez polaczenia z siecia i jest to bardzo pozadana i calkiem przydatna wlasciwosc modemu (sam tak mialem przed odblokowaniem UMTS 900).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/01/2012 15:02 przez vistamaster.)
14/01/2012 15:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Gregor_86 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 6
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 14/01/2012
Post: #17
RE: Huawei E353u-2
(14/01/2012 13:56)jakubd napisał(a):  Dioda miga na niebiesko z kartą Aero2 od razu po jej włożeniu? Przy stosowaniu tylko oryginalnego oprogramowania prosto po wyjęciu z pudełka? Mam wątpliwości.
Wiele osób tak mówiło także o E173u-2 i przez długo czas nie mogłem dojść do porozumienia z innymi użytkownikami, aż wreszcie dorwałem kilka sztuk osobiście i sprawdziłem bardzo dokładnie - po wyjęciu z pudełka bez odblokowania UMTS 900 modem zadziała w XP i czasem w Viście, ale w W7 i OSX nie - bo nie potrafi się zalogować i pokazać siły sygnału.
A osoby, które nie miały problemu użyły po prostu TNI, który to ignoruje, albo kombinowały z jego ustawieniami i przypadkowo odblokowały UMTS 900.

Po wyjęciu z pudełka i podłączeniu modemu, dioda miga na zielono. W programie play online, który jest na modemie internet aero2 nie działał.

Ja zrobiłem tak:
-podłączyłem modem do komputera (automatycznie zainstalował sterowniki)
- zainstalowałem mobile partner i w ustawieniach dodałem nowy kanał dostępu aero2
Po tym internet działa, po kliknięciu connect.

A teraz gdy podłącze modem bez włączonej aplikacji mobile partner, to dioda miga na zielono. (ja mam Viste 32 bit 2 SP)

Sprawdzałem też na Win 7 i zrobiłem wszystko tak jak na Viście z tą różnicą, że trzeba ustawić aby program mobile partner uruchamiał się w trybie zgodności z Vistą SP 2

Mam jeszcze jedno pytanie. Teraz mam siłę sygnału 53% i nagle zmienia mi się na 98%. Tak się dzieje co około 30 minut, co nie ma większego wpływu na działanie internetu. Czyżby modem łączył się z różnymi nadajnikami?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/01/2012 15:26 przez Gregor_86.)
14/01/2012 15:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
vistamaster Offline
Często tu zagląda
***

Liczba postów: 65
Lajki udzielone: 3
Lajki otrzymane: 2 za 2 post(ów)
Dołączył: 29/10/2011
Post: #18
RE: Huawei E353u-2
Przy odblokowanym UMTS 900 modem bez włączonej aplikacji mobile partner powinien migac na niebiesko, co oznacza, ze jest w zasiegu sieci Aero.

Cytat:Mam jeszcze jedno pytanie. Teraz mam siłę sygnału 53% i nagle zmienia mi się na 98%. Tak się dzieje co około 30 minut, co nie ma większego wpływu na działanie internetu. Czyżby modem łączył się z różnymi nadajnikami?

Prawdopodobnie tak, skacze po BTS'ach.

U mnie przy zasiegu 40% w jednej lokalizacji wszystko dziala bez problemu. Strony wczytuja sie bardzo szybko jak na 256kbps.
W zupelnie innej lokalizacji, gdzie mam zasieg 16%-22% dziala stabilnie, ale strony wczytuja sie jak krew z nosa.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/01/2012 15:34 przez vistamaster.)
14/01/2012 15:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Gregor_86 Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 6
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 14/01/2012
Post: #19
RE: Huawei E353u-2
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pomoc.

Zrobiłem zgodnie z instrukcją jakubde i odblokowałem pasmo umts 900 programem topnet info. Teraz modem cały czas mruga niebieskim światłem, a co ciekawsze od razu poprawiła się szybkość.

Chyba za bardzo się ucieszyłem z faktu, że działa aero2 i nie zrobiłem dokładnie z instrukcją na Twoim blogu.


Dodatkowo wcześniej miałem połączenie sieciowe Lan lub szybki internet i tam była wykorzystywana łączność modemu 3G.
Teraz mam połączenie telefoniczne i internet działa tak jak zapewnia aero2.

Dzięki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14/01/2012 17:20 przez Gregor_86.)
14/01/2012 17:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Rafal Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 20/01/2012
Post: #20
RE: Huawei E353u-2
Witam!
Posiadam modem E353u-2 i nową kartę aero2. Dzisiaj chciałem nawiązać swoje pierwsze połączenie - niestety próba ta zakończyła się totalną klapą. Za cholerę nie umiem zmusić modemu do 'mrygania na niebiesko'. Ale może po kolei...

Najpierw podłączyłem modem do PCeta (Win7 64):
1)
- Win7 automatycznie instaluje stery
- instalacja PLAY ONLINE
- Top NetInfo i -> http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-p...-e169.html
- lipa, cały czas zielono

2)
- wywaliłem PLAY ONLINE
- zainstalowałem najnowszego Mobile Partner 21.003.27.00.03
- TNI
- zielono
- próbuję się połączyć przez MP i TNI (dostaje błąd nr 678)


No nic, trudno... na PCecie i tak raczej rzadko bym korzystał z aero (jedynie w wypadku jakiejś awarii Vectry).


Przyszedł czas na netbooka z Windowsem XP.

Zrobiłem wszystko tak jak w punkcie 2). Ciągle zielono, aż nagle po paru minutach ni stąd ni zowąd modem zaczyna migać na niebiesko! Dosłownie sam z siebie się przełączył. Potestowałem przez 20 minut, wszystko ekstra, przy zasięgu 40% jest 256kbit i działa stabilnie.

No to postanowiłem zrobić jeszcze jedno podejście do PCeta. Próbowałem różnych kombinacji, ale nic z tego (pomyślałem, że to sprawka win7).

Kilka godzin później chciałem rodzince pokazać jak to ten darmowy internet działa (bo nie wierzyli, że coś takiego istnieje). Odpalam netbooka, podłączam modem i co? No oczywiście miga na zielono.Huh Spróbowałem wszystko na nowo zainstalować tak jak wcześniej, ale ciągle to samo. W TNI pokazuje: Nie zalogowano: UMTS, 45%; klikam połącz, błąd 678; Nie zalogowano: UMTS, 0%, No signal; po parunastu sekundach na nowo łapie sygnał.


Boję się, że coś namieszałem w modemie (próbowałem różnych opcji restartu komendami AT). Już nie wiem co robić... Myślałem nad zmianą firmware, ale nigdzie żadnego nie umiem znaleźć do E353.

Bardzo proszę was o jakąś pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/01/2012 17:18 przez Rafal.)
26/01/2012 17:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Lightbulb huawei e3131 jacobs 12 400 22/04/2014 11:51
Ostatni post: Zecik123
  HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem ! ankap78 15 1889 20/01/2014 8:37
Ostatni post: denox
  Huawei E3131s-2 gubi karte sim Raddoli 10 1116 08/01/2014 11:46
Ostatni post: Raddoli
  Huawei E173s-2 problem z połączeniem Radioaktywny 4 3258 04/12/2013 12:48
Ostatni post: marcin0218
  Huawei E303s-2 Gnacio 7 764 30/11/2013 12:24
Ostatni post: denox
  Huawei E173u-2 (E173u2) - zmiana dashboardu i firmware [fw] aero2 75 82176 15/11/2013 8:36
Ostatni post: spag
  Modem huawei e173 z Iplusa PiM 8 2167 12/10/2013 7:36
Ostatni post: spag
  Huawei E3131 HiLink - nie można założyć profilu lukasz_cfc 0 933 04/10/2013 17:52
Ostatni post: lukasz_cfc
  Vodafone K3520 aka Huawei E169 eRd 12 6762 25/09/2013 11:38
Ostatni post: spag
  Huawei E173u-2 windows xp Rzodkiewka 4 968 22/09/2013 12:56
Ostatni post: Rzodkiewka

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!