Aktualny czas: 26/09/2017, 10:10
Witaj! Rejestracja

Captcha Aero2 skopało komuter

#1
Witam,

Jak wiadomo przy darmowym Aero2 jest obowiązkowe captcha przy połączeniu i później co godzinę. Aero2 nie pozwoli się dostać na żadną witrynę dopóki nie zostanie wprowadzona poprawnie captcha (strona z captcha jest chyba generowana lokalnie). Ostatnio gdy się łączyłem pojawił się ten dymek jak zawszę "...aby korzystać może wymagać dodatkowej autoryzacji..." czyli teoretycznie jak zawszę po kliknięciu w dymek otwiera się przeglądarka z tym captcha lub bezpośrednio z przeglądarki próbując wejść na dowolną stronę. Tym razem captcha się nie włączyło jak i przy późniejszych połączeniach.. (ciągłe ładowanie strony) mało tego, będąc połączonym z WiFi lub kablem z internetem na każdą stronę na którą próbuję się dostać wyskakuje komunikat 404, mimo iż połączenie z internetem jest (ping, telnet itp. działa). Jak naprawić to co zostało skopane przez to złośliwe oprogramowanie?

Z góry dziękuję.
Odpowiedz
#2
Czyściłeś pamięć przeglądarki ?

(10/04/2015, 23:04)Olaf napisał(a): (...) mało tego, będąc połączonym z WiFi lub kablem z internetem na każdą stronę na którą próbuję się dostać wyskakuje komunikat 404, mimo iż połączenie z internetem jest (ping, telnet itp. działa). (...)
Wyłącz na chwilę, połączenie komórkowe - zapewne to ono blokuje inne konfiguracje (?)
E180 -- E182E
[Obrazek: 3841826408.png]
Odpowiedz
#3
Mało tego, instalowałem nowe przeglądarki. Źródło leży gdzieś w konfiguracji Windowsa że każde wychodzące zapytanie HTTP przekierowuje gdzieś na serwer Aero2 odpowiedzialny za captcha (każdy kontakt z internetem przez Aero2 idzie przez ich serwer) jednak odpowiedź jest zawszę 404 ponieważ pewnie jest generowany jakiś token na serwerze Aero2 podczas łączenia się przez ich internet, czyli zapytanie HTTP pewnie posiada w sobie ten wygasły token. Ale to nie jest akurat rozwiązanie problemu.

Np. po wpisaniu w pliku hosts w Windowsie (taki mini serwer DNS) że od teraz niech DNS http://www.wp.pl wskazuje na IP 193.17.41.103 (o2.pl) i od tej chwili na każdej przeglądarce po wklepaniu wp.pl pojawi się strona o2.pl, więc gdzieś w konfiguracji Windowsa jest miejsce które każde zapytanie HTTP przekierowuje na dany adres i potrzebuje tylko informacji gdzie to znaleźć.
Odpowiedz
#4
Zatem powtórzę raz jeszcze:

1. Czyściłeś pamięć przeglądarki ?
2. Wyłącz na chwilę, połączenie komórkowe - zapewne to ono blokuje inne konfiguracje (?)
E180 -- E182E
[Obrazek: 3841826408.png]
Odpowiedz
#5
A może po prostu komputer jest zawirusowany...
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  UKE unieważnia przetarg na częstotliwości używane przez Aero2 spinecki 0 155 23/08/2017, 0:10
Ostatni post: spinecki
  ZTE MF636 - brak captcha i chwilowe działanie internetu wraq 1 872 03/06/2016, 6:53
Ostatni post: spinecki
Rainbow Problem z aero2 :( JKP 5 3594 16/05/2016, 9:36
Ostatni post: spinecki
  Propozycja rozwiązania problemu z połączeniem Aero2. TomTom 0 1052 11/05/2016, 21:18
Ostatni post: TomTom
  Problem z aero2 marym19 0 2021 06/10/2015, 19:40
Ostatni post: marym19
  Problem z sygnałem Aero2 z routera. mzywna 0 1243 29/03/2015, 21:29
Ostatni post: mzywna
  Nie działa aero2 youkai 6 5251 16/03/2015, 15:06
Ostatni post: Zecik123
  Aero2 pobiera dane tylko kilka sekund netrafal 1 1769 14/03/2015, 17:34
Ostatni post: spag
  Gdzie działa Aero2 w Polsce greg79 49 65151 24/02/2015, 12:30
Ostatni post: mkrlgt
  Zwrot karty aero2 kamil0624 1 2351 22/02/2015, 16:26
Ostatni post: spag

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości