Promocja Jiayu G2F

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
goclever quantum 4
remape Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 1
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 20/10/2013
Post: #1
goclever quantum 4
Witam wszystkich na forum.

Od kilku dni pojawiły się telefony goclever quantum 4 (dual sim, android 4.2.2) - jestem jednym z 1000 szczęśliwców/pechowców, którzy weszli w ich posiadanie.

Niestety nie udało mi się uzyskać internetu z aero2.

Ustawiłem przesyłanie danych przez kartę aero2, zgodę na roaming, tylko WCDMA, APN darmowy.

Jest zasięg aero2 na innym sprzęcie, na tym telefonie też są 3 kreski.

Może ktoś opisze swoje doświadczenia z tym telefonem - jak uruchomić internet przez aero2.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

RP

20/10/2013 15:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Lokson Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 4
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 2 za 1 post(ów)
Dołączył: 21/10/2013
Post: #2
RE: goclever quantum 4
Mam dokładnie ten sam problem. Wszystko skonfigurowałem zgodnie z tutorialami na internecie (APN sam się zaktualizował, tam nic nie musiałem zmieniać), ale nadal brak dostępu do internetu mimo 3 kresek zasięgu Sad
Jeżeli ktoś wie w czym problem, podpinam się i proszę o pomoc ; )
21/10/2013 11:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #3
RE: goclever quantum 4
a trybi Wam w 900MHz?? HSPA+ ??

W sumie powinno działać i tylko działać w tych zakresach:
pasma 900 MHz lub 2500MHz
technologia HSPA+ (900 MHz)
LTE (2500MHz)

-----------------------------------------------------

Przy konfiguracji połączenia internetowego należy wpisać punkt dostępu
APN: darmowy
UŻYTKOWNIK: pozostawić puste
HASŁO: pozostawić puste
Ustawienia sieci: wszystkie parametry ustawić na automatycznie pobierane z serwera (adres IP, serwery DNS)


Informujemy, że często przy pierwszym konfigurowaniu i uruchamianiu karty SIM Aero2 BDI w modemach pierwsze połączenie udaje się nawiązać dopiero za 2-3 razem. Prawdopodobnie modem obsługuje WCDMA 2100 i 900 MHz, co oznacza, że z definicji próbuje połączyć się z częstotliwością 2100 MHz, dopiero później przechodzi na 900 MHz.

Przy ręcznej konfiguracji połączenia należy łączyć się z siecią Plus(3G) i wybierać WCDMA900.

Zaczerpnięte z http://www.aero2.pl

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
21/10/2013 11:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Lokson Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 4
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 2 za 1 post(ów)
Dołączył: 21/10/2013
Post: #4
RE: goclever quantum 4
Parę razy próbowałem restartować telefon, włączać i wyłączać tryb samolotowy, jednak nic to nie dało. Telefon na 100% obsługuje aero2. Konfiguracja zgadza się z tą którą zamieściłeś, więc nadal nie wiem o co chodzi ;/
21/10/2013 12:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #5
RE: goclever quantum 4
a wypróbuj tylko na jednej karcie skoro masz dual to do pierwszego portu zamieść a2 i tylko na jednej karcie przetestuj

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
21/10/2013 12:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Lokson Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 4
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 2 za 1 post(ów)
Dołączył: 21/10/2013
Post: #6
RE: goclever quantum 4
Próbowałem tego, też nie przyniosło efektów.
21/10/2013 15:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #7
RE: goclever quantum 4
Ustawienia napewno macie ok?
I napewno telefon pracuje w 900mhz bo spotkałem się z modelami co nie obsługiwały 900mhz.

więcej Wam nie pomogę bo z telefonach tabletach mało siedzę... ;/
Ile byłem w stanie tyle napisałem

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
21/10/2013 16:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Lokson Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 4
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 2 za 1 post(ów)
Dołączył: 21/10/2013
Post: #8
RE: goclever quantum 4
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/goclever/quantum4/

Chyba działa na 900 :/

Kurcze, trochę jestem zawiedziony.


EDIT!

UWAGA! Każdy kto ma taki problem niechaj:
ustawienia systemu -> więcej -> sieci komórkowe -> punkty dostępowe -> aero2 -> edytuj punkt dostępowy (wystarczy kliknąć na niego) -> Typ APN -> default

Temat do zamknięcia ; D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/10/2013 16:39 przez Lokson.)
21/10/2013 16:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
[-] 2 użytkowników lajkują post Lokson:
remape (22-10-2013), spinecki (21-02-2014)
denox Offline
Super Moderator
******

Liczba postów: 256
Lajki udzielone: 2
Lajki otrzymane: 42 za 37 post(ów)
Dołączył: 02/10/2013
Post: #9
RE: goclever quantum 4
no i idealnie Smile

niech służy Tongue

jeszcze nich frugi kolega sprawdzi czy u niego też w taki sposób zatrybi i OffTopic Tongue

Big Grin POMOC = LIKE Big Grin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21/10/2013 16:59 przez denox.)
21/10/2013 16:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
remape Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 3
Lajki udzielone: 1
Lajki otrzymane: 0 za 0 post(ów)
Dołączył: 20/10/2013
Post: #10
RE: goclever quantum 4
Zadziałało

Dzięki
21/10/2013 20:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  goclever fone 570q artstom1 5 920 28/03/2014 18:58
Ostatni post: Zecik123
  Tablet Goclever T76 GPS TV ddreporter92 2 1477 22/11/2013 10:27
Ostatni post: Zecik123
  Aero2 i GoClever A104.2 Pruchol 0 1365 16/07/2013 11:33
Ostatni post: Pruchol
  Goclever TAB A73 tomt610 23 14670 10/06/2012 23:13
Ostatni post: spavnosky

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Poniższe mobilne routery są kompatybilne z aero2!