Aktualny czas: 28/06/2016, 21:20
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy do aero2 w najlepszych cenach!

goclever quantum 4

#1
Witam wszystkich na forum.

Od kilku dni pojawiły się telefony goclever quantum 4 (dual sim, android 4.2.2) - jestem jednym z 1000 szczęśliwców/pechowców, którzy weszli w ich posiadanie.

Niestety nie udało mi się uzyskać internetu z aero2.

Ustawiłem przesyłanie danych przez kartę aero2, zgodę na roaming, tylko WCDMA, APN darmowy.

Jest zasięg aero2 na innym sprzęcie, na tym telefonie też są 3 kreski.

Może ktoś opisze swoje doświadczenia z tym telefonem - jak uruchomić internet przez aero2.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

RP
Odpowiedz
#2
Mam dokładnie ten sam problem. Wszystko skonfigurowałem zgodnie z tutorialami na internecie (APN sam się zaktualizował, tam nic nie musiałem zmieniać), ale nadal brak dostępu do internetu mimo 3 kresek zasięgu Sad
Jeżeli ktoś wie w czym problem, podpinam się i proszę o pomoc ; )
Odpowiedz
#3
a trybi Wam w 900MHz?? HSPA+ ??

W sumie powinno działać i tylko działać w tych zakresach:
pasma 900 MHz lub 2500MHz
technologia HSPA+ (900 MHz)
LTE (2500MHz)

-----------------------------------------------------

Przy konfiguracji połączenia internetowego należy wpisać punkt dostępu
APN: darmowy
UŻYTKOWNIK: pozostawić puste
HASŁO: pozostawić puste
Ustawienia sieci: wszystkie parametry ustawić na automatycznie pobierane z serwera (adres IP, serwery DNS)


Informujemy, że często przy pierwszym konfigurowaniu i uruchamianiu karty SIM Aero2 BDI w modemach pierwsze połączenie udaje się nawiązać dopiero za 2-3 razem. Prawdopodobnie modem obsługuje WCDMA 2100 i 900 MHz, co oznacza, że z definicji próbuje połączyć się z częstotliwością 2100 MHz, dopiero później przechodzi na 900 MHz.

Przy ręcznej konfiguracji połączenia należy łączyć się z siecią Plus(3G) i wybierać WCDMA900.

Zaczerpnięte z http://www.aero2.pl
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#4
Parę razy próbowałem restartować telefon, włączać i wyłączać tryb samolotowy, jednak nic to nie dało. Telefon na 100% obsługuje aero2. Konfiguracja zgadza się z tą którą zamieściłeś, więc nadal nie wiem o co chodzi ;/
Odpowiedz
#5
a wypróbuj tylko na jednej karcie skoro masz dual to do pierwszego portu zamieść a2 i tylko na jednej karcie przetestuj
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#6
Próbowałem tego, też nie przyniosło efektów.
Odpowiedz
#7
Ustawienia napewno macie ok?
I napewno telefon pracuje w 900mhz bo spotkałem się z modelami co nie obsługiwały 900mhz.

więcej Wam nie pomogę bo z telefonach tabletach mało siedzę... ;/
Ile byłem w stanie tyle napisałem
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#8
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/goclever/quantum4/

Chyba działa na 900 :/

Kurcze, trochę jestem zawiedziony.


EDIT!

UWAGA! Każdy kto ma taki problem niechaj:
ustawienia systemu -> więcej -> sieci komórkowe -> punkty dostępowe -> aero2 -> edytuj punkt dostępowy (wystarczy kliknąć na niego) -> Typ APN -> default

Temat do zamknięcia ; D
The following 2 użytkowników say Thank You to Lokson for this post:
  • remape, spinecki
Odpowiedz
#9
no i idealnie Smile

niech służy Tongue

jeszcze nich frugi kolega sprawdzi czy u niego też w taki sposób zatrybi i OffTopic Tongue
Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
Odpowiedz
#10
Zadziałało

Dzięki
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  GOCLEVER Quantum 2 500 Afriz 2 1221 10/04/2015, 20:31
Ostatni post: Afriz
  Goclever Quantum 450 aneta 1 1142 25/02/2015, 15:35
Ostatni post: Zecik123
  problem z konfiguracja Aero2 w Goclever quantum 6 QuickJudge 2 1446 05/11/2014, 13:29
Ostatni post: QuickJudge
  goclever fone 570q artstom1 5 1792 28/03/2014, 18:58
Ostatni post: Zecik123
  Tablet Goclever T76 GPS TV ddreporter92 2 2844 22/11/2013, 10:27
Ostatni post: Zecik123
  Aero2 i GoClever A104.2 Pruchol 0 1880 16/07/2013, 11:33
Ostatni post: Pruchol
  Goclever TAB A73 tomt610 23 17935 10/06/2012, 23:13
Ostatni post: spavnosky

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości