Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E3131 problem z połączeniem do Areo2.
Bruno12 Offline
Zbanowany

Liczba postów: 7
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 23/04/2012
Post: #1
Huawei E3131 problem z połączeniem do Areo2.
Dzisiaj w play kupiłem modem Huawei E3131. Zapewniali mnie że będzie działał z kartą Areo 2 i jest bez sim locka. Gdy włożyłem karte Areo2 do modemu to zainstalowałem PLAY ONLINE. nie było zasięgu Areo2 więc postępowałem zgodnie z tymi instrukcjami http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-p...-e169.html .

Wszystko ustawiłem tak samo, potem zauważyłem, że lampka miga na zielono a powinna na niebiesko.
potem spojrzałem na to:

file:///C:/Users/Grze%C5%9B/Desktop/1.PNG

Wszystko dobrze ale w koło napisu "Operator" jest napisane "czekaj..."
a koło napisu "BTS" jest napisane "nie ustawiono".
Zignorowałem to więc nacisnąłem "POŁĄCZ" i wyskoczyl mi komunikat:
"Błąd dial-up nr 720. No PPP control protocols configured"

Więc jeszcze raz nacinąłem połącz i mi znów wyskoczyło:
:Błąd dial-up nr 619. The port is disconnected. Probably incorrect APN or service disabled by providet. PL: Prawdopodobne pryczyny błędu:
-nieprawidłowy APN,
-u operatora nie jest włączona usługa przesyłu danych,
-brak karty sim w modemie,
-zabezpieczenie simlock,
-brak środków na koncie pre-Paid,
-nieprawidłowe ustawienia CGEQMIN lub AT+CGEQRWQ"
Simlocka nie ma.

potem trzeci raz nacisnąłem POŁĄCZ i kolejny bląd:
"Błąd dial-up nr 633. The port is already in use or is not configured for Remote Access Dialout.
PL:Modem jest używany przez inną aplikacje lub został wybrany zamiast portu w ustawienia -->AT i PIN.
W ustawienia --> Komunikacja AT i PIN --> Port do komunikacji... prawdopodobnie nie jest ustawiony modem a nie port.
To może być powodem tego błędu"
Wszystko było ustawione według instrukcji i modem nie byl używaną przez żadną aplikacje.
Poproszę o Dokładne ustawienie modemu Huawei E3131. Od początku do końca.

Ps.Mam windows 7
postępowałem zgodnie z instrukcją napisaną przez Jakuba.
modem jest bez simlocka

Ps2. Ustawiłem jeszcze tak http://wstaw.org/m/2012/03/12/TNI_PNG_300x300_q85.jpg i lampka migała na niebiesko ale nadal jak nacisnąłem połącz to mi wyskoczy błąd.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/04/2012 21:36 przez Bruno12.)
26/04/2012 20:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Modem Huaweii 3131-2s problem frejcraft 6 311 05/04/2014 12:57
Ostatni post: Zecik123
Lightbulb huawei e3131 jacobs 9 286 25/03/2014 15:47
Ostatni post: hsurim
  ZTE MF669 nie wiem w czym problem Slawkoo 7 1186 13/02/2014 15:35
Ostatni post: arczi70
  HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem ! ankap78 15 1841 20/01/2014 8:37
Ostatni post: denox
  Huawei E3131s-2 gubi karte sim Raddoli 10 1077 08/01/2014 11:46
Ostatni post: Raddoli
  Konfiguracja modemu, problem... D-Link DWM-156 Ver:A7 mateusz1407 0 1202 03/01/2014 12:18
Ostatni post: mateusz1407
  Samoczynne rozłączanie modemu i trudności z połączeniem. Netek 4 1743 06/12/2013 8:02
Ostatni post: denox
  Huawei E173s-2 problem z połączeniem Radioaktywny 4 3219 04/12/2013 12:48
Ostatni post: marcin0218
  Huawei E303s-2 Gnacio 7 746 30/11/2013 12:24
Ostatni post: denox
  Huawei E173u-2 (E173u2) - zmiana dashboardu i firmware [fw] aero2 75 81919 15/11/2013 8:36
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!