Aktualny czas: 27/06/2017, 13:17
Witaj! Rejestracja
Sprawdzone modemy i routery do Bezplatnego Dostepu do Internetu w Aero2 w najlepszych cenach!

Colorovo CityTone Lite QuadCore DualSIM + aero2

#1
Witam wszystkich.
Mam problem z uruchomieniem internetu od aero2 w telefonie Colorovo CityTone Lite QuadCore DualSIM.
karte od aero2 mam w slocie kart sim1 a z play sim2,
na pasku wyskakuje zasieg pełny z aero2 i na nim migaja małe strzałeczki, w ustawieniach automatycznie było ustawione tak jak to opisujecie na forum :
nazwa - aero2
hasło - darmowy itd.
w telefonie wybrane opcje dla aero2 połaczenia wideo i internet dla play połaczenie głosowe i sms-mms, a internet dalej nie działa nie ma zadnego okna do wpisania codu CAPTCHA.

W czym może tkwić problem ???? proszę o pomoc krok po kroku dzięki z góry.
Odpowiedz
#2
1. Uwzględniłeś fakt, że gniazda są inne (jedno micro a drugie mini)?
2. Tylko jedno gniazdo może być w danej chwili aktywne - spróbuj wyłączyć telefoniczne i sprawdź.
3. Roaming masz włączony?
4. Jesteś w zasięgu dobrego sygnału Aero2? Sprawdzałeś kartę w innym miejscu/urządzeniu?
Odpowiedz
#3
No przecież napisałem ze na pasku wyskakuje pełny zasieg z aero2 niekiedy pisze G a niekiedy H+ i sa takie male szczałeczki tak jakby coś się wysyłało i pobieralo a internet nie działa i opisałem do jakiego slotu dałem karty roaming właczony .................. telefon jednocześnie obsługuje 2 kart inaczej bym go mamie nie kupił !!!!!
Odpowiedz
#4
Jak pokazuje G to faktycznie nic nie zadziała. Wybierz "tylko WCDMA" albo tylko 3G.
I użyj chrome do wyświetlenia dowolnej strony nieszyfrowanej - przekieruje cię na kapeć.
Odpowiedz
#5
Dzieki ale wina lezała po stronie telefonu lub karty w opcji roaming po paru próbach włacz i wyłacz nagle zaczęło trybić i wszystko smiga cacy.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Sad Huawei mate 9(android 7.0),problem z aero2 rutekbtm 1 116 09/06/2017, 16:30
Ostatni post: spinecki
  Router do Aero2/ Play LTE - proźba o pomoc Anna nowak 1 1040 23/08/2016, 12:08
Ostatni post: spinecki
  monitorowanie aero2 na laptopie maniek5001 3 1715 26/05/2015, 16:17
Ostatni post: jakubd
  Samsung Galaxy A5 duos/dual sim - czy działa aero2? rogue1996 2 2326 12/04/2015, 12:48
Ostatni post: rogue1996
  Telefony do Aero2 Ansat 40 42902 23/03/2015, 15:03
Ostatni post: Kreciu
  Tablet do Aero2 mkrlgt 3 2376 19/03/2015, 12:01
Ostatni post: Zecik123
  Tani i dobry telefon do aero2 Mini12345 5 2829 16/03/2015, 13:31
Ostatni post: newpoland
  Czy modem HUAWEI E303 jest zgodny z wymogami Aero2? maaaa 3 2847 20/02/2015, 15:25
Ostatni post: Zecik123
  Sprzęt do Aero2 3G czy 4G? Irek 4 6833 13/01/2015, 1:06
Ostatni post: Irek
  lg l90 d410 - czy działa aero2? thomek00 1 3212 29/12/2014, 22:37
Ostatni post: Zecik123

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości