Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei E3131 problem z połączeniem do Areo2.
Bruno12 Offline
Zbanowany

Liczba postów: 7
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 23/04/2012
Post: #1
Huawei E3131 problem z połączeniem do Areo2.
Dzisiaj w play kupiłem modem Huawei E3131. Zapewniali mnie że będzie działał z kartą Areo 2 i jest bez sim locka. Gdy włożyłem karte Areo2 do modemu to zainstalowałem PLAY ONLINE. nie było zasięgu Areo2 więc postępowałem zgodnie z tymi instrukcjami http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-p...-e169.html .

Wszystko ustawiłem tak samo, potem zauważyłem, że lampka miga na zielono a powinna na niebiesko.
potem spojrzałem na to:

file:///C:/Users/Grze%C5%9B/Desktop/1.PNG

Wszystko dobrze ale w koło napisu "Operator" jest napisane "czekaj..."
a koło napisu "BTS" jest napisane "nie ustawiono".
Zignorowałem to więc nacisnąłem "POŁĄCZ" i wyskoczyl mi komunikat:
"Błąd dial-up nr 720. No PPP control protocols configured"

Więc jeszcze raz nacinąłem połącz i mi znów wyskoczyło:
:Błąd dial-up nr 619. The port is disconnected. Probably incorrect APN or service disabled by providet. PL: Prawdopodobne pryczyny błędu:
-nieprawidłowy APN,
-u operatora nie jest włączona usługa przesyłu danych,
-brak karty sim w modemie,
-zabezpieczenie simlock,
-brak środków na koncie pre-Paid,
-nieprawidłowe ustawienia CGEQMIN lub AT+CGEQRWQ"
Simlocka nie ma.

potem trzeci raz nacisnąłem POŁĄCZ i kolejny bląd:
"Błąd dial-up nr 633. The port is already in use or is not configured for Remote Access Dialout.
PL:Modem jest używany przez inną aplikacje lub został wybrany zamiast portu w ustawienia -->AT i PIN.
W ustawienia --> Komunikacja AT i PIN --> Port do komunikacji... prawdopodobnie nie jest ustawiony modem a nie port.
To może być powodem tego błędu"
Wszystko było ustawione według instrukcji i modem nie byl używaną przez żadną aplikacje.
Poproszę o Dokładne ustawienie modemu Huawei E3131. Od początku do końca.

Ps.Mam windows 7
postępowałem zgodnie z instrukcją napisaną przez Jakuba.
modem jest bez simlocka

Ps2. Ustawiłem jeszcze tak http://wstaw.org/m/2012/03/12/TNI_PNG_300x300_q85.jpg i lampka migała na niebiesko ale nadal jak nacisnąłem połącz to mi wyskoczy błąd.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26/04/2012 21:36 przez Bruno12.)
26/04/2012 20:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  modem E230 huawei problem z zainstalowaniem pomocy ;/ brusss07 5 413 01/07/2014 16:05
Ostatni post: spag
Lightbulb huawei e3131 jacobs 14 1576 24/06/2014 16:52
Ostatni post: Zecik123
  Huawei E156G grifith500 10 32946 02/06/2014 23:11
Ostatni post: spag
  Czy Huawei E173 i E3131 są rozbieralne? pppiotreq 1 564 17/05/2014 11:53
Ostatni post: Zecik123
  HUAWEI E1823 Blueconnect romar 2 548 29/04/2014 7:11
Ostatni post: jakubd
  Modem Huaweii 3131-2s problem frejcraft 6 1014 05/04/2014 12:57
Ostatni post: Zecik123
  ZTE MF669 nie wiem w czym problem Slawkoo 7 1823 13/02/2014 15:35
Ostatni post: arczi70
  HUAWEI 3131 - kłopoty z połączeniem ! ankap78 15 2659 20/01/2014 8:37
Ostatni post: denox
  Huawei E3131s-2 gubi karte sim Raddoli 10 1595 08/01/2014 11:46
Ostatni post: Raddoli
  Konfiguracja modemu, problem... D-Link DWM-156 Ver:A7 mateusz1407 0 2682 03/01/2014 12:18
Ostatni post: mateusz1407

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości