Poszukujesz sprawdzonego modemu w atrakcyjnej cenie? Poniższe modemy są kompatybilne z aero2!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciągłe rozłączanie połączenia
endriu Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 10
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 1 za 1 post(ów)
Dołączył: 14/05/2012
Post: #1
Ciągłe rozłączanie połączenia
Z Aero2 korzystam od 1,5 roku, głownie w chwilach awaryjnych, kiedy jestem pozbawiony transferu danych na komórce, lub gdy padnie mi domowy internet.

Niestety Aero2 mocno zawodzi - właściwie co kilka chwil następuje rozłączenie połączenia.

Miałem już modem Option Icon 505m, teraz mam HUAWEI E586 i problem wciąż jest ten sam.

Czy to może być wina karty SIM?

Testowalem modem w kilku miastach Polski - i to rozłączanie występuje wszędzie.

Czy to ja mam taką nietypową przypadłość, czy moze jest to cecha charakterystyczna internetu Aero2?

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09/07/2012 22:15 przez endriu.)
09/07/2012 22:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
aero Offline
Moderator
******

Liczba postów: 408
Lajki udzielone: 8
Lajki otrzymane: 23 za 23 post(ów)
Dołączył: 11/01/2012
Post: #2
RE: Ciągłe rozłączanie połączenia
BDI regulaminowo rozłącza co 60 minut, jeśli co chwilę, to pewnie za słaby prąd masz w portach USB lub jakieś ustawienie w systemie masz złe.
09/07/2012 22:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
endriu Offline
Początkujący forumowicz
**

Liczba postów: 10
Lajki udzielone: 0
Lajki otrzymane: 1 za 1 post(ów)
Dołączył: 14/05/2012
Post: #3
RE: Ciągłe rozłączanie połączenia
Ten drugi modem jest bezprzewodowy i ma własne zasilanie, więc to nie kwestia portu USB.
10/07/2012 1:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
grzech1991 Offline
Stały bywalec
****

Liczba postów: 289
Lajki udzielone: 5
Lajki otrzymane: 11 za 11 post(ów)
Dołączył: 05/03/2012
Post: #4
RE: Ciągłe rozłączanie połączenia
Też mam e586 i mi nie rozłącza co chwilę, jeśli router w danym miejscu złapał zasięg i jest stabilny. Ale raz była taka sytuacja jak piszesz - raz był internet, raz nie było.

[Obrazek: 2czejb.png] [Obrazek: nd4yfb.png]
10/07/2012 10:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Daj lajka Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości