Aktualny czas: 27/07/2017, 17:50
Witaj! Rejestracja

Gdzie działa Aero2 w Polsce

#1
Witam. Poruszając się po Polsce samochodem będę przekazywał w tym wątku informacje gdzie bezproblemowo działa Aero2. Do testów używam routera Huawei E586Bs-2 który jest umieszczony przed przednią szybą samochodu oraz komputera Panasonic Toughbook CF 29 mk 3 który łączy się z routerem po WiFi.

Chcesz korzystać z Aero2 ale obawiasz się braku sygnału? Podaj swoją lokalizację a ja w wolnym czasie sprawdzę dostępność Aero2 w twoim miejscu zamieszkania.

Pozdrawiam

- ŁOMŻA - 17.11.2012r.

Aero2 dostępne jest od początku ulicy Wojska Polskiego (wjazd do Łomży od strony Miastkowa - droga krajowa nr. 61) przez całą jej długość wliczając Plac Tadeusza Kościuszki i zjeżdżając w ulicę Zjazd. Wyjeżdżając z Łomży Aero2 działa dalej w miejscowości Piątnica jadąc ulicą Stawiskową i zanika za miejscowością Kisielnica (droga krajowa nr. 61) w kierunku na Stawiska.

Osoby mieszkające w pobliżu podanych powyżej ulic bezproblemowo mogą korzystać z Aero2. Jedyny nadajnik UMTS 900 w Łomży znajduje się przy ulicy Ciepłej 16.
Odpowiedz
#2
(17/11/2012, 15:28)greg79 napisał(a): - ŁOMŻA - 17.11.2012r.

Osoby mieszkające w pobliżu podanych powyżej ulic bezproblemowo mogą korzystać z Aero2. Jedyny nadajnik UMTS 900 w Łomży znajduje się przy ulicy Ciepłej 16.

Ciekawostka Smile
jak bylem w lecie, tak gdzies na samym poczatku lipca pare dni w Lomzy to ani w Lomzy ani w okolicy nie trafilem na miejsce gdzie nie mialbym zasiegu Smile
Specjalnych badan nie prowadzilem, ale po prostu normalnie uzywalem.
Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi...
Odpowiedz
#3
(17/11/2012, 16:18)cpt. Nemo napisał(a): Ciekawostka :)
jak bylem w lecie, tak gdzies na samym poczatku lipca pare dni w Lomzy to ani w Lomzy ani w okolicy nie trafilem na miejsce gdzie nie mialbym zasiegu :)
Specjalnych badan nie prowadzilem, ale po prostu normalnie uzywalem.

Kolego,

Założyłem wątek by informować gdzie Aero2 działa. Na ogół jak ktoś się pyta czy u niego Aero2 będzie działać to my wpisujemy miejscowość na mapie bts i piszemy że musi działać. Z doświadczenia wiem jednak że nie zawsze to działa. Lepiej sprawdzić to w rzeczywistości.
Odpowiedz
#4
- Dostępność Aero2 na autostradzie A2 oraz A1 z Warszawy w kierunku na Toruń - 1.12.2012r.

Miejscowości przy autostradzie objęte zasięgiem Aero2:

Start: Trasa S8 przy Cmentarzu Powązkowskim
- Konotopa
- Domaniew
- Koszajec
- Kotowice
- Adamów
- Izdebno Nowe
- Holendry Baranowskie
- Feliksów
- Starowiskitki
- Wola Szydłowiecka
- Wólka Łasiecka > zanik sygnału w lesie
sygnał pojawia się w miejscowości Dzierzgów
- Bobiecko
- Łyszkowice
- Zawady
- zjazd w Strykowie w autostradę A1 (kierunek Toruń)
za Strykowem Aero2 znika
w miejscowości Wola Mąkolska pojawia się Aero2
- Gadka
- Rogaszyn
za Rogaszynem zasięg znika

c.d.n...
Odpowiedz
#5
Cały Brześć Kujawski objęty zasięgiem Aero2 a następnie miejscowości:
(woj. kujawsko-pomorskie)

- Stary Brześć Kujawski
- Wieniec
- Lipiny
- Brzezie
- Kwiatkowo
- Jaranowo
- Bądkowo
- Żabieniec
- Kalinowiec (droga 301)
- Janowice
- Lubanie
- Siutkówek (droga E75;1)
- Michalin
gmina Raciążek

c.d.n..

- Okolice Torunia

- Kuczek
- Nowy Ciechocinek
jest zasięg w lesie pomiędzy Nowym Ciechocinkiem a miejscowością Białe Błota
- Otłoczyn
- Brzoza
- Czerniewice
Koniec podróży: Toruń
Odpowiedz
#6
Miejscowość: Gubin (przy granicy z niemieckim Guben) nie jest objęta zasięgiem Aero2. Najbliższy nadajnik istnieje w Żarach jednak do Gubina to w linii prostej 42 KM co wyklucza złapanie sygnału nawet z zastosowaniem anteny zewnętrznej. Zasięg praktyczny sieci UMTS 900 MHz to ok. 25 KM.
Odpowiedz
#7
Kiedrzyn, powiat radomski, mazowieckie - siła sygnału 100%

Klwatka Królewska, powiat radomski, mazowieckie - siła sygnału 100%

Gózd, powiat radomski, mazowieckie - siła sygnału 10% (prawdopodobnie nadajnik w tej miejscowości nie działa)

Podgóra, powiat radomski, mazowieckie - siła sygnału 30-40%

Zwoleń, powiat radomski, mazowieckie - siła sygnału 100%

cdn..
Odpowiedz
#8
Sydół (w kierunku na Ciepielów - pow. lipski), mazowieckie - siła sygnału 30-50%

Ciepielów, powiat lipski, droga krajowa 79 - siła sygnału 1-5% (na granicy zasięgu)

Lipsko, mazowieckie - siła sygnału 100%

Śląsko, powiat lipski, mazowieckie, DK 79 - siła sygnału 100%

Maruszów, powiat lipski, mazowieckie, DK 79 - siła sygnału 25-70% (zasięg spada w terenie zabudowanym + las)

Czekarzewicze, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Tarłów, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Wólka Tarłowska, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Ożarów, powiat opatowski, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Wyszomontów, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Włonice, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Sobótka, świętokrzyskie, DK 79 - siła sygnału 100%

Sandomierz - siła sygnału 100%

Tarnobrzeg - siła sygnału 100%

cdn...
Odpowiedz
#9
Ostrowiec Świętokrzyski, Al. 3-go maja/ Kilińskiego (restauracja MCDONALDS 304) - siła sygnału 100%
Odpowiedz
#10
Broniszew k. Goszczyna, mazowieckie

Sygnał Aero2 dochodzi z punktu odległego w linii prostej 15 KM:
Grójec, ul. Laskowa 26 - maszt teren bazy PKS
[CID: 58265, 5 - S SE (pd - ws), LAC: 50001]
Moc: -91dBm, 35%, CSQ 11= 2013.01.05 14:09:53, Plus GSM: UMTS

Stary Gózd, mazowieckie

Sygnał Aero2 dochodzi z punktu odległego w linii prostej 14 KM:
Wielogóra - gm. Jedlińsk, ul. Warszawska 2 - maszt PTK Centertel (Honda Strzałkowski)
[CID: 53584, 4 - N NE (pn - ws), LAC: 50001]
Moc: -103dBm, 16%, CSQ 5= 2013.01.05 14:25:57, Plus GSM: HSPA++
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Rainbow Problem z aero2 :( JKP 5 3389 16/05/2016, 9:36
Ostatni post: spinecki
  Propozycja rozwiązania problemu z połączeniem Aero2. TomTom 0 960 11/05/2016, 21:18
Ostatni post: TomTom
  Problem z aero2 marym19 0 1908 06/10/2015, 19:40
Ostatni post: marym19
  Internet działa w jednym komputerze a w drugim nie abiku 0 1150 28/04/2015, 8:32
Ostatni post: abiku
  Captcha Aero2 skopało komuter Olaf 4 2384 19/04/2015, 9:11
Ostatni post: jakubd
  Problem z sygnałem Aero2 z routera. mzywna 0 1178 29/03/2015, 21:29
Ostatni post: mzywna
  Nie działa aero2 youkai 6 5020 16/03/2015, 15:06
Ostatni post: Zecik123
  Aero2 pobiera dane tylko kilka sekund netrafal 1 1677 14/03/2015, 17:34
Ostatni post: spag
  Zwrot karty aero2 kamil0624 1 2245 22/02/2015, 16:26
Ostatni post: spag
  Wysoki Ping w aero2 GeT_Doge 0 1928 15/02/2015, 18:21
Ostatni post: GeT_Doge

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości